Вт, 2024-04-16, 15:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 20 » Проти судей і правоохоронців протестні настрої українців зростатимуть - прогноз
14:13
Проти судей і правоохоронців протестні настрої українців зростатимуть - прогноз
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Протестні настрої проти суддів і правоохоронців постійно наростатимуть, бо громадяни сприймають судову і правоохоронну систему як захисників влади від самих українців.

Таку думку в коментарі Тиждень.ua висловила голова правління фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Люди не довіряють судовій гілці влади. Вони взагалі не довіряють нашим правоохоронним органам. Досить значна частина людей вважає, що "суд Лінча" – це єдиний спосіб поновити справедливість. І вони мають багато прикладів цьому. Як пам’ятаємо, справа Макар вибухнула тоді, коли винних відпустили на свободу. Кожен день люди читають, принаймні, в інтернеті про схожі випадки, а це досить швидко поширюється. Іноді бачать таке ж по телебаченню: що закон – не для всіх. Тому стала поширеною позиція, що закон треба брати у свої руки", – заявила вона.

На її думку, сколихнути всю країну може вбивство хіба що якогось популярного політичного лідера.

"А так – це будуть локальні виступи на місцях, де такі події траплятимуться. Проте ці виступи будуть постійними. Ця ідея поширюватиметься", – вважає експерт.

Вона також зауважила, що особливого осуду і жалю серед суспільства не викликало жорстоке вбивство харківського судді. "Дехто навіть писав, що, мовляв, вбили – добре, що вбили, так йому і треба", – зазначила соціолог.

"У нас наростають такі протести проти суддів. Тобто, громадська думка починає судову, правоохоронну систему – міліціонерів, суддів, прокурорів – заносити не до окремої гілки влади, яка стоїть на сторожі правосуддя, а до тих, які захищають владу від самих громадян", – наголосила Бекешкіна.

На початку квітня минулого року Фонд "Демократичні ініціативи" та соціологічна служба Центру Разумкова провели опитування, яке показало, що громадяни вкрай негативно оцінюють діяльність правоохоронної системи в Україні. Діяльність міліції позитивно оцінили 26% , негативно – 64%; діяльність прокуратури – позитивно – 23%, негативно – 64%, діяльність судів – позитивно – 20%, негативно – 69%.

Згідно з опитуванням, 38% населення вважали "суд Лінча" неприпустимим у будь-якому разі, на погляд 35%, самосуд був загалом неприпустимим, але в окремих випадках міг бути виправданим. А 19% були впевнені, що у наших умовах самосуд – це єдиний спосіб здійснити правосуддя.

Як неодноразово повідомлялося, ситуація з верховенством права в Україні за останні роки суттєво погіршилася. Використання судів як інструменту в політичній боротьбі підірвало авторитет цієї гілки влади. Кризу правосуддя відзначають і в опозиції, і в середовищі міжнародних спостерігачів і правозахисників.

Серед останніх гучних процесів - справа про вбивство судді Шевченківського райсуду міста Києва Сергія Зубкова в березні 2011 року батьком і сином Павличенками. Cтаршого засуджено до довічного ув'язнення, а молодшого - до 13 років позбавлення волі.

15 грудня Вищий спецсуд України скасував рішення Шевченківського райсуду Києва про виселення сім'ї Павличенків з квартири і знесення прибудови в їхньому будинку.

Суд визначив, що перша інстанція не взяла до уваги те, що Павличенки мали дозвіл на зведення прибудови до своєї квартири в центрі Києва. Справу повернули назад в Шевченківський суд столиці.

Саме це рішення - про виселення з квартири та знесення прибудови до будинку - на думку звинувачення, і стало мотивом вбивства судді Дмитром та Сергієм Павличенками.

Процес над сімейством Павличенків, асоційований з рухом вболівальників футбольного клубу "Динамо" (Київ), викликав хвилю протесту серед футбольних фанів.

Останній приголомшливий випадок стався у Харкові в професійне свято працівників суду, 15 грудня, коли було скоєно звіряче вбивство судді Володимира Трофимова і його сім'ї з елементами перверзії - стинанням голів. Деякі ЗМІ озвучили версію, що метою злочину було викликати страх у колег по цеху.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1341 | Додав: adminA | Теги: прогноз, протестні настрої українців, зростатимуть
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ