Сб, 2024-04-27, 04:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » Проти Тимошенко можуть відновити 11 справ, які вона виграла раніше
18:20
Проти Тимошенко можуть відновити 11 справ, які вона виграла раніше
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У БЮТ заявляють про існуванні одинадцяти кримінальних справ проти Юлії Тимошенко. Про це заявив на брифінгу депутат фракції БЮТ Сергій Соболєв, передає прес-служба "Батьківщини".

"На сьогоднішній день, за нашою інформацією, прокуратура розглядає одинадцять таких справ, і, швидше за все, в ці години ми почуємо черговий звіт про відкриття і поновлення слідства стосовно одинадцяти кримінальних справ", - сказав він.

На запитання, що це за справи, Соболєв сказав, що більшість з них, "а саме шість з одинадцяти" виграні стороною Тимошенко у Верховному суді ще за часів президентства Леоніда Кучми, і серед них є "деякі російські та американські епізоди".

"Президент, може, не знає, хоча прямим обов'язком і голови СБУ, і Генпрокурора є інформування президента про те, що справа проти Олійника, на яку так активно посилається ГПУ, була закрита вищою судовою інстанцією РФ за відсутності складу злочину", - заявив Соболєв.

Окрім того, він додав, що заяви генпрокурора Віктора Пшонки про відкриття кримінальної справи про вбивство Щербаня свідчить про те, що "не за горами відкриття справи про вбивство Брагіна на Донецькому стадіоні, і я переконаний, що до цього також прив'яжуть прізвище Тимошенко та інших лідерів опозиції".

Соболєв також порадив Генпрокуратурі не зупинятися і поновити слідство у двох відомих справах, у яких фігурував Янукович: про крадіжку майна і про побиття громадян, "бо, можливо, і в скоєнні ще й цих злочинів винною буде Тимошенко, бо саме вона в Макіївці орудувала в банді, яка крала шапки і нападала на простих громадян, грабуючи їх вдень і вночі".

Він також додав, що поновлення слідства у справах свідчить про безперспективність "газової справи " проти Тимошенко. "Ми розуміємо, що справа, яку так довго впроваджував в життя Кірєєв, не має ніякого продовження, тому треба відкривати нові, при чому по епізодах 10- 15-річної давнини", - наголосив депутат.

"Все це є безпрецедентним тиском за допомогою органів прокуратури і СБУ та інших силових структур з метою не допустити опозицію до виборів", - підсумував Соболєв.

Зазначимо, що 19 жовтня Генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що, крім існуючих і вже розслідуваних справ щодо Тимошенко і нової кримінальної справи щодо боргів ЄЕСУ, інших кримінальних справ проти неї в провадженні Генпрокуратури і СБУ немає.

А перед цим президент Віктор Янукович заявив західним ЗМІ, що проти Тимошенко є ще кілька справ, деякі з яких ще не були розголошені, оскільки досі триває слідство.

Разом з тим, окрім кримінальної справи щодо газових контрактів з РФ 2009 року, за яким Тимошенко засудили на 7 років позбавлення волі, Генпрокуратура порушила стосовно екс-прем'єра дві інші кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і в зв'язку з закупкою автомобілів для сільської медицини.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: admin | Теги: Юлія Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ