Чт, 2024-04-25, 10:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 12 » Проти української влади США можуть ввести санкції
10:16
Проти української влади США можуть ввести санкції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
США не виключають можливості застосування санкцій проти керівництва України, якщо політична криза в країні продовжуватиметься, заявила речник Держдепартаменту США Джен Псакі.

"Усі варіанти політики, включно з санкціями, перебувають на столі, але очевидно, що цей крок зараз поки що аналізують", - сказала пані Псакі.

Це сталося після того, як загони спеціального призначення вночі 11 грудня Клацнути штурмували барикади мітингувальників на Майдані Незалежності у Києві.

Правоохоронці розібрали барикади та знесли намети учасників протесту, який з новою силою розгорнувся в Україні після розгону мирних мітингувальників у ніч на 30 листопада.

США закликали українську владу не застосовувати силу до мирних протестувальників.

Відповідаючи на запитання, що, на думку американської сторони, варто зробити українському уряду, Клацнути Джен Псакі заявила, що йому необхідно "повернутися до діалогу з Європейським союзом і МВФ", а також "прислухатися до голосу власного народу".

Раніше держсекретар Джон Керрі засудив Клацнути силові дії влади на Майдані Незалежності та висловив огиду з приводу рішення влади України.

Своєю чергою сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що Сполучені Штати вимагатимуть наслідків за "будь-які злочини, вчинені проти українців, які мирно реалізують свої основні права людини".

"Якщо уряд України вважає, що груба сила і політика страху можуть провести їх через поточну кризу, то це глибоко помилкова думка", - йдеться у заяві, опублікованій на його офіційному сайті.

А колишній держсекретар США Гілларі Клінтон написала на своїй сторінці у Twitter: "Уряд України має йти шляхом Мандели і вибрати діалог зі своїми людьми замість сили".

Діалог

Президент України Віктор Янукович напередодні Клацнути запросив представників "усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу".

"Заради досягнення компромісу закликаю опозицію не відмовлятись, не йти дорогою протистояння та ультиматумів", - йдеться в заяві президента, опублікованій на сайті глави держави.

Пан Янукович також запевнив, що "влада діятиме виключно в рамках закону і ніколи не вживатиме сили проти мирних зібрань".

Своєю чергою Клацнути лідери опозиції заявили, що такі переговори можливі тільки тоді, коли на них дадуть згоду учасники акції протесту в Києві.

"Переговори з Януковичем можливі тільки тоді, коли ми отримаємо мандат Майдану", - , заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в прес-центрі Штабу національного опору в середу.

Водночас голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що опозиція не братиме участі в діалозі з владою, поки та не виконає її вимог.

"До того часу, поки не будуть виконані всі наші вимоги, плюс виведення спецпідрозділів за межі Києва, ніяких розмов з цією владою бути не може", - сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: США, української влади, ввести санкції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ