Сб, 2024-04-27, 04:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 8 » Провалилося звільнення Тимошенко за порадою ПАРЄ
14:31
Провалилося звільнення Тимошенко за порадою ПАРЄ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада знову відмовилася декриміналізувати 365 статтю Кримінального кодексу України, за якою засуджено екс-прем'єрку України Юлію Тимошенко.

За законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо гармонізації національного кримінального законодавства до конвенції ООН проти корупції проголосувало 159 народних депутата з 434, зареєстрованих у залі засідань 8 лютого в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Представляючи законопроект, керівник комітету з питань законодавчого забезпечення Віктор Швець зазначив, що Україні необхідно адаптувати своє законодавство до міжнародних стандартів, інакше ні про яку боротьбу з корупцією не може йти мови.

За його словами, декриміналізація 365 статті КК - це зобов'язання України перед міжнародним співтовариством. Швець також нагадав, що декриміналізувати дану статтю вимагала та резолюція ПАРЄ.

Нагадаємо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію по Україні, в якій, зокрема, закликала президента України розглянути всі можливі засоби, щоб звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, а також інших членів колишнього уряду, щоб тим самим виконати взяті перед Європою зобов'язання та підтримати демократичні європейські цінності.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи підтримала поправку до своєї резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні", якою пропонується ввести проти України санкції у випадку, якщо українська влада не виконає рекомендацій, що містяться в цій резолюції.

Зазначимо, що під кінець минулого року президент Віктор Янукович заявив, що українське законодавство буде приведено до європейських стандартів, проте в Партії регіонів відзначали, що не бачать підстав для декриміналізації статей 364 і 365 Кримінального кодексу Україні. Опозиція кілька разів намагалася декриміналізувати статті КК, щоб звільнити Тимошенко, але безуспішно.

13 грудня минулого року Янукович підписав закон про гуманізацію відповідальності за правопорушення у господарській діяльності. Однак у ньому не були підтримані поправки, які дозволили б звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко. Варіант розв'язання проблеми Тимошенко через декриміналізацію Януковичу "підкинули" європейські політики.

Нагадаємо, що напередодні Нового року, 30 грудня, екс-прем'єра України Юлію Тимошенко, засуджену на 7 років ув'язнення за звинуваченням у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ, відправили у виправну колонію в Харківській області, де Тимошенко буде відбувати призначене судом покарання.

"Регіонали" не будуть випускати Тимошенко: в Європі такі ж закони

Фракція партії регіонів не збирається змінювати своє ставлення до декриміналізації 365 статті кримінального кодексу. Про це розповів лідер фракції Олександр Єфремов, коментуючи провал чергового законопроекту опозиції щодо декриміналізації статті Тимошенко, передає "Українська правда".

Він нагадав, що "Партія Регіонів" і раніше не підтримувала цю ініціативу. "А чому ми маємо змінити ту точку зору, з якою раніше визначилися?" - зазначив Єфремов.

За його словами, після отримання рекомендації ПАРЄ щодо необхідності привести українське кримінальне законодавство до європейський норм, фракції більшості вирішили з'ясувати "як подібні питання (щодо кримінальної відповідальності чиновників) вирішуються в Європейських країнах".

"За нашою інформацією у низці європейських країн таке ж законодавство є", - заявив "регіонал".

Єфремов вважає, що ухвалення кримінально-процесуального кодексу в новій редакції, розгляд якого заплановано на четвер, набагато більше наблизить українське законодавство до європейських норм.

"Якщо в майбутньому потрібно буде розглядати кримінальний кодекс, то буде проведена системна робота, і відповідний документ буде підготовлено не на емоційному, а на професійному рівні", - сказав він.

"Це точка зору фракції, яку ми декларували раніше і зараз, і я не думаю, що вона зміниться в перспективі, бо вона логічна", - підсумував Єфремов.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: звільнення Тимошенко за порадою ПАР
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ