Пт, 2024-04-19, 05:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 13 » Провладні кандидати на Донбасі "нарізали" собі округи раніше за ЦВК
10:00
Провладні кандидати на Донбасі "нарізали" собі округи раніше за ЦВК
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Донецькій області провладні кандидати в депутати почали агітацію в мажоритарних округах ще до того, як Центрвиборчком визначив їхні межі. Про це в коментарі ZN.UA розповів голова Донецької обласної організації Комітету виборців України Сергій Ткаченко.

"Наш моніторинг активності потенційних кандидатів свідчить, що ще на початку року провладні кандидати точно "вгадали" межі своїх майбутніх округів. Вони вже проводили там соціологічні дослідження, вивчали настрої територіальних громад. І ці межі округів, зазначу, не збігалися з округами 2002 року. Але вони звідкись дізналися", - сказав Ткаченко.

"Проблема, однак, у тому, що нарізка округу навіть під одного кандидата "ламає" гармонійний розподіл адміністративно-територіальних одиниць за округами", - зазначив він.

За словами Ткаченка, округи визначали, орієнтуючись на інтереси конкретних кандидатів. Це призвело до парадоксів. Так, округ №60, котрий об’єднує сільські райони Донеччини, займає чверть території регіону.

У КВУ впевнені, що спеціально "під кандидата" нарізано округи для Дениса Омельяновича (одного з "топів" Бориса Колеснікова) – йому віддано території, на яких розміщуються підприємства Колеснікова.

Нардеп Ігор Шкіря вже давно "удобрює" свій округ, і навіть встиг організувати відставку надміру непоступливого мера Дебальцевого.

Брат секретаря РНБО Андрія Клюєва Сергій отримав на відпрацювання Артемівськ і Красний Лиман. Депресивний Шахтарськ дістався Владиславу Лук’янову.

Центр Донецька взяла на себе Тетяна Бахтєєва, яка "активно заграє" зі студентською молоддю, а з околиць Донецька до парламенту може пройти депутат облради Олександр Бобков, зазначається в матеріалі.

Ще одним нардепом-новачком називають секретаря Донецької міськради Миколу Левченка. Припускають, що йому віддадуть округ, за яким проходив у ВР Володимир Рибак.

У Макіївці потенційними кандидатами від двох округів нібито будуть члени команди покійного екс-прем'єра Криму Василя Джарти.

Градоначальниця Слов'янська Неля Штепа заявила про підтримку відставного генерала міліції Володимира Малишева, який очолював службу безпеки Ріната Ахметова.

Юхиму Звягільському віддали "його" округ – Київський район Донецька.

У свою чергу, губернатор Донецької області Андрій Шишацький заявив: "Я вважаю, що в нас округи територіально, наскільки це можливо, ЦВК визначено правильно... Казати про визначення кордонів під конкретного кандидата – нерозумно".

У такому ж ключі висловився і мер Донецька Олександр Лук’янченко. Він наголосив, що кількість округів, порівняно з 2002 роком, коли востаннє обирали мажоритарників, у місті залишилася незмінною, а по області навіть зменшилася.

Нагадаємо, що чергові вибори народних депутатів України повинні відбутися 28 жовтня нинішнього року, виборчий процес почнеться за 90 днів до дня виборів, тобто 30 липня.

А от відповідно до постанови ЦВК обласний центр було розділено між двома виборчими округами. Причиною такого поділу можна вважати те, що згідно даних Державного реєстру виборців в Рівному проживає понад 190 тис. виборців, що перевищує законодавчо визначену кількість виборців округу. Щоб вирішити цю проблему 9 виборчих дільниць з орієнтовною кількість виборців близько 17 тисяч перейшли до сусіднього виборчого округу.

Незважаючи на те, що Центральна виборча комісія залишила кількість виборчих округів у Рівненській області на попередньому рівні – п’ять, встановлення їх меж у самому обласному центрі громадськість сприйняла досить неоднозначно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: adminA | Теги: Донбасі провладні нарізали .округи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ