Пн, 2024-05-06, 03:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Квітень » 4 » Провокації бойовиків не припиняються, троє військових загинули. ВІДЕО
15:25
Провокації бойовиків не припиняються, троє військових загинули. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Троє українських військовослужбовців загинули за добу в зоні антитерористичної операції, ще двоє поранені, повідомив спікер АТО Андрій Лисенко на брифінгу в суботу, 4 квітня, в Києві.

"В результаті підриву на ворожій міні в районі Авдіївки троє українських військовослужбовців загинули, ще двоє отримали поранення", - сказав він.

Минула доба в зоні антитерористичної операції пройшла неспокійно, бойовики продовжили обстріл позицій сил АТО на різних ділянках лінії розмежування, повідомив Лисенко.

"Вчора бойовики активно атакували наші позиції в районі Донецького аеропорту, Авдіївки і населеного пункту Опитне. На цей рубіж оборони припадає більше половини випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків. Нагадаю, що ватажки НВФ неодноразово заявляли, що нібито відвели важке озброєння від лінії розмежування", - розповів він.

Лисенко зазначив, що напружена ситуація залишається і на Маріупольському напрямку - в населених пунктах Широкине, Бердянське, Майорськ (район Горлівки), селах Кримське і Нижнє біля Бахмутськой траси.

"За минулу добу зафіксовано проліт одного ворожого БПЛА", - сказав він.

За даними розвідки, на окремих територіях Луганської області, бойовики проводять примусову реєстрацію чоловіків, у яких ще є робота. "По ідеї бойовиків, у разі потреби цих чоловіків будуть залучати до бойових дій на боці НВФ", - розповів речник АТО.

На Дніпропетровщині тривають навчання десантників. Військовослужбовці виконали стрільби з самохідних артилерійських установок "Нона" і відпрацювали вправи зі знищення засідок ворожих диверсантів.

У той же час, за словами Лисенка, на базі Військової академії міста Одеса проходять навчання майбутні офіцери за вдосконаленою програмою підготовки.

"Під час практичних вправ курсанти тренуються на БМП і БТР, здійснюють багатокілометрові марші, виконують бойові стрільби. Цього року кожен з військовослужбовців отримає додаткову спеціальність механіка-водія. Крім того, навчання українських курсантів тепер максимально наближене до умов реального бою завдяки системі MILES-2000 (Майлз-2000). Це тренувальна військова система американської розробки з використанням найсучасніших технологій", - заявив спікер АТО.

Також триває мобілізація техніки для потреб сил АТО. У Сумах збирають спеціальну техніку для військових частин. Таким чином, в рамках проведення четвертої хвилі мобілізації, на схід України відправлено майже 40 одиниць інженерної техніки, зокрема трактори і бульдозери.

На Львівському бронетанковому заводі почалося серійне виробництво військового броньовика "Дозор-Б". Завод уже має замовлення на 40 нових машин від Міністерства оборони України. Зараз машина проходить випробування із залученням фахівців ВСУ. Крім того, на заводі триває ремонт і відновлення танків і БМП, які до кінця квітня будуть відправлені в частини ЗСУ.

У Сумах розроблено проект експериментальної бойової десантно-штурмової машини. Машина захищена потужною бронею, яка може захистити екіпаж від великокаліберного кулемета, а також витримує вибух потужного фугасу. Зараз йде підготовка до її виробництва.

Також за словами Лисенка, вчора, 3 квітня, наші прикордонники поблизу села Диліївка затримали чоловіка, який, ймовірно причетний до діяльності НВФ.

"У ході проведення особистого огляду затриманого було виявлено свіже поранення лівого плеча і правого коліна, походження яких чоловік пояснити не міг. У цьому ж районі правоохоронці затримали громадянку України, яка їхала на автомобілі з Горлівки в Дзержинськ. В ході перевірки у жінки виявили карту Донецької області з відмітками, характер яких вона не змогла пояснити. Затриманих передали правоохоронним органам", - повідомив спікер АТО.

Відзначимо, в п'ятницю, 3 квітня, з 18.00 до півночі, ситуація на передовій дещо загострилася, найбільша активність зафіксована біля Донецька.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: Провокації бойовиків, троє військових загинули. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ