Чт, 2024-04-25, 17:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 21 » Психологи пояснили "проблему тещі" або "свекрухи"
13:33
Психологи пояснили "проблему тещі" або "свекрухи"
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Науковці з Брістольського університету стверджують, що невдоволення батьків вибором їх дітей у сфері особистих відносин обумовлено еволюцією.

Дослідники Тім Фосетт і Піт ван ден Берг помітили, що, як правило, дівчата, чиї батьки намагаються максимально їх забезпечити, віддають перевагу молодим людям, яких не можна назвати турботливими, пише Вести.Ru.

На їх думку, вся справа у батьківському інстинкті, який сягає корінням у глибоку давнину, коли мати і батько повинні були вибрати дочці такого чоловіка, який буде дбати про неї так само, як і вони. Тривалість людського життя була значно меншою, ніж сьогодні, тому важливо було знати, що чоловік зможе замінити батька і матір.

Сьогодні люди живуть до глибокої старості, а батьки дочкам вже не вибирають чоловіків, але інстинкти - нікуди не поділися, вважають психологи.

Команда дослідників з Великобританії створила комп'ютерну модель еволюції батьків і дітей в ситуації, коли дочка заводить собі партнера. Згідно з отриманими даними, батьки віддадуть перевагу зятеві, який забезпечить їх дочку тією ж підтримкою і турботою, яку вона отримувала під опікою матері і батька.

Також вчені з'ясували, що у разі, коли батьки декількох дітей приділяють кожному однакову кількість уваги та підтримки, швидше за все, їх погляди на ідеального партнера будуть спільними із думкою дітей. Але якщо мама і тато дуже люблять когось з дітей і виявляють до нього більше турботи і уваги, ніж дає йому коханий, виявляється конфлікт.

"Кожна дитина цінує себе вище, ніж власних братів і сестер. А батьки намагаються приділити кожному рівну кількість уваги. Звикнувши до певної частки підтримки, доньки, що вже підросли, обирають менш дбайливих партнерів, ніж хотілося б їх батькам" , - пояснює Фосетт.

Опублікувавши свою статтю з результатами дослідження в журналі Evolution and Human Behavior, Фоссетт і його колеги відразу ж взялися за вивчення суміжних питань, а також відмінностей, що визначаються культурами. Піт ван ден Берг, наприклад, припустив, що конфлікт поколінь буде сильнішим, якщо головою сім'ї є батько, а не мати (втім, це ще належить перевірити).

Ще одне питання, що вимагає майбутнього уважного вивчення, - це пріоритети батьків і дітей у виборі партнера для останніх. Ні для кого не секрет, що діти орієнтуються на зовнішню красу, почуття гумору і приємний запах потенційного обранця, тоді як мама в першу чергу запитає про його соціальний статус і походження.

У своїй роботі науковці розглядали тільки ті випадки, де дочка шукає собі хлопця або нареченого, але вони майже впевнені, що схема працює і для синів. Адже свекрухи теж рідко бувають задоволені своїми невістками.

Зазначимо, що моногамний шлюб у виду Homo Sapiens виник внаслідок соціальної еволюції, при цьому біологічні фактори скоріше були перешкодою (як відомо, примати, попередники людей, не були моногамні). Важливу роль в еволюції людської спільноти зіграла любов. Соціологи, що досліджують виникнення сім'ї, вважають любов соціальним і психологічним механізмом, розробленим в ході еволюції для ефективного захисту і підтримки моногамії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1280 | Додав: adminA | Теги: свекрухи, психологи, проблему тещі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ