Чт, 2024-03-28, 11:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 1 » Пукач назвав ім'я причетного до вбивства Гонгадзе - це "регіонал" Микола Джига
19:35
Пукач назвав ім'я причетного до вбивства Гонгадзе - це "регіонал" Микола Джига
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заарештований екс-генерал МВС Олексій Пукач вказав на причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе депутата-"регіонала" Миколи Джиги. Таку новину повідомив депутат "Народної самооборони" Юрій Гримчак, пише видання "Известия в Украине".

"Як стало відомо з джерел у Генпрокуратурі, Пукач вже дав деякі свідчення, які підтверджують причетність колишнього першого заступника міністра МВС України, начальника Головного управління з боротьби із корупцією і організованою злочинністю Миколи Джиги до підготовки й організації розправи над журналістом Гонгадзе", - заявив Гримчак.

Депутат розмістив інформацію через прес-службу "Народної самооборони". Але її лідер і глава МВС Юрій Луценко заявив про свою непричетність до скандалу.

"Він не з мого дозволу інформацію оприлюднив, - заявив Луценко. - Народний депутат - доросла людина, яка представляє достатньо велику кількість виборців. Він має свою точку зору і свою інформацію. Я утримуюся від будь-яких коментарів із цього приводу. Ми всі повинні дочекатися висновків слідчої групи Генпрокуратури".

Тим часом, приводи для розбирання з Джигою є.

По-перше, він вилучив у райдержадміністрації Вишгороду всі документи, які стосуються дачі "Межигір'я", де проживає лідер "регіоналів" Віктор Янукович.

Слідча комісія, яку очолює Джига, пояснила вилучення вельми дивно: у зв'язку із загрозою вибуху на Київській ГЕС. А заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, який відповідає за повернення "Межигір'я" в держвласність, визнав, що без документів добитися цього буде складно.

По-друге, Джига намагається захистити від Луценка ще одного "регіонала" - Ельбруса Тедєєва. За словами голови МВС, на автомобілі, право управляти яким має Тедєєв, втекли учасники нещодавньої перестрілки в київському Голосіївському парку. Міністр навіть заявив, що у Тедєєва - кримінальне минуле. А Джига йому відповів: "У Тедєєва кримінального минулого немає".

Тепер Джига має намір звернутися до суду. "Після появи інформації НС, я розмовляв з одним із заступників генерального прокурора. Він вперше почув про такі свідчення Пукача. Я доручив юридичним службам підготувати судовий позов за наклеп", - сказав Джига.

Політолог Олександр Палій не вірить, що "Гримчак володіє достовірною інформацією. Можливо, ніякого "зливу" від джерел в Генпрокуратурі не було. Потрібно скептично ставитися до того, що говорять політики, особливо перед виборами. Єдине джерело інформації - це офіційні заяви правоохоронних структур".

Екс-генпрокурор Святослав Піскун вважає, що у всякому разі "Пукач може назвати кого завгодно. Не можна підозрювати людину тільки тому, що його ім'я прозвучало. Потрібно мати докази. Можливо, нинішня інформація якось пов'язана з історією "Межигір'я".

Історія з піаром політиків на смерті журналістів, яка почалася дев'ять років тому, триває і активізується зараз, перед виборами. Найгучніша кримінальна справа обростає не кримінальними, а політичними деталями. Чим більше звинувачених і "замазаних", тим менше шансів почути ім'я замовника.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. 15 березня 2008 Апеляційний суд Києва визнав винними у його вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження й карної розвідки МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачуваний - колишній начальник Головного управління карного розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС Пукач - перебував у розшуку з 2005 року.

21 липня 2009 у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача затримали. Після його затримання заступник голови СБУ Василь Грицак повідомив, що Пукач назвав замовників вбивства журналіста і пообіцяв вказати слідчим місце, де лежить голова журналіста.

28 липня вранці в Білоцерківському районі неподалік від села Сухоліси слідчо-оперативна група знайшла фрагменти черепа, які, як підтвердили, українські судмедексперти, належав Гонгадзе.

У правоохоронних органів вже є вичерпні письмові свідчення Пукача у справі Гонгадзе" і їхні копії, і цього достатньо для доказової бази в суді.

Пукач надав вичерпні свідчення, назвав усіх замовників вбивства і всіх, хто віддавав накази. Але поки їхні імена офіційно не розголошуються.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1497 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ