Пт, 2024-03-29, 17:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 3 » Пустити Тимошенко на вибори законним шляхом майже неможливо
10:10
Пустити Тимошенко на вибори законним шляхом майже неможливо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Участь у парламентських виборах екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко та інших колишніх чиновників складно забезпечити легітимним шляхом, а можна прийняти тільки політичне рішення з цього питання. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Литвин у ефірі "5 каналу".

"Якщо вибирати легітимний шлях і дотримуватися всіх правових формальностей, то він буде дуже складним. Все інше буде лежати в політичній площині", – сказав Литвин, відповідаючи на питання про те, як можна виконати вимогу Парламентської асамблеї ради Європи про забезпечення легітимної участі Тимошенко та інших колишніх чиновників в парламентських виборах 2012 року.

"А політичні рішення завжди вразливі і з часом за політичні рішення зажадають правової оцінки", – зазначив спікер.

За його словами, для того, щоб дати можливість людині, яка має судимість, бути обраним на виборах, необхідно вилучити відповідну заборону з Конституції України.

"Якщо людина має судимість, і що б він міг брати участь у виборах, треба внести зміни в Конституцію України", - підкреслив Литвин.

Він нагадав, що відповідно до Конституції, для внесення змін до Основного закону потрібно дві сесії парламенту. При цьому Литвин нагадав, що вибори до парламенту повинні відбутися вже 28 жовтня цього року, і відповідно, до цієї дати парламент не встигне відмінити конституційну заборону на участь у виборах людей з судимостями.

При цьому Литвин відмітив, що ще одним варіантом могло б стати перенесення дати парламентських виборів, проте і це зажадає внесення змін до Конституції України.

"Зробити це в правовій площині дуже складно оскільки при внесенні змін до Конституції в перехідних положеннях було зафіксовано, що наступні вибори у ВР відбудуться 28 жовтня 2012 року. Що б змінити цю дату, треба вносити зміни в Конституцію", - підкреслив Литвин.

Литвин закликає серйозно віднестися до вимог ПАРЄ

Володимир Литвин закликає серйозно віднестися до вимог Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Я вважаю необхідним зробити акцент на тому що потрібне з усією серйозністю віднестися до аналізу і реалізації рекомендацій ПАРЄ", - сказав Литвин в ефірі "5 каналу" в четвер увечері.

Він підкреслив, що усі резолюції і рекомендації, які до цього приймалися відносно України, містили "рекомендації, заохочення потім попередження".

"Зараз ми маємо вимоги і оцінки, які формулюються на підставі того, що відбувається в Україні", - прокоментував Литвин документ, прийнятий ПАРЄ.

"Якщо просто ритуально говорити, що усе правильно, і корисно для нас, то далі можна буде прогнозувати можливість санкцій, про що сказано в останньому абзаці (резолюції - ред) ", - сказав Литвин.

Голова парламенту назвав закономірним створення робочої групи за указом президента, яка працюватиме над реалізацією рекомендацій ПАРЄ.

За його словами, зараз резолюція "уважно аналізується" безпосередньо у Верховній Раді України.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи підтримала поправку до своєї резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні", згідно з якою запропоновано запровадити проти України санкції у випадку, якщо українська влада не виконає запропоновані у резолюції рекомендації.

Віктор Янукович сформував робочу групу, яка має працювати над втіленням рекомендацій, викладених у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 26 січня цього року щодо виконання Україною її зобов'язань перед РЄ.

Голова ВР каже, що не відправляв пів парламенту до Обами

Депутати Верховної Ради не брали офіційних відряджень для участі у Національному молитовному сніданку у Вашингтоні, повідомив спікер парламенту Володимир Литвин.

"Жоден з цих людей, які поїхали, не має якогось офіційного відрядження від Верховної Ради України. Це їх особиста ініціатива, це їх особисті, наголошую, кошти. Тому заборонити, як голова Верховної Ради, я не маю абсолютного права", - заявив політик.

"Я думаю, що українські політики в особі народних депутатів приділяють підвищену увагу і підвищене бажання потрапити на цей молитовний сніданок і отримують за рахунок своєї енергії відповідні запрошення", - додав він.

Як відомо, у сніданку мали прийняти участь депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов, Юлія Льовочкіна, Леонід Кожара, Юрій Мірошниченко, Олександр Горошкевич.

Запланована також була участь депутатів від фракції "БЮТ-Батьківщина" Віктора Швеця, Михайла Соколова, Павла Унгуряна, Володимира Скубенка та від фракції НУНС - Павла Жебрівського, Едуарда Зейналова, Лесі Оробець і Давида Жванії.

Литвин подякував хакерам за те, що вони не "поклали" сайт Ради

Голова Верховної Ради Володимир Литвин подякував українським хакерам за те, що у зв'язку із закриттям файлообмінника Ex.ua сайт Верховної Ради не було виведено з ладу, так як це було з сайтами Президента, МВС, та іншими сайтами державних інститутів.

"Молодь у нас чудова, вона просунута. Багатьом політикам їх важко зрозуміти, але треба зрозуміти і віддати належне. Я продемонструю такий егоїзм, за який мене можуть критикувати, і подякую хакерам за те, що вони не нападають на інформаційні ресурси Верховної Ради України . Вони розуміють, очевидно, що не треба руйнувати це демократичне середовище", - заявив Литвин.

Як повідомлялося, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу Ех.ua за порушення прав інтелектуальної власності.

За даними управління зі зв'язків з громадськістю МВС України, під час обшуків в офісі і дата-центрах веб-ресурсу оперативники вилучили 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт.

В четвер, 2 лютого, слідство відкликало вимогу про блокування домену EX.ua.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: admin | Теги: документ, прийнятий ПАРЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ