Пт, 2024-04-19, 16:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Путін не буде відтворювати СРСР, а тільки Євразійський союз
12:59
Путін не буде відтворювати СРСР, а тільки Євразійський союз
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Відтворити структуру, подібну до СРСР, - завдання нереальне, проте на базі Митного союзу і ЄЕП можна створити повноцінний економічний союз. Таку думку озвучив прем'єр Росії Володимир Путін у статті для газети "Известия".

"Розбудова Митного союзу і Єдиного економічного простору закладає основу для формування в перспективі Євразійського економічного союзу", - вважає російський прем'єр.

"Одночасно триватиме й поступове розширення кола учасників Митного союзу і ЄЕП за рахунок повноцінного підключення до роботи Киргизстану і Таджикистану", - пише Путін.

Перехід від Митного союзу до Єдиного економічного простору дозволить створити колосальний ринок з більш як 165 млн споживачів, уніфікованим законодавством, вільним пересуванням капіталів, послуг і робочої сили, заявив прем'єр РФ.

Путін зазначає, що ЄЕП буде базуватися на узгоджених діях у ключових інституційних областях - у макроекономіці, у забезпеченні правил конкуренції, у сфері техрегламентів і сільськогосподарських субсидій, транспорту, тарифів природних монополій. "А потім - і на єдиній візовій та міграційній політиці, що дозволить зняти прикордонний контроль на внутрішніх кордонах", - підкреслює Путін.

"Ми не зупиняємося на цьому і ставимо перед собою амбітне завдання: вийти на наступний, більш високий рівень інтеграції - до Євразійського союзу", - заявляє глава уряду РФ.

Він підкреслює, що "мова не йде про те, щоб у тому чи іншому вигляді відтворити СРСР". "Наївно намагатися реставрувати чи копіювати те, що вже залишилося в минулому, але тісна інтеграція на новій ціннісній, політичній, економічній основі - це веління часу", - пише прем'єр.

Путін висловив упевненість, що сума природних ресурсів, капіталів, сильного людського потенціалу дозволить Євразійському союзу бути конкурентоспроможним в індустріальних і технологічних перегонах, у змаганні за інвесторів, за створення нових робочих місць і передових виробництв.

"І поряд з іншими ключовими гравцями і регіональними структурами - такими як ЄС, США, Китай, АТЕС - забезпечувати стійкість глобального розвитку", - підкреслює російський прем'єр.

Він зазначає: було б помилкою протиставляти Євразійський союз і Співдружність Незалежних Держав. "У кожної з цих структур є своє місце і своя роль на пострадянському просторі. Росія спільно з партнерами має намір активно працювати над вдосконаленням інститутів Співдружності, насиченням його практичного порядку денного", - переконаний глава уряду РФ.

Путін запевняє, що Євразійський союз не заважає Європейському і навіть допоможе країнам інтегруватися в Європу

Інтеграційні проекти на пострадянському просторі не суперечать європейському вибору, вважає прем'єр Росії Путін.

Він зазначив, що "Євразійський союз - це відкритий проект". "Ми вітаємо приєднання до нього інших партнерів, і насамперед країн СНД. При цьому не збираємося когось квапити або підштовхувати. Це має бути суверенне рішення держави, продиктоване власними довгостроковими національними інтересами", - пише російський прем'єр.

"Деякі наші сусіди пояснюють небажання брати участь у просунутих інтеграційних проектах на пострадянському просторі тим, що це нібито суперечить їхньому європейському вибору", - нагадав Путін.

"Вважаю, що це помилкова думка. Ми не збираємося ні від кого відгороджуватися і будь-кому протистояти. Євразійський союз буде будуватися на універсальних принципах інтеграційних як невід'ємна частина Великої Європи, об'єднаної єдиними цінностями свободи, демократії та ринкових законів", - заявив прем'єр.

Він нагадав, що ще в 2003 році Росія і ЄС домовилися про формування спільного економічного простору, координації правил економічної діяльності без створення наднаціональних структур.

"У розвиток цієї ідеї ми запропонували європейцям разом подумати про створення гармонійної спільноти економік від Лісабона до Владивостока, про зону вільної торгівлі і навіть більш просунуті форми інтеграції... Ці пропозиції не зависли в повітрі - вони детально обговорюються європейськими колегами", - пише Путін.

Прем'єр вважає, що "тепер учасником діалогу з ЄС стане Митний, а в подальшому і Євразійський союз". "Отже, входження в Євразійський союз, крім прямих економічних вигод, дозволить кожному з його учасників швидше і на сильніших позиціях інтегруватися в Європу", - додав він.

"Крім того, економічно логічна і збалансована система партнерства Євразійського союзу і ЄС здатна створити реальні умови для зміни геополітичної та геоекономічної конфігурації всього континенту, і мала б безсумнівний позитивний глобальний ефект", - підсумував Путін.

Слід зазначити, що у загострених відносинах Москви і Києва настало перемир'я. Росія відмовилася від ідеї за будь-яку ціну втягнути Україну в Митний союз.

Раніше повідомлялось, що Росія взялася до реформування Митного союзу для того, щоб змусити Україну все ж таки приєднатися до цього об'єднання. Про це розповіли джерела в МЗС РФ і Митному союзі (МС). Як розповів високопоставлений російський дипломат, Росія, Бєларусь і Казахстан розглядають проект угоди про технічне регулювання між МС і третіми країнами.

26 серпня президент України Віктор Янукович заявив про необхідність пошуку компромісу в питанні співпраці з Митним союзом (МС). Коментуючи заяви президента РФ Дмитра Медведєва про неприйнятність для російської сторони формульного підходу в питанні співпраці України з МС, Янукович зазначив, що в основі політики будь-якої держави завжди лежить захист національних інтересів.

24 серпня президент РФ заявив, що, незважаючи на зацікавленість у вступі України до Митного союзу, Росія не може погодитися на її входження за певними формулами.

Голова РФ додав: "Або нехай вступають цілком, повністю підписують усе за етапами і стають повноправними членами МС і беруть із цього всі вигоди й несуть усі обов'язки, або тоді це вже інший шлях". При цьому він наголосив, що Росія зацікавлена у вступі України до Митного союзу.

Як повідомлялося, 8 липня Україна передала Росії пропозиції щодо співпраці України і Митного союзу у форматі "3+1". Небажання вступати до Митного союзу Україна пояснює членством в СОТ і бажанням створити ЗВТ з Євросоюзом.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 798 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ