Вт, 2024-04-30, 01:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 14 » Путін не довіряє тому, чого не може контролювати
12:10
Путін не довіряє тому, чого не може контролювати
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Протестний рух після виборів ослаб, але сигналу, посланого суспільством, Кремль не може ігнорувати: росіяни довго запрягають, але швидко їдуть. Путін - прагматик, у нього "першокласний розум", пишуть експерти, однак інстинкти радянського чекіста повстають проти справжньої демократії і справжнього ринку з їхньою спонтанністю й ентропією.

"Російська весна": до соціального протесту?" - так назвав коментар в Le Figaro П'єр Авріль. Лідери російського протестного руху змушені шукати друге дихання: мерія Москви хоче обмежити маніфестації опозиції. Що стосується Кремля, він ні в чому не поступився протестувальникам, якщо не вважати лібералізацію процедури реєстрації партій, яка не задовольняє опозицію, пише оглядач.

І хоча протестувальників поменшало, вони налаштовані, як і раніше, досить рішуче. "Цей рух не зупиниться, бо причини невдоволення не зникли, а Володимир Путін і далі переоцінює політичну довіру, якою він користається. Найімовірніше, рух переорієнтується на місцевий рівень або більш конкретні питання", - вважає президент Центру стратегічних ініціатив Михайло Дмитрієв.

Лідер російської опозиції Олексій Навальний разом з чотирма однодумцями отримав вимогу про явку в ГУ МВС Росії по Москві, повідомляє The Financial Times. Видання висловлює побоювання, що "це може бути сигналом до жорстокого переслідування політичних інакодумців після протестів, що почалися в грудні".

"Вони намагаються всіма способами ускладнити нашу діяльність, поставити перешкоди на нашому шляху", - сказав Навальний у телефонному інтерв'ю FT. Навальний і деякі інші політичні спостерігачі кажуть, що влада користаються послабленням політичної активності опозиції після виборів, щоб поквитатися.

Після президентських виборів супротивники Путіна кричать: "Нечесно!", а його прихильники - "Все чесно!", зауважує у статті, опублікованій у International Herald Tribune, російський телеведучий Володимир Познер. "До певної міри мають рацію і ті, й ті", - вважає автор.

Безсумнівно, значна більшість росіян підтримує Путіна, визнає Познер, адже рівень життя росіян зараз кращий, ніж будь-коли за всю історію країни. У цьому сенсі підсумки виборів легітимні. При цьому умови на полі політичної боротьби були скориговані на користь Путіна, і в цьому сенсі вибори були "несправедливими".

Путін - передусім прагматик, вважає Познер. Протестний рух застав його зненацька, але тепер він намагається відновити рівновагу. "Поки що рано стверджувати, чи усвідомив Путін те, що йому хочуть сказати, чи стане його третій термін менш авторитарним і більш демократичним. Але не варто недооцінювати росіян: як говорить прислів'я, вони повільно запрягають, але швидко їдуть", - висновує Познер.

Путін опинився перед дилемою: він почуває неприязнь до змін, тоді як політична обстановка їх вимагає, пише в The New York Times експерт Кліфф Капчен, директор Eurasia Group. "Невдоволення в Росії вкоренилося глибоко, і Путін не може повернутися до старих методів. Йому необхідно адаптуватися, але, ймовірно, він не стане цього робити. У Росії, найпевніше, почнеться період бурхливого ​​і непередбачуваного політичного життя", - прогнозує автор.

"Інтелект тягне Путіна в один бік, а його інстинкти - в другий". За спостереженнями автора, у Путіна "першокласний розум", але інстинкти - як у радянського співробітника розвідки: "Здається, він не довіряє тому, чого не може контролювати, але ж демократія і ринки тримаються на спонтанності й ентропії".

Три фактори обмежують його можливості, а також пророкують "стагнацію і дедалі вищу турбулентність": це "порівняльна слабкість Путіна, поява опозиції і вузький простір для помилок". Якась трагедія, що може трапитися через стару інфраструктуру, здатна спровокувати обурення суспільства, застерігає експерт. До того ж влітку очікується підвищення тарифів на газ, а бюджет залежить від високих цін на нафту.

Путін зробить деякі нерішучі, переважно косметичні реформи, вважає Капчен. "Він буде, як і раніше, витрачати кошти в популістському дусі, хоча витрати не стримали акцій протесту. В іншому ж його можливості будуть скуті численними обмежувальними факторами".

Якщо не буде збігу кількох криз відразу, Путін допрацює до кінця терміну, переконаний автор, але зауважує: "Навіть боязкі сумніви в тому, що він здатний протриматися ще 6 років, - знак, як глибоко змінилася Росія".

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: Путін не довіряє, контролювати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ