Сб, 2024-04-20, 02:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 26 » Путіна вигодували, як у 1930-х випестили Гітлера - Забужко
14:39
Путіна вигодували, як у 1930-х випестили Гітлера - Забужко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україну до розколу готували - вважає письменниця Оксана Забужко. Про стереотипи та наслідки роботи російської пропаганди на Заході вона розповіла журналу "Країна".

"Останні півроку дуже багато часу збавила, щоб працювати голосом країни на різних зарубіжних форумах. У тому числі, й за участі політиків. Скрізь, де можна гавкнути за Батьківщину", - каже Оксана Стефанівна.

Письменниця зауважила, що протягом цього року сприйняття України у Європі міняється, але мусимо далі долати ці стереотипи.

"Ще у травні загальна настанова на Заході була, що Путін в Україні, мовляв, має свої резони. Штайнмаєр (міністр закордонних справ Німеччини - ред.) виголошував промову на Форумі європейських письменників: "В Україні зараз святкують двохсотліття Шевченка. Але був важливіший український письменник - Гоголь, який писав по-російськи і вважав, що його батьківщина - Little Russia - має належати до Росії. А зараз в Україні дехто хоче заборонити російську мову. Тому давайте так легко не засуджувати Путіна. У нього є свої причини втрутитися в ситуацію в Україні".

Мене реально чорти взяли. Восьме травня, Берлін - такий символічний збіг. Я приїхала, коли вже знайшли того депутата з розпоротим животом (Володимира Рибака, депутата Горлівської міськради, у квітні закатували бойовики за проукраїнську позицію - ред.). І тут, холєра ясна, мушу від цього "ріббентропа" в Берліні вислуховувати, хто фашист, а хто - антифашист. Словом, в д'Артаньянові заграла кров тюїльрійських гвардійців - і мене понесло", - каже Забужко.

"Перепрошую, жорстко кажу, в мене якийсь шизофренічний стан: я приїхала звідти, де людям розпорюють животи, а ви тут говорите про діалог. Ніхто ніякої російської мови в Україні не забороняє, це маніпуляція. І який діалог ви збираєтеся провадити, коли з другого боку - насильство? Якого роду діалог ви можете мати під дулом автомата і з розпоротими животами? Який "обмін думками" ви хочете мати з тим, хто приходить вас убивати? У такий спосіб отримаєте ток-шоу, на якому 5 хвилин дасте Гітлеру і 5 хвилин – єврею. Шок був, мікрофон мені вирубали. Перелякана модераторка: "Там щось сталося з мікрофоном". Штайнмаєр зник, не дочекавшись перерви. Подумала: це я ще тобі, дорогенький, не розказала, як моя тітка в тюрмі гестапо просиділа два місяці, чекаючи смерті, і як моя мама дівчинкою за німецької окупації від облав переховувалася. Так що я дещо знаю про пакт Молотова-Ріббентропа, і що таке союз Москви і Берліна, і як ви добре вмієте грати в чотири руки з росіянами, "борці з фашизмом", - зазначила Забужко.

Оксана Забужко вважає, що політична криза - не суто українське явище, вона – глобальна.

"Не тільки в Україні політичний клас неадекватний теперішнім історичним викликам. Сьогодні глобальна криза політиків і політики. Вона у відриві від етики, як виявилося, не справляється з управлінням. Вигодували Путіна, як у 1930-х випестили Гітлера. Тільки з тією різницею, що сьогодні, холєра, нема Черчилля. Нема й Рузвельта", - сказала Забужко.

Нагадаємо, Путіна неодноразово порівнювали з Гітлером. Так, у місті Одинцово (РФ) на фестивалі "Гармонь збирає друзів" пісню "Дій, Путін!" виконали народний гармоніст Росії Сергій Борискін і його онука Марина Борискіна. Щоправда, мелодія пісні дуже нагадує марш Гітлерюгенду від 1933 року. Наприклад, її можна почути у фільмі про школу молодих фашистів "Наполі", який з'явився на екранах у 2004 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: 1930-х випестили Гітлера, Забужко, Путіна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ