Пт, 2024-04-26, 11:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 28 » Рада обговорює кризу в Україні. ОНОВЛЮЄТЬСЯ
13:43
Рада обговорює кризу в Україні. ОНОВЛЮЄТЬСЯ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова Верховної Ради України Володимир Рибак відкрив позачергову сесію парламенту сьомого скликання. Спікер нагадав, що 23 січня було зареєстровано ініціативу депутатів щодо скликання позачергової сесії парламенту. У сесійній залі зареєструвалося 395 народних депутатів, передає УНІАН.

На початку засідання пролунав Державний Гімн України. Після якого один з депутатів вигукнув: "Слава Україні!" у відповідь йому відповіли: "Героям слава!".

Народні депутати вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув під час останніх подій в Україні. Рибак від від імені парламенту висловив співчуття всім родичам і близьким загиблих. "Давайте вшануємо пам’ять загиблих хвилиною мовчання", - зазначив Рибак.

Після цього було оголошено перерву на 30 хвилин - до 10.50.

Пізніше Рибак продовжив перерву до 12 години з метою продовження консультацій між лідерами фракцій. Він зазначив, що зараз продовжуються переговори і "розглядаються закони, які необхідно ухвалити".

При цьому додав: "Ми не можемо сьогодні піти з сесійної зали, поки не приймемо закони, які потрібно, і які очікують люди. Тому о 12 годині, я дуже прошу, щоб усі були у сесійній залі".

Рибак наголосив, що на той час уже будуть "напрацювання і ми розглянемо один закон і будемо працювати, щоб і другий був. Два закони нам сьогодні треба ухвалити".

При цьому він не уточнив, про які два законопроекти йдеться.

У Раді присутні колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко. Вони розмістилися у так званій судовій ложі, яка розташована зліва від президії парламенту.

Верховна Рада сьогодні, 28 січня, на позачерговій сесії розгляне питання "Про врегулювання політичної кризи та забезпечення стабільності в державі". Інших питань сьогоднішнім порядком денним роботи парламенту не передбачається.

Після розгляду вказаного питання передбачено закриття сесії ВР.

Раніше політики заявляли, що на позачерговій сесії депутати можуть ухвалити рішення про кадрові перестановки в уряді, а також внести зміни до законів, ухвалених парламентом 16 січня.

ПР ухвалила рішення про вільне голосування по скасуванню "ручних" законів

Партія регіонів прийняла рішення про вільне голосування щодо скасування законів від 16 січня. Про це сьогодні в кулуарах Ради повідомив журналістам нардеп від фракції Партії регіонів Володимир Олійник, передає РБК-Україна.

"В нас прийнято рішення про вільне голосування. Я особисто не буду голосувати. Чому? Тому що я не можу зрозуміти, як можна скасовувати закон про відповідальність за глумління над могилами, над тими, хто віддав життя у Великій Вітчизняній війні. Як голосувати за скасування амністії, коли вона вже діє? Суди випустили людей", - зазначив Олійник.

На запитання про те, чи може забезпечити ПР виконання домовленостей опозиції з президентом Віктором Януковичем, він відповів, що знайдеться достатньо голосів, щоб підтримати скасування законів від 16 січня.

"Є та частина, яка вважає, що їх треба скасувати, вона достатня", - сказав він. Він додав, що питання відставки уряду розглядатися не може, оскільки Арсеній Яценюк відмовився від посади прем'єра і тому відставка уряду не має сенсу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Рада обговорює кризу в Україні. ОНО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ