Ср, 2024-05-08, 20:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 3 » Рада повертається. Аби говорити про геїв і мовчати про Тимошенко
12:18
Рада повертається. Аби говорити про геїв і мовчати про Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
На першому пленарному тижні третьої сесії Верховної Ради депутати планують розглянути антидискримінаційний закон, проект закону про вибори в проблемних округах і приступити до змін до Конституції. Це передбачено порядком денним засідань Верховної Ради на 3-6 вересня.

Сьогодні, 4 вересня, депутати планують розглянути в першому читанні два законопроекти про недопущення та протидію дискримінації в Україні - №2342 та №2342-1.

Цього ж таки дня у першому читанні депутати розглянуть проект закону №2971-д про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№ 94, 132, 194, 197, 223. У цих округах Центральна виборча комісія не змогла встановити результати парламентських виборів через масові фальсифікації.

У четвер, 5 вересня, депутати розглянуть проект змін до статті 98 Конституції України щодо повноважень Рахункової палати (№2049). Попередньо даний законопроект схвалили 20 червня 2013 року.

Також депутати збираються внести до порядку денного сесії і направити до Конституційного суду президентський проект змін до Конституції про посилення гарантій незалежності суддів №2522а.

Як повідомив спікер Володимир Рибак, відкриваючи засідання погоджувальної ради, на першому пленарному тижні планується розглянути сім євроінтеграційних законопроектів. Всього депутати розглянуть 56 питань.

На третю сесію, з урахуванням альтернативних законопроектів та законопроектів, які комітети пропонують не включати до порядку денного, подано більш ніж 1500 проектів.

2 вересня Рибак пообіцяв, що на початку нової сесії винесе на обговорення парламенту сім законопроектів, схвалення яких необхідно задля підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. "Винесу сім законів про євроінтеграцію - у всьому потрібні європейські стандарти", - сказав Рибак. Що стосується питання Юлії Тимошенко, яке заважає підписанню Угоди про асоціацію з ЄС (Європа наполягає на припиненні вибіркового правосуддя - ред.), то голова Верховної Ради зазначив, що "Тимошенко і угода - це різні речі".

У ПР пояснили, чому Рада передумала починати роботу з "єврозаконів"

У порядку денному Верховної Ради на 3 вересня відсутні законопроекти, які потрібні для підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це йдеться на сайті парламенту.

"Що стосується порядку денного і тих пристрастей, які ми спостерігаємо через відсутність деяких законопроектів, то це пов'язано з непідготовленістю, адже процедура підготовки до розгляду в сесійній залі передбачає розгляд на комітетах", - пояснив депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко в ефірі 5 каналу.

"Я не хотів би говорити, що опозиція винна в чомусь чи представники більшості винні в чомусь, але комітети, на жаль, не працювали цей час, а, відповідно, не розглянули на своїх засіданнях цих законопроектів. До речі, ті, які стоять у нас на четвер, наприклад, вони ще в середу – два - мають бути розглянуті на засіданнях профільних комітетів", - додав він.

"Я сподіваюся, що в питаннях євроінтеграції у нас з опозицією не буде ніяких протистоянь, і ми будемо працювати злагоджено, ухвалюючи якісні законопроекти", - зазначив Мірошниченко.

"Свобода" готова голосувати за євроінтеграційні законопроекти, але не за протидію дискримінації

"Свобода" готова голосувати за євроінтеграційні законопроекти, окрім законопроекту про запобігання та протидії дискримінації в Україні. Про це 2 вересня заявив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Олег Панькевич в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Справді, дуже важливим є цей новий пленарний тиждень, який розпочинається 3 вересня. Важливими є ці дні. "Свобода" готова голосувати за закони про євроінтеграцію, за ті закони, які вимагає від нас Європейський Союз. Але чи готові голосувати за це представники влади?" - заявив Панькевич.

Він зазначив, що сьогодні заяви влади про необхідність прийняття євроінтеграційних законів не підкріплюються конкретикою, на тлі "гарних заяв влади немає конкретних дій".

Панькевич зауважив, що низка депутатів від Партії регіонів прямо чи опосередковано вже висловили думки проти євроінтеграції, що є ознакою "хитання всередині Партії регіонів".

"Свобода" сьогодні виступає чітко за євроінтеграцію", - підкреслив Панькевич.

Водночас на запитання журналіста, чи буде "Свобода" голосувати за законопроект №2342 щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні, що передбачає захист сексуальних меншин від дискримінації, Панькевич відповів: "Свобода" є політичною силою, яка сповідує християнські національні цінності... Що стосується згаданого законопроекту, то такого законопроекту немає у відповідному списку до підписання Угоди про асоціацію (з ЄС). За цей закон ми в такій формі, звичайно, голосувати не будемо. Але ми можемо обговорити разом з експертами, який потрібно приймати сьогодні закон".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: Рада . геїв, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ