Вт, 2024-04-23, 21:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 5 » Рада приймає пакет "безвізових" законів
10:16
Рада приймає пакет "безвізових" законів
Інші останні Новини про відпочинок і туризм на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 5 листопада, Верховна Рада приступила до голосування за проекти законів, які необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС. Засідання відвідали депутати Європарламенту, посол ЄС Ян Томбінський і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

А спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман перед голосуванням попередив, що кожен народний депутат несе персональну відповідальність за ухвалення пакету "бзезвізових" законопроектів.

Першим був ухвалений законопроект "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" щодо вдосконалення процедури документування осіб (№3155). За це рішення проголосували 273 народних депутатів із 353, зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом пропонується встановити, що у разі виявлення помилок у відомостях про особу, внесених до рішення про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, приймає рішення про їх виправлення та здійснює обмін документів, виданих на підставі такого рішення.

При цьому зазначається, що цей орган протягом 15 робочих днів з дати прийняття рішення про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, оформлює та видає кожній особі, яка досягла шістнадцятирічного віку, посвідчення біженця чи посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

У разі якщо видача посвідчення необхідна для реалізації неповнолітньою особою своїх прав на освіту, лікування тощо, за клопотанням батьків чи законних представників, погодженим з навчальним чи лікувальним закладом тощо, такій особі може бути, як виняток, оформлено та видано відповідне посвідчення після досягнення нею чотирнадцятирічного віку.

У разі виявлення помилок у відомостях про особу, внесених до рішень про втрату, позбавлення статусу біженця або додаткового захисту і скасування рішення про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, приймає рішення про їх виправлення.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради з відповідальністю поставитися до сьогоднішнього розгляду пакету "безвізових" законопроектів.

Рада планує дозволити затримання на 6 місяців іноземців та осіб без громадянства

"У четвер у Верховній Раді - надзвичайно важливий день. Від коефіцієнту корисної дії, який продемонструють депутати, повною мірою залежить, чи отримають громадяни України можливість відвідувати країни Євросоюзу без віз вже у 2016 році", - зазначив голова держави у телевізійному зверненні.

Рада України ухвалила у першому читанні урядовий проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення положень судового захисту іноземців та осіб без громадянств та урегулювання окремих питань, пов`язаних з протидією нелегальній міграції" (№3159). За це рішення проголосували 273 народних депутатів із 358, зареєстрованих у сесійній залі.

Цей законопроект входить до пакету рішень, що стосуються зобов`язань України із лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Згідно з документом, у Кодексі України про адміністративні правопорушення встановлюється, що у разі порушення іноземцем або особою без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України, якщо особу порушника не може бути встановлено на місці порушення, працівники центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, його територіальних органів та територіальних підрозділів можуть доставляти таких осіб у приміщення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, його територіальних органів та територіальних підрозділів, органів охорони державного кордону, до пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, для встановлення особи порушника і з’ясування обставин правопорушення.

У Кодексі адміністративного судочинства України, зокрема, визначається, що у разі наявності підстав вважати, що іноземець або особа без громадянства, щодо яких прийнято рішення про примусове видворення, ухилятимуться від його виконання, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, його територіальний орган або територіальний підрозділ, орган охорони державного кордону або Служба безпеки України подає клопотання про вжиття заходів для забезпечення адміністративного позову.

Заходами для забезпечення адміністративного позову є: зобов’язання повідомляти відповідний орган/підрозділ про місце тимчасового перебування кожні 72 години; надання гарантій від громадян або організації; затримання.

Позовні заяви про продовження строку затримання іноземців та осіб без громадянства, які підлягають примусовому видворенню, подаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері міграції, його територіальними органами та територіальними підрозділами, органами охорони державного кордону або Служби безпеки України не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення строку затримання, встановленого рішенням суду.

Розгляд справ про продовження строку затримання іноземця або особи без громадянства проводиться без їх участі або в режимі відеоконференції. У разі коли іноземець або особа без громадянства подала відповідне клопотання, справа розглядається за участю таких іноземця або особи.

Строк затримання іноземців та осіб без громадянства не може перевищувати шести місяців. У разі наявності умов, за яких неможливо забезпечити примусове видворення у зазначені строки, строк затримання може бути продовжений, але не більш як на дванадцять місяців.

Умовами, за яких неможливо забезпечити примусове видворення, є: відсутність співпраці з боку іноземця або особи без громадянства під час процедури встановлення його особи; неодержання інформації з країни громадянської належності іноземця або країни походження особи без громадянства, необхідних для встановлення особи, або ненадання такими країнами відповідних документів.

Адміністративні справи, передбачені цією статтею, розглядаються судом невідкладно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини про відпочинок і туризм | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: рада, пакет безвізових законів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ