Пт, 2024-04-19, 22:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 21 » Рада ухвалила бюджет на наступний рік. ВІДЕО
09:59
Рада ухвалила бюджет на наступний рік. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому закон №5000 "Про державний бюджет на 2017 рік". За відповідне рішення проголосували 274 народних депутати. Зокрема, проект бюджету підтримали: "Блок Петра Порошенка" - 122 депутати, "НФ" - 74, Радикальна партія - 18, група "Партія "Відродження" - 24, група "Воля народу" - 13, "Самопоміч" - 5, позафракційні – 18. "Батьківщина" й "Опозиційний блок" голосували проти, передає "Українська Правда".

Представляючи законопроект, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Кабмін підготував реалістичний проект бюджету.

За його словами, під час доопрацювання проекту держбюджету на 2017 рік до другого читання Кабмін зберіг пріоритети, закладені до першого читання.

Серед пріоритетів Данилюк назвав підвищення обороноздатності і соціальних стандартів, розвиток освіти, охорону здоров'я, цільову підтримку сільського господарства, розвиток дорожньої інфраструктури тощо.

Він також зазначив, що проект бюджету передбачає необхідний ресурс для підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. гривень.

Документ передбачає доходи бюджету на 2017 рік у сумі 721,398 млрд гривень, у тому числі доходи загального фонду - 669,409 млрд гривень та доходи спеціального фонду - 51,989 млрд гривень.

Видатки бюджету на наступний рік передбачено у сумі 790,393 млрд гривень, у тому числі видатки загального фонду – 735,378 млрд гривень та видатки спеціального фонду - 55,015 млрд гривень.

Граничний обсяг дефіциту бюджету визначено у сумі 77,547 млрд гривень, у тому числі граничний обсяг дефіциту загального фонду - 62,338 млрд гривень та граничний обсяг дефіциту спеціального фонду - 15,208 млрд гривень.

У 2017 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць пропонується встановити у розмірі з 1 січня 2017 року - 1,544 тис. гривень, з 1 травня - 1,624 тис. гривень, з 1 грудня - 1,7 тис. гривень.

Мінімальну заробітну плату пропонується встановити у 2017 році у місячному розмірі з 1 січня – 3,2 тис. гривень, а у погодинному розмірі з 1 січня - 19,34 гривні.

"При доопрацюванні проекту бюджету до другого читання враховано рішення уряду щодо встановлення мінімальної зарплати в розмірі 3,2 тис. гривень на місяць та встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 1,6 тис. гривень", - йдеться у пояснювальній записці.

Як наголошується, на цю мету в законопроекті передбачені додаткові видатки в обсязі близько 28,3 млрд гривень, що дозволить забезпечити виплату підвищеної зарплати працівникам бюджетної сфери.

Гройсман: бюджет-2017 є людиноцентричним

Державний бюджет на 2017 рік є людиноцентричним, адже враховує підвищення соціальних стандартів, підтримку аграрного сектору, будівництво доріг. Про це у Верховній Раді заявив голова українського уряду Володимир Гройсман під час розгляду Державного бюджету на 2017 рік, передає "Укрінформ".

"Я хочу підкреслити, що це – людоцентричний бюджет. Ми забезпечили видатки оборони, ми будуватимемо дороги, підтримуватимемо аграрний сектор, підвищимо заробітну плату вчителям, лікарям, ми 6 млрд грн виділимо коштів на ліки. Українським пожежним треба техніка, але їм потрібна заробітна плата, у бюджеті ми підвищили українським МНСникам зарплату з 3 до 5 тис. грн", - розповів Гройсман.

За його словами, уряд співпрацював із фракціями та групами українського парламенту, щоб знайти якомога кращі рішення для України на 2017 рік.

"Ми розпочали абсолютно чесний процес формування державного бюджету на 2017 рік. Ми з вами вчасно подали його до парламенту, провели з вами перше читання, ми працювали з фракціями, групами українського парламенту, щоб знайти якомога кращі рішення для України на 2017 рік", - наголосив Гройсман.

Він нагадав, що проект бюджету з додатками був переданий до парламенту 15 вересня.

Нагадаємо, 20 грудня Рада підтримала в другому читанні законопроект №5131 "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)", який розроблений з метою врегулювання питань, пов'язаних з підготовкою проекту державного бюджету України на 2017 рік. За документ проголосували 274 парламентаря.

Крім того, Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №5132 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2017 році". За документ у вівторок 20 грудня проголосували 235 нардепів. Так, закон необхідний для перегляду окремих положень Податкового кодексу України у зв'язку зі збільшенням в 2017 році розміру мінімальної заробітної плати до 3200 гривень, що дозволить уникнути додаткового навантаження на платників податків.

Рада прийняла антикорупційні зміни до Податкового кодекcу

Верховна Рада України прийняла законопроект, що передбачає ряд змін до Податкового кодексу, які мінімізують ризик корупції в органах Державної фіскальної служби і поліпшать інвестиційний клімат в Україні з правками податкового комітету. За відповідний законопроект №5368 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні)" проголосували 240 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Представляючи законопроект у парламенті, глава Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зазначила, що до другого читання до Комітету надійшло 356 пропозицій, з них враховані в цілому, частково або по суті 95 пропозицій.

"Я думаю, що більшість норм сприяють спрощенню податкового адміністрування, зменшенню корупційних викликів у фіскальній сфері, створенню сприятливого податкового середовища. Це величезний крок, який ми можемо зробити", - сказала вона.

Водночас урядовий варіант законопроекту передбачав передачу адміністрування баз даних від Державної фіскальної служби Міністерству фінансів, але в поправках комітету дану пропозицію було виключено.

Перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики Андрій Журжій в ході розгляду законопроекту зазначив, що саме ця поправка активно підтримувалася бізнесом.

"Уряд серйозно підійшов і презентував реформу, яка мала назву передачі баз даних від ДФС до Мінфіну, щоб уникнути зловживань і маніпуляцій з інформацією, в тому числі, відшкодування ПДВ. Але, як з`ясувалося, все те, на що люди говорили, що це добре – силами депутатів сьогодні було ліквідовано. Виявилося, що бази даних нікому передавати не треба", - зазначив Журжій.

У свою чергу Южаніна зазначила, що на цей момент передачу баз даних здійснити неможливо.

"Це єдиний варіант для того, щоб провести технічний аудит баз даних та інформаційних систем до 1 липня. В останній тиждень ми отримали заборону МВФ щодо передачі баз даних, тому що це технічно зробити неможливо. Але ми зараз зробили перший крок – виписали багато статей, які поетапно приведуть до цього", - сказала Южаніна.

За її словами, в законопроекті є поправка, відповідно до якої передбачається провести технічний аудит баз даних ДФС і встановити контроль над ними.

Крім того, законом буде введено повноцінний електронний кабінет платника податків, що мінімізує контакт платника податків та ДФС, запроваджено єдиний реєстр податкових консультацій на сайті ДФС, впроваджені податкові канікули для малого бізнесу, створено один публічний реєстр відшкодування ПДВ замість існуючих двох.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1023 | Додав: adminA | Теги: рада, бюджет, наступний рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ