Сб, 2024-04-20, 09:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Рада закликала ЄС скасувати візи до кінця року. ВІДЕО
13:03
Рада закликала ЄС скасувати візи до кінця року. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада ухвалила постанову про Звернення до урядів держав-членів Європейського Союзу, Європарламенту та Ради ЄС щодо запровадження безвізового режиму для громадян України (№5394). За це рішення проголосував 261 народний депутат із 342, зареєстрованих у сесійній залі. Зокрема, від "Опозиційного блоку" "за" не проголосував жоден депутат, а від групи "Відродження" - лише 4, передає УНІАН.

Так, Верховна Рада звертається до урядів держав-членів Євросоюзу із закликом підтримати законодавчу пропозицію Європейської Комісії щодо запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав ЄС.

Також український парламент закликає Європейський парламент і Раду Євросоюзу ухвалити без подальших зволікань до кінця 2016 року необхідні рішення про надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

У зверненні наголошується на важливості розвитку співпраці між Україною та ЄС у питаннях ефективного управління кордонами та міграцією, захисту прав людини та засадничих свобод, а також підтверджується готовність і надалі спільно протидіяти сучасним викликам і загрозам, насамперед нелегальній міграції, організованій злочинності та тероризму.

Крім того, у документі нагадується, що Україна повністю виконала взяті на себе зобов’язання відповідно до Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для українців. Зокрема, в частині впровадження біометричних закордонних паспортів, тривалого та ефективного виконання Угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб, ухвалення антидискримінаційного законодавства, законодавства про запобігання і боротьбу з корупцією та результати його впровадження.

Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Ляшко хоче здати дипломатичний паспорт і просить інших

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив про готовність позбутися дипломатичного паспорта, передає "Українська правда".

"Ось мій дипломатичний паспорт, я хочу здати цей паспорт", – сказав він під час обговорення постанови про звернення Верховної Ради до членів ЄС із закликом надати безвізовий режим українцям.

Ляшко звернувся до кожного депутата: "Поки немає безвізового режиму для всіх українців – здайте кожен свій дипломатичний паспорт, так, як це роблять депутати від фракції Радикальної партії".

"Нема чого їздити по блату з коханками по зеленій книжечці. Стійте по чергах у дипломатичних представництвах, переживайте ті самі тортури, які переживають українці, платіть бабки за візи – і їдьте по закордонах з візами", – заявив він.

"Закликаю всіх здати свій дипломатичний паспорт", – наголосив лідер "радикалів".

Як повідомлялося, лідери майже всіх українських парламентських фракцій підписали проект звернення до Європарламенту і Ради ЄС з питання надання Україні безвізового режиму без відстрочки.

10 листопада єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган у розмові з президентом України Петром Порошенком заявив, що Європейський Союз у найближчі тижні розгляне питання запровадження безвізового режиму з Україною. "Комісар ЄС вкотре наголосив, що Україна виконала всі критерії та в найближчі тижні Європейський Союз повинен виконати власні зобов'язання", - передали тоді у прес-службі глави Української держави.

Європарламент готовий до скасування візового режиму для українців для того, аби підтримати реформи та подальший економічний розвиток України. Про це 15 листопада у відеозверненні до членів Європейської бізнес-асоціації заявив голова ЄП Мартін Шульц.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: скасування віз, рада, кінця року, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ