Пт, 2024-04-26, 00:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 4 » Рада змінила регламент обрання спікера - вирішено проблему з Литвином
17:50
Рада змінила регламент обрання спікера - вирішено проблему з Литвином
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада України внесла зміни до Регламенту щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб парламенту. Відповідний закон на засіданні в середу підтримали 255 народних депутатів.

Згідно з прийнятим законом, рішення про обрання голови парламенту України приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу. Раніше спікер обирався таємно (бюлетенями) 2/3 голосів, передає "Інтерфакс-Україна".

Акція проти мовного закону. ВІДЕО

Як повідомлялося, народний депутат України (фракція Партії регіонів) Владислав Забарський 27 червня вніс до Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб Верховної Ради України)", що передбачає зміну процедури обрання голови українського парламенту.

"Рішення про обрання голови Верховної Ради України приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради", - йдеться у пропонованій новій редакції ч.5 ст.75 Регламенту.

У той же час пропонована формулювання ч.4 ст.77 звучить так: "Рішення Верховної Ради про відкликання голови Верховної Ради України з посади приймається відкритим поіменним голосуванням більшістю народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради і оформляється постановою Верховної Ради".

Крім цього, законопроектом пропонується дозволити обирати першого заступника і заступника спікера одночасно зі спікером, а відкликати їх шляхом відкритого голосування згідно з ч.4 ст.77 Регламенту (доповнюється ст.79 Регламенту).

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є приведення Регламенту у відповідність до Конституції України, оскільки, на думку його автора, нинішня таємна процедура голосування при призначенні спікера суперечить вимогам Основного закону, а процедура обрання заступників спікера вже змінена.

"Наслідком ухвалення законопроекту буде приведення у відповідність до Конституції України положень чинного Регламенту, а також вдосконалення процедури обрання голови Верховної Рада України, першого заступника та заступника голови Верховної Ради України і відкликання їх з посад", - ідеться в документі.

6 червня голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляв, що перше голосування за "мовний законопроект" відбулося за домовленостями між опозицією та парламентською більшістю.

Литвин запевняв, що ні він, ні його фракція мовний закон не підтримають. Однак у першому читанні з місць "литвинівців" проголосували інші депутати, а в другому читанні проголосувала вся фракція Народної партії, крім нардепа Рудченка і самого Литвина.

Нагадаємо, Володимир Литвин попросив народних депутатів прийняти його відставку. "Прошу вас, мої колеги, розглянути питання і прийняти рішення про мою відставку", - сказав Литвин, відкриваючи ранкове засідання парламенту 4 липня.

Раніше депутат ВРУ Тарас Стецьків говорив: "Якщо Литвин не підписує закону про мову, то, щоб подати його на затвердження президенту, треба обрати нового спікера".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: рада, Литвином, спікера
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ