Вт, 2024-03-19, 09:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 9 » Радикальний ісламізм у Росії робить замах на Волгу-матінку - InoPressa
12:23
Радикальний ісламізм у Росії робить замах на Волгу-матінку - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за теракти у Волгограді, але експерти простежують почерк угруповання "Імарат Кавказ". Його глава Доку Умаров пообіцяв сльози і кров у відповідь на проведення сочинської Олімпіади. Необхідна більш витончена альтернатива нинішній політиці Москви, яка ставить силу вище за спритність і не враховує рушійних сил ісламізму в Росії - від економічних поневірянь до офіційної дискримінації, пишуть ЗМІ.

"Впевнено, жорстко і послідовно продовжимо боротьбу з терористами до повного їхнього знищення", - пообіцяв Володимир Путін у новорічному зверненні, перш ніж вирушити до Волгограда, щоб відвідати потерпілих унаслідок теракту, пише Le Monde.

Ситуація склалася серйозна: за три місяці в місті на Волзі було скоєно аж три теракти за участю смертників. Населений переважно етнічними росіянами, Волгоград став мішенню для учасників ісламістського повстання, яке вирує на Північному Кавказі, йдеться в статті.

Ніхто поки що не взяв на себе відповідальності за теракти, проте, на думку експертів, у них простежується почерк створеного 2007 року ісламістського угруповання "Імарат Кавказ". У липні 2013 року його глава Доку Умаров пообіцяв сльози і кров у відповідь на проведення сочинської Олімпіади. Осередки організації з'явилися в Татарстані, уздовж Волги, на Уралі та в Західному Сибіру, зазначається в статті.

"Росія програє в боротьбі з радикальним ісламом" - так назвав коментар в USA Today Ілан Берман, віце-президент American Foreign Policy Council. Ісламістський інсургентський рух на Північному Кавказі виявився живучим, пише автор. За підрахунками Держдепартаменту США, 2012 року в Росії було скоєно 182 теракти, загинули 659 осіб. Майже всі теракти сталися на Північному Кавказі.

Як пише автор, ісламістський екстремізм у Росії "живий і здоровий", ба більше - він адаптується до нової ситуації ("щонайменше один із грудневих терактів у Волгограді скоїв росіянин, який прийняв іслам").

Необхідна більш витончена, багатогранна альтернатива нинішній політиці Москви - "політиці, яка ставить силу вище за спритність і не враховує рушійних сил ісламізму в Росії - від економічних поневірянь до офіційної дискримінації", вказує автор.

Напередодні Олімпіади Москва не може допустити, щоб світ засумнівався в її здатності гарантувати безпеку, "але вибухи у Волгограді - і реакція російського уряду на них - оголили протверезний факт: хоча Кремль офіційно запевняє у протилежному, Росія ще аж ніяк не перемогла радикального ісламу", констатує Берман.

Після терактів у Волгограді багато ЗМІ міркують, які були їхні причини, пише Марі Хелм, лектор Церкви християнської науки, у виданні The Christian Science Monitor. "З-поміж перерахованих гіпотез були: помста за жорстокість, проявлену в минулому до народів або одновірців терористів, відчуття відчуженості в своїй країні, а також почуття відчаю та безвиході перед лицем застарілих політичних і релігійних проблем", - зазначає автор, закликаючи не піддаватися почуттю безвиході.

Кожен з нас відіграє важливу роль у зміні світу на краще. "Коли ми індивідуально і колективно віддамо перевагу наслідувати приклад Ісуса Христа і дозволимо любові і всьому, що міститься в ній - людяності, повазі, співчуттю, милосердю, прощенню і поміркованості, - наповнити наші серця, ми почнемо щогодини, щодня більш активно проявляти ці цілющі властивості в нашому житті. Думки і справи, породжені цими абсолютно добрими мотивами, розмиють свавілля і страх, які підживлюють руйнівне насильство тероризму", - підсумовує автор. Вона радить читачам присягтися: "Мир у всьому світі буде починатися з мене".

Також на цю тему:

Теракти в Росії і сигнал Китаю (UPI)

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1003 | Додав: adminA | Теги: радикальний ісламізм, InoPressa, Волгу-матінку, Росії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ