Сб, 2024-04-20, 14:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 3 » Раду заблокували євроукраїнці, "тітушки" і "Беркут"
10:18
Раду заблокували євроукраїнці, "тітушки" і "Беркут"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
IMAGE1-left$

12:30. Активісти Євромайдану обносять колючим дротом загородження, встановлені на вулиці Хрещатик та вулиці Інститутській. Зі слів одного з активістів, таким чином вони мають намір запобігти спробам провокацій з боку "Беркута" і провокаторів, пов'язані з можливими рішеннями Верховної Ради сьогодні.

11:30. Опозиція закликає всіх мітингувальників, які знаходяться на Євромайдані, мобілізуватися біля Верховної Ради України.

10:50. Десятки тисяч українців зібралися в урядовому кварталі, вимагаючи відставки уряду. Прихильники євроінтеграції оточили весь урядовий квартал, вулицю Грушевського навпроти будівлі Кабінету міністрів, а також будівлю Верховної Ради України.

Охорона парламенту посилена. Під стінами Верховної Ради розташувалися тисячі співробітників спецпідрозділів міліції. Також кілька десятків автобусів із співробітниками правоохоронних органів перебувають у Маріїнському парку. З боку Маріїнського палацу під будівлею парламенту проводиться альтернативний мітинг Партії регіонів на підтримку президента України.

10:30. Учасники акції протесту, які прийшли з Майдану Незалежності до Верховної Ради, з радіостанцій припаркованих автомобілів слухають трансляцію пленарного засідання парламенту, на якому сьогодні має бути розглянута постанова про висловлення недовіри уряду.

10:13. У Європарламенті у вівторок проводять акцію Солідарності з Україною. Яцек Саріуш-Вольскі нап‏исав у Twitter: "Солідарність з Україною сьогодні в Європейському парламенті. Долучайтеся до нас".

9:40. Багатотисячна колона мітингувальників сформувалася на вулиці Інститутській і відправилася до Верховної Ради України. Мітингувальники, які сходилися на Майдан Незалежності, вишикувались на вулиці Інститутській в організовану колону і вирушили на пікет до Верховної Ради .
9:20. Лідер УДАРу Віталій Кличко заявляє, що в опозиції є способи домогтися відставки уряду. Про це він заявив, виступаючи перед мітингувальниками під Кабінетом міністрів. Кличко запевнив, що опозиційні фракції у Верховній Раді домагатимуться розгляду й голосування за питання відставки Кабінету міністрів. Він також подякував усім, хто вийшов на акції протесту.

8:50. Правоохоронці, які вишикувалися кордоном біля адмінбудівель Верховної Ради й Кабінету міністрів у вівторок уранці, не мають при собі спецзасобів захисту. "Ті, які стоять ланцюжком біля будівель Кабміну й парламенту, не мають при собі спецзасобів", - розповіли у столичному главку міліції. У міліції Києва наголосили, що станом на ранок вівторка ситуація в місті скрізь контрольована й відносно спокійна.

8:00. Близько півтисячі осіб проводять мітинг біля будинку Кабінету міністрів України, блокуючи всі входи до нього, з вимогою відставки діючого уряду. Акція проходить мирно, люди скандують "Банду геть" , "Україна" . Активісти блокують всі входи та в'їзди в будівлю. Також біля будівлі Клубу Кабміну розбите два намети. Активісти перекрили рух автомобілів по вул.Інститутській , Грушевського та Садовій.

Біля центрального входу в будівлю уряду стоять близько 10 автобусів, в яких знаходяться бійці спецпідрозділу "Беркут". Деякі з них стоять на вулиці, на невеликій відстані від людей. Бійців "Беркута" і мітингувальників розділяє кордон співробітників міліції.

Біля будівлі президента України все спокійно, там практично немає мітингувальників. Його як і раніше охороняє кордон міліції .

7:20. Будівля Верховної Ради України, куди прибула колона учасників акції, які виступають проти дій влади, оточена щільним кільцем співробітників правоохоронних органів. Кільце навколо будівлі парламенту традиційно складається з бійців спецпідрозділу "Беркут", які вишикувалися в кілька рядів.

Всі під'їзди до Верховної Ради також заблоковані мікроавтобусами правоохоронних органів. Заблоковані можливі під'їзди до площі Конституції перед парламентом. Також автобуси стоять і безпосередньо по периметру біля паркану, у тому числі, з боку парку .

Мітингувальники, що підійшли, проспівали державний гімн України , проскандували "Міліція з народом", після чого перед учасниками акції почали виступати активісти та опозиційні політики.

7:00. Екс -міністр МВС Юрій Луценко виступив на сцені на Майдані Незалежності і закликав мітингувальників почати формування колони для блокування під'їздів до будівлі Кабінету міністрів України. "Загальний план - формування колони, яка заблокує урядовий квартал", - заявив політик у вівторок вранці, передає "Інтерфакс-Україна". .

Політик повідомив, що колону очолять опозиційні політики Тарас Стецьків, Роман Безсмертний і сам Луценко.

Через кілька хвилин після виступу політика і виконання державного гімну України колона сформувалася і виступила по вул.Інститутській в напрямку будівлі Кабінету міністрів України .

Разом з тим, прохід колони від Майдану Незалежності по вул.Інститутській ускладнений у зв'язку зі зведеними самими мітингуючими барикадами, організованими на випадок можливого штурму табору опозиціонерів з боку правоохоронних органів. При цьому мітингувальники не збираються розбирати дані конструкції, учасники акції рухаються через вузький прохід.

6:30. Глава МВС Віталій Захарченко заявив, що міліція разом з активістами готова шукати провокаторів на мітингах. Судячи з усього , міністр не поспішає подавати у відставку у зв'язку з розгоном мирної демонстрації в ніч з 29 на 30 листопада і в зв'язку з побиттям десятків журналістів.

2:55. Влада встановлює сцену поруч з парламентом. Під прикриттям міліції завезли польові кухні, обігрівачі. Поруч збираються спортсмени, так звані "тітушки" . Це все, судячи з усього, готують на сьогодні, 3 грудня, коли в парламенті будуть розглядати відставку уряду. Вранці сюди прийдуть демонстранти з Майдану, повідомляє ЛигаБизнесИнформ.

2:05. Стало відомо: група Ахметова виступила проти насильства в Україні. СКМ закликала знайти взаємоприйнятне рішення, від якого виграє вся країна і кожен українець.

1:55. Мітингувальники оголосили будівлю Київради пунктом першої медичної допомоги. Таке рішення було ухвалено голосуванням за ініціативою народного депутата Юрія Одарченка. Він пояснив, що люди перебувають у будівлі законно і проводять там загальноміські збори. За законом такі зібрання можуть приймати рішення, зокрема про надання приміщенню статусу пункту медичної допомоги.

На думку депутата, це важливо для того, щоб влада не звинувачувала людей в незаконному захопленні приміщення і не прийняла у зв'язку з цим рішення силового розблокування. Крім того, Одарченко заспокоїв присутніх, з приводу того, що автобуси з "Беркутом" та внутрішніми військами, які періодично помічають поблизу Київради - це ротація правоохоронців. Поки інформації про можливий штурм у нардепа немає.

1:40 . На Майдані тисячі людей. Значна частина спить в Будинку профспілок, КМДА, Жовтневому палаці, Михайлівському монастирі. На Майдані грають у футбол, гріються біля бочок, ведуть інтелектуальні бесіди і співають пісні.

00:10 . У Верховної Ради з боку Маріїнського парку збираються люди в спортінвому одязі, так звані "тітушки". Молодих людей вже близько 200 чоловік і стає більше, вони спілкуються між собою російською. Тут же поруч чотири автобуси з міліцією.

2 грудня 23:15. Один з технічних співробітників Жовтневого розповів, що мітингувальників пустили попри те, що на завтра тут був запланований монтаж , а на післязавтра - концерт. Тепер ці плани можуть бути зірвані. На сайті МЦКМ на 4-е число планувалася церемонія " Телетріумф" .

2 грудня 22:45. Мітингувальники влаштували ще один пункт обігріву в Міжнародному центрі культури і мистецтв у Жовтневому палаці в центрі Києва. Зараз там влаштувалися на нічліг близько 150 пікетників. "Персонал і охорона не перешкоджали і поставилися з розумінням до прохання громадськості про нічліг і обігрів", - розповів депутат Андрій Парубій.

2 грудня 22:10. На Майдані виступає група ТНМК.

Нагадаємо, в 4:00 30 листопада влада грубою силою розігнала мирний мітинг студентів. Бійці спецпідрозділу "Беркут" почали витісняти з Майдану Незалежності активістів, які залишалися на мітингу на підтримку євроінтеграції країни. За інформацією очевидців, "Беркут" бив кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі.

35 учасників акції на захист євроінтеграції були затримані міліцією, 7 осіб шпиталізовані. Пізніше всіх затриманих відпустили.

У свою чергу опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Створено штаб національного опору.

Того ж дня президент України Віктор Янукович заявив, що "глибоко обурений тими подіями, які сталися в ніч на Майдані Незалежності" і зажадав від Генеральної прокуратури України терміново надати українському суспільству результати негайного та об'єктивного розслідування для належного покарання винних.

1 грудня сотні тисяч українців вийшли на мітинги протесту в Києві та регіонах. Опозиція провела Народне віче на Vайдані і оголосила про початок загальнонаціонального страйку з вимогою відставки Кабміну і президента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1094 | Додав: adminA | Теги: Раду заблокували євроукраїнці, тітушки і Беркут
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ