Вт, 2024-04-23, 18:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 17 » Ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС підписав президент Польщі
16:06
Ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС підписав президент Польщі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Польщі Броніслав Коморовський сьогодні, 17 грудня, у Варшаві підписав акт ратифікації польським парламентом Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, який вступить в силу через 14 днів після опублікування. Як передає УНІАН з Варшави, цей документ підписаний у присутності президента України Петра Порошенка, який сьогодні розпочав свій перший державний візит до Польщі.

Представники делегацій також підписали 4 документи: два протоколи, що стосуються зони малого прикордонного руху між Польщею та Україною і навчання українців у Європейському коледжі в Натоліні, а також два меморандуми - про підтримку Польщею реформи місцевого самоврядування в Україні та про адаптацію української інфраструктури до стандартів ЄС.

У Посольстві України в Польщі повідомили, що зміни до угоди про малий прикордонний рух розширюють можливості його використання українськими громадянами.

"Головними змінами, які вводяться протоколом, є: розширення переліку адміністративно-територіальних одиниць з українського боку на 4 населених пункти, збільшення безперервного перебування громадян сторін у прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину кордону, а також скасування оплати за видачу другого і подальшого дозволів", - зазначили в дипломатичному представництві.

Підписаний протокол до угоди про навчання українців у Європейському коледжі в Натоліні змінює порядок відбору кандидатів для навчання у цьому закладі і передбачає створення спеціальної конкурсної комісії за участю представників МЗС обох держав і вищих навчальних закладів.

Меморандум про підтримку Польщею реформи місцевого самоврядування передбачає надання польською стороною консультацій української влади при підготовці законопроектів у цій сфері, а також навчання у сфері зміцнення громадянського суспільства.

Меморандум, який підписали представники міністерств інфраструктури обох держав, визначає форми і методи співпраці для приведення української інфраструктури до стандартів Європейського Союзу.

"Зокрема, документом визначаються такі напрями двостороннього співробітництва: розвиток і модернізація інфраструктури України, адаптація українського законодавства в сфері розвитку інфраструктури відповідно до норм ЄС, впровадження ефективних фінансових механізмів, ефективних інвестиційних та інноваційних заходів з урахуванням польського досвіду", - зазначили в посольстві.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко сьогодні розпочав дводенний державний візит до Польщі.

Нагадаємо, 28 листопада Сейм Польщі на своєму засіданні ратифікував Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом. 4 грудня Сенат Польші ратифікував Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: ратифікацію Угоди, президент Польщі, асоціацію Україна-ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ