Чт, 2024-04-25, 00:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 3 » РБ ООН не знає, як перемогти насильство в Сирії, США - за ізоляцію Асада
08:50
РБ ООН не знає, як перемогти насильство в Сирії, США - за ізоляцію Асада
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Рада Безпеки ООН не змогла наразі домовитися про важелі впливу на Сирію з тим, щоб припинити там насильницьке придушення антиурядових протестів. Другий день закритих засідань РБ ООН по сирійській проблемі привів до розколу думок представників 15 держав Ради безпеки, і дискусії будуть продовжені у вівторок, повідомляє РИА "Новости".

Як повідомив журналістам після консультацій у Радбезі постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, зараз існують два різних підходи. За його словами, західні країни вважають, що "в усьому винен Дамаск і кращий спосіб - максимально натиснути на сірійську владу та налякати подальшими заходами впливу з боку РБ ООН".

Інші країни, зокрема Росія, "бачать ситуацію більш складною, вважаючи, що завдання - максимально стимулювати всі сторони в Сирії до діалогу, який міг би дозволити вийти з кризи", зазначив Чуркін.

Але досі РБ ООН не домовитися навіть про формат документу, який буде виражатиме реакцію РБ ООН на події в Сирії, де бронетанкові війська в неділю обстріляли житлові квартали в Хамі і, за даними правозахисників, загинуло близько 100 осіб. У ніч на вівторок сирійська бронітехніка увійшла в курортне місто Ез-Забадані на кордоні з Ліваном, жителі якого влаштували акцію солідарності з жителями Хами.

"Ми вважаємо, що поки можна м'яко обійтися у вигляді заяви голови РБ ООН", - сказав Чуркін, давши зрозуміти, що час для прийняття резолюції поки не настав. "На нинішній момент не вдалося прийти до єдиної думки", - зазначив він.

Напередодні Чуркін роз'яснив журналістам, що в цій ситуації слід уникнути помилок, які були допущені щодо Лівії. У березні РБ ООН санкціонувала застосування сили проти лівійського уряду для припинення загибелі людей, але до цих пір шукає шляхи виходу з конфлікту між владою і повстанцями, через який продовжують гинути люди.

Масові народні заворушення в Сирії почалися 15 березня в прикордонному з Йорданією місті Дераа. Пізніше акції протесту перекинулися на низку інших регіонів країни, зокрема, в міста Латакія, Баніяс, Хомс, Хама і деякі передмістя Дамаска. Учасники демонстрацій і акцій протесту вимагають від влади проведення реформ і демократизації політичного життя в країні.

Провину за провокацію народних протестів, які незабаром вилилися в безладдя і насильство, сирійська влада поклала на "озброєні терористичні угруповання", що мають підтримку зовнішніх сил. Для придушення безладів залучаються армія і сили безпеки.

США націлені досягти політичної і економічної ізоляції президента Сирії

Допоки Рада безпеки ООН вирішує, які заходи впливу вжити до влади Сирії, США планують ввести додаткові санкції відносно членів сирійського уряду. Про це заявив представник американського зовнішньополітичного відомства Марк Тонер, повідомляє NEWSru.com.

На даний час держдепартамент вивчає масштаб додаткових штрафних заходів, які будуть застосовуватися до представників правлячого режиму в Сирії. За словами Тонера, мета США - досягнути політичної і економічної ізоляції президента Сирії Башара Асада.

Представник держдепу підкреслив, що ескалація насильства сирійською владою в останні дні є неприпустимою. За його словами, "чим більше неадекватно уряд Башара Асада застосовує силу відносно демонстрантів, тим сильніше стає місцева опозиція".

Марк Тонер також прокоментував в держдепартаменті зустріч глави американської дипломатії Гілларі Клінтон з розташованими в США сирійськими демократичними активістами, яка відбулася 2 серпня.

"Держсекретар передала співчуття рідним і близьким загиблих в минулі вихідні демонстрантів і висловила своє захоплення хоробрістю народу Сирії, - повідомив він. - Вона також закликала Башара Асада припинити бійню, розв'язану проти свого ж народу". Крім цього, за словами Тонера, держсекретар зажадала від Ради Безпеки ООН "негайних дій по вирішенню сирійської кризи".

У сенаті Конгресу США у вівторок також був представлений законопроект, який передбачає введення санкцій відносно ряду компаній, що інвестують кошти в енергетичний сектор Сирії, які здійснюють імпорт та експорт нафтопродуктів з цієї країни.

Нагадаємо, що в понеділок, 1 серпня, Європейський союз ухвалив рішення ввести додаткові обмежувальні заходи проти сирійського режиму, про це повідомила верховний представник ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон.

У поширеній в Брюсселі заяві керівника європейського зовнішньополітичного відомства наголошується, що мова йде про заморожування банківських кредитів і заборону на в'їзд до ЄС п'ятьом представникам офіційного Дамаска, причетним до репресій проти цивільного населення країни. Імена в заяві Ештон не фігурують.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 682 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ