Чт, 2024-04-25, 13:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 14 » Реакція США з приводу "Сі Бриз": це наша з Україною справа
16:07
Реакція США з приводу "Сі Бриз": це наша з Україною справа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Держдепартамент США вважає навчання "Сі Бриз-2011" проявом тісної співпраці США з Україною і надає Москві право стояти й далі на своєму. Про це сказав на брифінгу в понеділок заступник офіційного представника держдепартаменту США Марк Тонер, передає РИА "Новости".

"Вони (Росія) мають право на свою думку. Я не збираюся аналізувати слова міністерства закордонних справ РФ, і мені потрібно отримати додаткову інформацію про ці навчання. Але у нас тісні двосторонні відносини з Україною, і ці навчання вписуються у це партнерство", - зазначив Тонер.

Раніше МЗС РФ заявило, що захід у Чорне море для участі в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2011" крейсера ВМС США "Монтерей", обладнаного протиракетною системою "Іджіс", викликає у Росії низку питань і показує, що США, як і раніше, ігнорують занепокоєння Росії і демонстративно формують ту саму протиракетну конфігурацію, проти якої виступала Москва.

Як наголошується в коментарі відомства, "Монтерей" було відряджено в європейські води в рамках реалізації "поетапного адаптивного підходу" адміністрації США до формування європейського сегменту глобальної ПРО.

Експерти: крейсер можна використати у газових переговорах

Політолог Віктор Небоженко радить Україні використати перебування американського крейсера в Чорному морі в газових переговорах з Росією. Він порадив Росії "ставитися до України, як до серйозного геополітичного сусіди, а не лише як до майданчика з реалізації своїх інтересів", повідомляє "Німецька хвиля".

Обурення Москви з приводу заходу крейсера в Чорне море Небоженко вважає не так зовнішньополітичним демаршем, як сигналом для громадян самої Росії.

Він припустив, що московській дипломатії важливо продемонструвати співвітчизникам хоч якусь активність на тлі програшу "лівійського сценарію та розвитку процесу зі здачі сірійського сценарію". Україна є державою, де російська дипломатія, "відступаючи по всіх фронтах, може дозволити собі висловлювати бодай показне обурення", зазначив політолог.

Водночас, "гостра і нервова" реакція Москви здивувала президента аналітичного центру "Відкрита політика" Ігоря Жданова. Він нагадав, що Москва могла б мати в "Сі бриз" свій повноправний голос: "Росія відмовилася брати в цих навчання участь, хоча її запрошували до цього, коли започатковувався "Сі бриз". Тому тепер Україна і Сполучені Штати самостійно визначають кораблі, які беруть участь в цих навчаннях".

До того ж, на думку аналітика, тональність і зміст заяви російського МЗС виглядають "дещо перебільшеними" як на короткочасний візит американського військового корабля.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 988 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ