Пт, 2024-04-19, 22:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 12 » Рейтинг держкомпаній, які проїли мільйони заради власного піару
10:45
Рейтинг держкомпаній, які проїли мільйони заради власного піару
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Середній рекламний бюджет великої української компанії - 1-2 млн долларів. Вкладаючи такі гроші в рекламу, бізнесмен розраховує, як мінімум, на окупність витрат за рахунок підвищення продажів. Державні установи витрачають на рекламу часом набагато більше коштів, і навіть не замислюються про те, як їх відбити.

Послуги для держслужбовців послуги найчастіше орієнтовані на підвищення лояльності, в тому числі чиновників. Наприклад, держпідприємство "Дельта-лоцман" (надає послуги по лоцманського проведення суден) в 2012 р. витратить майже 1 млн грн. на кампанію по "підвищенню іміджу та ділової репутації". У конкурсній документації, яку підприємство підготувало для учасників тендеру на надання послуг, було зазначено, що цільова аудиторія кампанії - народні депутати, члени Кабміну, міністерств, прокуратури, суди, журналісти, судновласники і регіональні органи влади.

У цьому році в "Віснику державних закупівель" були опубліковані повідомлення про рекламні контракти органів влади і компаній, підконтрольних державі, щонайменше, на 273 млн грн. Що можна порівняти, наприклад, з річним бюджетом міста Ужгорода. У цю суму не включені витрати органів влади на друк комунальних газет, витрати держкомпаній на корпоративні видання, а також моніторинг ЗМІ на замовлення Адміністрації президента, Кабміну та інших держорганів.

Рейтинг найбільших промо-бюджетів держустанов і держкомпаній в 2012 р. склав Forbes.ua.

Національний банк України – 84,04 млн грн.

Торік Нацбанк створив власний телеканал "БанкTV", який виходить в ефір під логотипом БТБ. Телеканал служить майданчиком для виступів керівництва НБУ і інформує глядача про події на фінансових ринках. У цьому році "БанкTV" витратив на закупівлю обладнання 71 млн грн., Закупив автомобілів на 1,37 млн грн. Крім того, "БанкTV" перерахував 11 млн грн. за трансляцію телесигналу компанії "Зеонбуд" - монопольному оператору цифрового телебачення.

Правда, 8 жовтня НБУ скасував тендер, на якому планував закупити послуги з розміщення реклами в ЗМІ. Найбільші підрядники: "Комтел системи мовлення" – 71,33 млн грн., "Зеонбуд" – 11,34 млн грн.

Нацагентство з питань Євро-2012 – 62,32 млнгрн.

У 2011-2012 роках Нацагентство витратило на рекламу 197,62 млн грн., що робить його одним з найбільших рекламодавців України не тільки в державному, але і приватному секторі. Третина з цієї суми була витрачена в нинішньому році.

Основна стаття витрат рекламного бюджету Нацагентства - "формування позитивного іміджу України у європейського споживача". У минулому році на ці цілі було витрачено 111 млн грн. Ще 28 млн грн. чиновники витратили в цьому році. В основному промо-ролики ЄВРО-2012 розміщувалися на телеканалах Eurosport, Euronews та ВПС. Ще 3,5 млн грн. було витрачено на участь у міжнародних виставках.

Чверть бюджету на рекламу Євро-2012 всередині України - 14,5 млн грн. - Отримав оператор зовнішньої реклами "Хайтеч Едвертайсмент". Один з власників цієї фірми - Вадим Руденко, депутат Кіровської райради в Макіївці (Донецька обл.). При цьому вартість послуг, наданих відомству, в 2-3 рази перевищила ціни, зазначені в прайс-листі компанії.

Нацагентству Євро-2012, яке безпосередньо підпорядковується віце-прем'єру Борису Колеснікову, властивий креативний підхід до вибору способів формування позитивного іміджу України. Наприклад, минулого року Віктор Янукович вирішив відвідати етап світових автоперегонів в Ялті, який проходив під патронатом Євгена Червоненка, керівника департаменту авіації Міністерства надзвичайних ситуацій. Президент планував виступити в ролі коментатора відкриття гонок на телеканалі Eurosport. За кілька днів до гонок компанія "Червоненко рейсінг" (як не важко здогадатися, її власник - Євген Червоненко) отримала від Нацагенства поспіль вартістю 8,62 млн грн. на "кампанію по просуванню України як приймаючої країни Євро-2012 у міжнародних та вітчизняних ЗМІ".

Не соромилося Нацагентство і в коштах на виробництво реклами. Компанія "Фаст Форвард Пост Продакшн" отримала 6,15 млнгрн. на п'ять 30-секундних роликів, що можна порівняти з бюджетом п'ятихвилинного відеокліпу Валерія Меладзе "Небеса", знятого відомим кліпмейкером Аланом Бадоєвим. В результаті один із серії єврофутбольних роликів - "Вчителька" - отримав міжнародну популярність за свій специфічний англійський.

Найбільші підрядники (за 2011-2012 роки): "Смарт Студіо" – 57,22 млн грн, "Тамонтен" - 25,00 млн грн., "ЄС комюнікейшн груп" 20,89 млн грн., "Медіалардж" - 18,29 млн грн., "Хайтеч Едвертайсмент" - 14,50 млн грн., "Червоненко Рейсінг" - 8,62 млн грн.

Держагентство інвестицій та управління нацпроектами – 23,72 млн грн.

Агентство щорічно витрачає на рекламу десятки мільйонів гривень. Частину підрядів отримують компанії, що належать членам партії ПОРА, яку в 2004-2010 роках очолював нинішній керівник Держагентства Владислав Каськів.

Наприклад, 13 вересня 2012 фірма "Глорія" отримала від цього відомства поспіль на 10 млн грн. на "розміщення в ефірі національних телеканалів інформаційних відеороликів щодо формування позитивного інвестиційного іміджу України". Ця фірма була заснована Олександром Серватович, який в 2006 р. був включений у виборчий список партії ПОРА на парламентських виборах.

Також Держагентство проводить рекламну кампанію за кордоном, залучаючи для цього маловідомі фірми. Приміром, Ost-West (Словаччина) в нинішньому році отримала від відомства Каськіва 7,9 млн грн. для освітлення роуд-шоу, яке Держагентство проводить для залучення інвесторів в національні проекти. Найбільші підрядники: "Глорія" - 9,96 млн грн., Ost-West (Словаччина) - 992 тис. євро, "Сон-це" - 1,92 млн грн.

Державні фонди соціального страхування - 16,57 млн грн.

Фонд соціального страхування від нещасних випадків витратив на "пропагандистські заходи" 15,57 млн грн. Ці гроші пішли на оплату розміщення інформаційних сюжетів на телебаченні та радіо. Левову частку рекламного бюджету отримали фірми з ESGroup, які виробляють ділові новини для телеканалів "Ера", "Перший Національний" та UBR. Останній телеканал належить самій групі, якою керує кандидат в народні депутати від УДАРу Олександр Юраков (балотується по виборчому округу № 95 у Київській обл.).

Юраков також є міноритарним акціонером компанії "Укртранслізинг", акціями якої також володіє компанія "Лемтранс" Ріната Ахметова, Антона Пригодського і Олександра Януковича.

У свою чергу Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за 1 млн грн. замовив медіакампанію, спрямовану на інформування населення "про вагомість і важливої ролі Фонду". Для цих цілей були вироблені і розміщені 1-хвилинні радіо- і телесюжети, а також організовані телепрограми у форматі "гість в студії". Найбільші підрядники: "ЄС Продакшен груп" - 9,60 млн грн., "ЕСГ" - 6,43 млн грн., "Науково-дослідний інститут прикладних досліджень та експертиз" - 0,55 млн грн.

Державні банки – 16,43 млн грн.

Один з найбільших роздрібних банків країни Ощадбанк веде відповідну своїми розмірам кампанію ціною в 12,72 млн грн.: 10 мільйонів рекламних листівок і розміщення реклами на ТБ, радіо, пресі, інтернет-виданнях.

Найбільші підрядники: "ПроАктів Медіа Консалтинг" (пов'язаний із менеджерами з медіагрупи народного депутата від Партії регіонів Андрія Деркача) - 10,50 млн грн., "НВП Поліграфсервіс" - 2,22 млн грн.

Укргазбанк, який у минулому році зафіксував одні з найбільших в банківській системі збитки (3,6 млрд грн.), В цьому році почав виходити з піке, отримавши за перші вісім місяців чистий прибуток 281 млн грн.

Рекламна кампанія банку вартувала 3,71 млн грн. Чверть суми було направлено на розміщення реклами в регіональній пресі. Левова частка рекламних витрат припала на два об'єкти "наружки" в Києві. Річне розміщення на брандмауері за адресою Хрещатик, 1/2, обійшлося "Укргаз" в 1,07 млн грн., Брандмауер на проспекті Перемоги, 49/2, - ще в 1,76 млн грн. Найбільші підрядники: "Агентство Інфокон" - 1,94 млн грн., "Світ аутдор медіа" - 1,76 млн грн.

Міністерство освіти - 11,58 млн грн.

Під керівництвом Дмитра Табачника Міністерство освіти через держпідприємство "Інформаційно-іміджевий центр", яке йому підпорядковане, активно витрачає гроші на збільшення потоку іноземних студентів у вітчизняні вузи.

У цьому році пріоритетними країнами були обрані Казахстан і Азербайджан. В ефірі місцевих телеканалів повинні вийти інтелектуально-ігрові шоу для школярів (4,98 млн грн.), Пройти круглі столи та прес-конференції (3,78 млн грн). У міністерстві, швидше за все, реально розраховують на ефект від кампанії.

Ще 2,82 млн грн. коштувало виготовлення рекламних брошур для поширення в декількох країнах Близького Сходу і Північної Африки. Найбільші підрядники: "Євромедіа Компані" - 8,76 млн грн., Видавництво "Фенікс" - 2,82 млн грн.

"Київміськбуд" - 8,52 млн грн.

Одна з найбільших будівельних компаній України не економить на рекламі. На тендері, який компанія провела для закупівлі послуг з виготовлення та розміщення зовнішньої реклами, перемогла концепція агентства "Юніверсал Медіа Уорлдвайд".

Воно належить ряду компаній, зареєстрованих в Королівстві Нідерланди. З усіх учасників торгів її цінова пропозиція була найдорожчим - 8,52 млн грн. Для порівняння - мінімальне пропозиція становила 6 млн грн. Але в тендерній документації "Київміськбуду" було зазначено, що крім ціни, важлива і якість реклами. Тому в ході торгів представники компанії віддали перевагу "Юніверсал Медіа Уорлдвайд". Як підсумок, зараз представники "Київміськбуду" на рекламних плакатах обіцяють з'їсти каску, цеглу і навіть кран, у разі якщо не здадуть хоча б один зі споруджуваних об'єктів.

Національний олімпійський комітет України (НОК) - 7,46 млн грн.

НОК, який очолює екс-співвласник "Родовід Банку" Сергій Бубка, на своєму сайті не розкриває розміру дотацій, одержуваних з держбюджету. При цьому є одним з найактивніших рекламодавців, замовляючи медіакампанії з різних приводів.

У цьому році НОК заплатив 0,62 млн грн. телеканалу "Перший національний" за виготовлення та розміщення телесюжетів про проводах і участю національної збірної України в літніх Олімпійських іграх в Лондоні. При тому що на цьому телеканалі більше половини ефірного часу займала спеціальна програма про Олімпіаду під час її проведення. А всі телеканали інформували про участь українців у Олімпіаді в новинах. Найбільші підрядники: "Продюсерське агенція" Студіо - ПІО "3,70 млн грн., підприємець Афанасенко О.В. - 2,53 млн грн.," Телерадіокомпанія "ЕРА" - 1,22 млн грн., Національна Телекомпанія України - 0,62 млн грн

НАЕК "Енергоатом": 7,23 млн грн.

У 2011 р. прибуток НАЕК "Енергоатом" досяг 2,18 млрд грн., Тому держкомпанія може не скупитися на рекламу. У нинішньому році компанія замовляла "розміщення" інформаційних матеріалів, не вимагаючи від виконавців їх маркувати позначкою реклами.

Один із способів роботи з мас-медіа - зустрічі керівництва "Енергоатому" з групами журналістів і подальший "моніторинг ЗМІ щодо інформаційної хвилі після проведеного заходу". Для розміщення телесюжетів були обрані УТ-1 та ICTV. В друкованій пресі чиновники "Енергоатому" поклали око на кілька щоденних і щотижневих видань. Найбільші підрядники: "Тамонтен" - 5,48 млн грн., "В 4 В" - 1,75 млн грн.

Державна служба охорони: 3,85 млн грн.

Регіональні управління Держслужби охорони Міністерства внутрішніх справ у 2012 р. провели масовану рекламну кампанію на телебаченні. В якості підрядника для виготовлення рекламних роликів була залучена компанія "Магнолія-ТВ". Міліціонери в 13 регіонах замовляли виготовлення роликів про свої послуги по охороні та їх розміщення в ефірі кількох національних телеканалів та каналу "ЧП.інфо", яким і володіє компанія "Магнолія-ТВ".

Не шкодують грошей у передвиборній лихоманці і партії. За даними на 23 вересня вони купили 37 тис рекламних телевізійних рейтингів, більше 100 тис зовнішніх площин і 120 млн кв. м рекламної площі в друку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Рейтинг держкомпаній, мільйони, піару
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ