Пт, 2024-04-19, 20:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 14 » Рейтинг Іспанії Standard & Poor's знизило
13:03
Рейтинг Іспанії Standard & Poor's знизило
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Іспанії на один щабель - з AA до AA-. Прогноз рейтингу - "негативний", передає "РБК-Україна" з посиланням на Reuters.

Своє рішення експерти S&P пояснюють як макро-, так і мікроекономічними причинами. Зниження довгострокового рейтингу Іспанії викликано, передусім, нестійкістю економічного зростання, залежністю приватного сектора від припливу іноземного капіталу на тлі великого держборгу країни і загальної нестабільної ситуації в єврозоні.

Крім того, в S&P врахували можливість подальшого погіршення якості активів банківської системи Іспанії, вказавши на не доведену до кінця реформу ринку праці, що є однією з головних причин високого рівня безробіття і уповільнення темпів економічного відновлення. Крім усього іншого, як вважають в агентстві, підйому економіки Іспанії загрожує зниження економічної активності в країнах, що є торговельними партнерами країни.

Нагадаємо, 12 жовтня S&P знизило рейтинги іспанських банків, включаючи два найбільші банки країни - Santander і BBVA. Аналітики агентства пояснили своє рішення "погіршенням макроекономічного та фінансового середовища в Іспанії в короткостроковій перспективі, зокрема уповільненням економічного зростання, складною ситуацією на ринку нерухомості та нестабільністю на ринках цінних паперів".

На думку експертів S&P, іспанські банки й надалі відчуватимуть негативний вплив економічного дисбалансу - як мінімум протягом наступних півтора року.

7 жовтня Fitch Ratings, що входить в так звану велику трійку рейтингових агентств планети, знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Іспанії в іноземній і місцевій валюті з AA+ до AA-.

Зазначимо, на початку вересня Іспанія змінила конституцію, щоб врятувати економіку країни від дефолту. Поправка свідчить, що до 2020 р. дефіцит бюджету центру, регіонів і комун не повинен бути вищим за 0,4% внутрішнього валового продукту. Іспанія планує скоротити дефіцит бюджету до кінця 2011 р. до 6% від ВВП з 9,2% від ВВП в 2010 р.

Згідно з маастрихтськими критеріями (законодавчо встановлені стандарти зони євро), дефіцит урядового сектору бюджету країн Євросоюзу не повинен перевищувати 3% від ВВП. Згідно з пактом ЄС, держборг країн-учасниць не повинен перевищувати 60% ВВП.

22 вересня іспанські парламентарі відновили податок на доходи багатих, скасований на початку 2008 р., з метою скорочення дефіциту бюджету країни.

Слід зазначити, що Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі заявили за підсумками зустрічі в неділю, що до кінця місяця буде фіналізовано пакет заходів з вирішення боргової кризи в ЄС, зокрема - з рекапіталізації європейських банків.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 839 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ