Чт, 2024-03-28, 11:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 26 » Ремонт ЛЕП затягується, Крим залишається у темряві
07:12
Ремонт ЛЕП затягується, Крим залишається у темряві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Укренерго" перенесло термін закінчення ремонту опори ЛЕП, яка подає електрику в Крим.

Як йдеться у середу 25 листопада в повідомленні підприємства, відновлювальні роботи повинні бути завершені 26 листопада, після чого на ЛЕП буде подана напруга.

Йдеться про ЛЕП Каховка-Титан, що забезпечує 40% потреб Криму в електроенергії. За даними "Укренерго", спеціалісти виконують закріплення відремонтованих опор, а також монтаж гірлянд ізоляторів ЛЕП. Компанія зазначає, що робота фахівців ускладнюється через розмоклий після злив грунт.

Раніше в.о. голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук заявляв, що ремонт опори лінії Каховка-Титан завершиться у середу, 25 листопада, і в цей же день подача електрики в Крим буде відновлена. Він також уточнював, ремонт всіх пошкоджених ліній (всього було підірвано чотири опори) обійдеться приблизно в 3 млн гривень (120 тисяч доларів).

Окупаційна влада Криму заявила, що близько 1 млн осіб в Криму залишаються без електроенергії, повідомляє ТАСС.

"На сьогоднішній день відключено електрику в 803 населених пунктах. Це більше 996 тис. осіб. Сумарна згенерована потужність становить 337 МВт. Дефіцит - 709 МВТ", - йдеться в повідомленні "МНС Криму".

Нагадаємо, в ніч на 20 листопада в Херсонській області в результаті підривів електричних опор були виведені з ладу дві з чотирьох магістральних ліній електропередачі, за якими здійснюється енергопостачання території Криму, а також частин Херсонської та Миколаївської областей. Пізніше були пошкоджені опори інших ліній електропередач.

Вчора, 24 листопада, в "Укренерго" повідомили, що в Херсонській області відновили одну з пошкоджених опор ЛЕП.

Раніше у с. Чонгар завершився перший етап переговорів між учасниками блокади Криму та представниками ДП "НЕК "Укренерго". Згідно з досягнутими домовленостями, розпочалися відновлювальні роботи на ПЛ 220 кВ "Каховська-Титан".

"Зараз вони не блокують. Зараз у нас досягнута угода, що учасники протестної акції допускатимуть ремонтні служби до всіх необхідних робіт, які мають бути здійснені", - сказав один із лідерів кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв. "Був це підрив чи щось інше – зараз з'ясовує Служба безпеки України. Я б не хотів зараз давати з цього приводу коментарів. Але наші вимоги однозначні: припинити постачання електроенергії на окуповану територію, доки так грубо порушуються права наших громадян", - наголосив він.

За словами Джемілєва, Меджліс кримськотатарського народу не ухвалював рішень про будь-які підриви.

Він також зауважив, що кримські татари згодні на запуск однієї ЛЕП до Криму для потреб соціальної сфери, але продовжують наполягати на виконанні своїх вимог і перегляді контракту щодо постачання електроенергії на півострів. Він зазначив, що можливості Автономної Республіки Крим виробляти електроенергію на власній території - близько 30% від необхідного. "Цього вистачає, щоб забезпечити жителів, лікарні, школи. Але, як і очікувалося, цією електрикою зараз забезпечують в окупованому Криму в основному військові частини, ФСБ, адміністрації та підсвічують на дорогах портрети із зображенням Путіна, а переважна більшість жителів - без електрики", - наголосив він.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть у Крим, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли під охорону пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які продовжували залишатися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків.

Командир штабу "Громадська блокада Криму" Ленур Іслямов заявив, що активісти не допустять ремонт електроопор, поки Росія не звільнить українських політв'язнів.

24 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: ремонт ЛЕП затягується, у темряві, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ