Чт, 2024-03-28, 21:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 26 » Революції у Єгипті виповнилося 2 роки. Влада ввела війська
12:36
Революції у Єгипті виповнилося 2 роки. Влада ввела війська
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Влада Єгипту вранці у суботу, 26 січня, ввела війська у місто Суец, де напередодні пройшли демонстрації, які вилилися у безлади і сутички з поліцією, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters. У ході зіткнень загинули вісім осіб, включаючи одного поліцейського.

Всього під час заворушень в Єгипті в п'ятницю, 25 січня, загинули дев'ять осіб, ще 456, за офіційними даними, постраждали.

Війська були введені в Суец після того, як керівництво місцевої поліції попросило підкріплення. У брошурах, поширених серед місцевого населення, говориться, що введення військ є тимчасовим заходом, спрямованим на забезпечення порядку в місті.

Джерела в силах безпеки Єгипту повідомили, що для охорони урядових будівель в Суец введено бронетехніку.

Загиблі в Суеці люди померли від вогнепальних поранень. За словами очевидців, на яких посилається Reuters, стріляти почав якийсь чоловік із закритим обличчям, після чого поліцейські відкрили вогонь у відповідь.

"Ми запитали збройні сили про підкріплення, поки ми не подолаємо цей важкий період", - повідомив Союзу єгипетського радіомовлення і телебачення начальник сил безпеки Суеца Адель Рифат, передає РИА "Новости".

Тисячі осіб вийшли на вулиці єгипетських міст у другу річницю початку революції. Демонстрації, що супроводжуються погромами і штурмом урядових будівель і представництв партії "Брати-мусульмани", пройшли в різних містах, включаючи Каїр, Суец, Олександрію і Порт-Саїд.

Представництва політичного крила "Братів-мусульман" - Партії свободи і справедливості - атаковані в Каїрі і Даманхур. У провінції Шаркія запобігли спробі нападу на родове гніздо президента Мохаммеда Мурсі.

У Каїрі сотні "ультрас", радикально налаштованих фанатів місцевих футбольних клубів, захопили у п'ятницю, 25 січня, одну з центральних станцій метро - імені Анвара Садата - і повністю перекрили шляхи. Через гучний зв'язок в залі скандували гасла і речівки проти влади ісламістів. Демонстранти намагалися прорватися в будівлю держтелерадіо, але охороні вдалося відбитися за допомогою газових гранат.

У другому за величиною місті країни Александрії сотні маніфестантів спробували прорватися у будівлю губернаторства. Повідомляється про декілька десятків постраждалих.

У низці провінцій країни учасники акцій протесту атакують будівлі місцевих адміністрацій та офіси ісламістів, перекривають автотраси і залізниці.

Демонстранти звинувачують нинішнє керівництво Єгипту в зраді ідеалів революції, в тому, що, отримавши владу, політики не зробили нічого для покращення життя в країні. Невдоволення протестувальників також викликає лідируюча роль "Братів-мусульман".

Президент Єгипту Мохаммед Мурсі звернувся до співгромадян з проханням припинити насильство і протестувати мирно, а також пригрозив переслідувати і притягати до відповідальності всіх, хто порушує закон.

Як передає ИТАР-ТАСС з посиланням на телеканал Al-Jazeera, всього в Єгипті в ході хвилювань постраждали 476 осіб. За даними телеканалу Al-Arabiya, число постраждалих помітно скромніше - більше 252 осіб.

Президент Мурсі, незважаючи на загострення внутрішньої обстановки у своїй країні, вирушає в поїздку за кордон. Він летить в столицю Ефіопії Аддіс-Абеби для участі там у неділю, 27 січня, на саміт Африканського союзу, повідомляє NEWSru Russia.

Нагадаємо, революція в Єгипті вибухнула одночасно з насильницькими переворотами в Тунісі і Лівії в січні 2011 року. Зміна влади супроводжувалася кровопролиттям і масовими заворушеннями. 11 лютого 2011 пішов у відставку президент Єгипту Хосні Мубарак, що правив протягом 30 років. Екс-президент не довго пробув на волі. Його заарештували за звинуваченням у підбурюванні до розстрілу демонстрантів. Тоді загинуло близько 850 осіб, понад 6000 отримали поранення. 2 червня 2012 Мубарака було засуджено судом до довічного ув'язнення.

Однак, на цьому історія пригод Єгипту не закінчилася. Новообраний президент від політичної сили "Братів-мусульман", що перемогла в результаті перевороту, Мохаммед Мурсі наприкінці листопада 2012 здійснив спробу анулювати Конституційну декларацію країни і розширити повноваження. Це викликало хвилю обурення. 26 грудня 2012 нова Конституція на основі шаріату набула чинності після затвердження на референдумі 15 грудня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1300 | Додав: adminA | Теги: ВІЙСЬКА, революції, Єгипті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ