Сб, 2024-04-20, 02:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Головна » 2014 » Лютий » 22 » Турчинова обрано спікером Верховної Ради
12:20
Турчинова обрано спікером Верховної Ради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

22 лютого до Верховної Раді проходить пленарне засідання, присвячене мирному врегулюванню політичної кризи і законодавчого оформлення результатів переговорів між усіма учасниками конфлікту, повідомляє NEWSru.ua.

17:25. Рада призначила уповноваженого з контролю за діяльністю Міноборони Володимира Заману.

"За" таке рішення проголосували 306 депутатів.

17:20. Верховна Рада призначила уповноваженим з контролю за діяльністю Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

"За" постанову проголосували 299 депутатів.

Перед винесенням цього питання на голосування спікер ВР Олександр Турчинов зазначив, що керівників СБУ має призначати президент.

"Ми тут не можемо вчинити як з Міністерством внутрішніх справ. Є пропозиція призначити уповноважених (йшлося про СБУ і Міноборони )", - пояснив він.

Нагадаємо, Наливайченко - нардеп 7-го скликання, член депутатської фракції партії "УДАР". З грудня 2006 року до березня 2010 року очолював СБУ.

17:10. Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення президента Віктора Януковича від виконання конституційних обов'язків і призначила дострокові вибори президента на 25 травня 2014 року.

"За" проголосували 328 депутатів.

"Враховуючи, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави, територіальної цілісності та суверенітету України, масового порушення прав і свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю українського народу постановляє: встановити, що президент України Віктор Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, і є таким, що не виконує свої обов'язки.

Друге - призначити позачергові вибори президента України на 25 травня 2014 року", - зачитав текст постанови спікер Олександр Турчинов.

14:25. Член ЦВК Андрій Магера пояснює, що в разі, якщо не знайдуть Януковича, то однаково вакууму влади в країні бути не може. Тому Верховна ради має дати якусь відповідь в цьому питанні.

Рада має прийняти якесь рішення, в будь-якому разі, вже чисто правового виходу не буде. Ситуація вже за межами правового поля. Це буде політико-правове рішення. Мабуть, треба буде призначити нові президентські вибори.

Рішення, що зараз приймаються на з'ізді в Харкові, з точки зору Магери, точно не мають ніякої сили. Там проголосували рішення віддати всю владу на місцях Радам

13:50. Гуляння під Радою тривають. Ляшко розказує людям про рішення Ради.

13:40. Перерва в роботі Ради до 16 години.

13:35. Євгенія Тимошенко в Раді

13:30. Опозиція не хоче руйнувати єдність парламенту. Розуміє, що ламати регіоналів через коліно небезпечно. Павло Розенко запропонував не закривати засідання, а за 40 хвилин провести консультації.

13:30. Юрій Мірошніченко пропонує закрити засідання і до понеділка напрацювати документи.

Депутати кричать "Ні"

Тягнибок каже, що таки треба час для документів. Але сьогодні треба проголосувати за повернення Межигір'я у власність держави і про відсторонення Януковича від влади.

Також негайно треба проголосувати про розформування Беркуту.

Турчинов стверджує, що Янукович відсутній в Києві. Тому він просить негайно працівників апарату АП та депутатів з'ясувати, де президент. Його підписи потрібні.

Зокрема треба підписати закон щодо Тимошенко. Є інформація, що ій загрожує небезпека. Адже вона в Харкові, де Допкін проводить сепаратиський з'ізд.

309 голосів за це доручення шукати Януковича

332 голосів за виконання міжнародних зобов'язань щодо звільнення з в'язниці Юлії Тимошенко.

13:25. Недовіра Генпрокурору Пшонці В.П. 247 голосів.

13:25. Постанова про звільнення Генпрокурора. Пшонку запрошували до Ради, бо за регламентом він має скласти звіт. Він не прийшов тому вирішили розглядати без нього. Але Турчинов звернувся до Пшонки щоб таки прийшов в парламент. Може Пшонка не може, бо вже виїхав з країни?

13:20. Нардепа від "Батьківщини" Арсена Авакова Рада призначила в.о. міністра внутрішніх справ України.

За проголосували 275 із 324 нардепів.

Раніше Тягнибок запропонував на голову МВС Арсена Авакова, Парубій його підтримав. Інша частина депутатів внесла пропозицію Ярему. Сам Ярема розповів, що Аваков зараз координує вивіз силовиків по казармах і може скординувати Самооборону Майдану і силовиків. Він просить підтримати Авакова. І обіцяє, що він і всі силовики Авакову нададуть всю потрібну професійну допомогу і консультації. Та будуть йому підкорятися

13:15. Відчуття в парламенті як в 90-ті роки. Тут реально твориться політика. Йдуть переговори. Депутати перестали бути андроїдами і пальцями для кнопок. Вони сперечаються, пропонують, домовляються, вносять власні ідеї.

Першими отямилися депутати з досвідом і вже пишуть власні закони і постанови. Але й нові потроху втягуються. Журналісти полюють за проектами документів. За ексклюзивами. Збирають думки щодо кандидатур і позицій фракцій.

В парламенті знову можна працювати політичним оглядачем, бо є політика.

13:15. Постанова про взяття політичної відповідальності в руки Верховної Ради. Щоб не творити паралельні органи влади. Керувати урядовими структурами будуть фактично з Комітетів ВРУ. Звучить це як координація і спрямування. Але по суті це керування.

Регіонали наполягають, що такий стан то створення паралельних структур влади. Іх запевняють, що то лише співпраця. З урядом.

Такий стан буде діяти до призначення коаліційного уряду.

"За" 314.

13:00. Новообраний спікер Ради Олександр Турчинов координуватиме роботу Кабінету міністрів до формування коаліційного уряду.

"За" таке рішення проголосували 314 нардепів з 329, що зареєструвалися залі засідань.

"Верховна Рада постановляє доручити голові парламенту Олександру Турчинову до формування коаліційного уряду координувати і направляти роботу Кабінету міністрів", - зачитав Турчинов текст постанови.

13:00. Верховна Рада ухвалила постанови "Про організаційні питання, пов'язані з введенням в дію акта про відновлення дії Конституції України 2004 року".

"За" проголосували 325 нардепів з 331, що зареєструвалися в залі засідань.

Як пояснив перед голосуванням новообраний спікер Олександр Турчинов, необхідно прийняти дану постанову для запровадження в дію Конституції-2004, оскільки президент України Віктор Янукович не підписав відповідний закон, прийнятий у п'ятницю 21 лютого.

12:35. Спікером Верховної Ради обрано Олександра Турчинова (фракція "Батьківщина").

"За" таке рішення проголосували 288 нардепів з 326, що зареєструвалися залі засідань

12:15. Ухвалено постанову про запобігання проявам сепаратизму та інших посягань на основи національної безпеки України. 319 голосів "за".

11:00. Є постанова де Петро Поршенко - спікер ВР.

Арсеній Яценюк хоче стати прем'єр -міністром. Але є ще низка бажаючих.

Голова МВС однозначно Віталій Ярема.

11.00. Депутати-"регіонали" групами виходять з фракції. Так, заяви про вихід з фракції подали Віктор Жеребнюк, Іван Мирний, Геннадій Васильєв і Нвер Мхітарян.

Пізніше віце-спікер повідомив про вихід з фракції Партії регіонів Лариси Мельничук і Сергія Кацуби.

10.30. Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко з трибуни парламенту ініціює ухвалення постанови Верховною Радою з пропозицією президенту України Віктору Януковичу подати у відставку.

В порядку денному законопроет № 4171 про імпічмент президента і проект № 4172 постанови про проведення дострокових виборів президента України 27 квітня 2014 року. Автор останнього проекту - позафракційний народний депутат Олег Ляшко. Фото документа наводить видання Главком.

Зареєстровано постанову про заходи щодо формування нового складу Конституційного суду з метою усунення негативних наслідків зміни Конституціі рішенням КС від 30 вересня 2010 року.

Планується заміна Генерального прокурора. Формування нового складу уряду.

Народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич від імені присутніх депутатів Партіі регіонів запевнив, що вони готові працювати цілодобово в сесійному залі ВРУ для ухвалення необхідних законів та рішень.

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов запропонував, оскільки формування уряду довга процедура, негайно призначити тимчасово виконуючих обов'язки міністра МВС, прем'єр-міністра та спікера ВРУ, повідомляє кореспондент NEWsru.ua на сторінці у Facebook.

10.20. Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калетник написав заяву про відставку.

10.10. Голова Верховної Ради Володимир Рибак подав заяву про відставку за станом здоров'я. Заяву зачитав віце-спікер, народний депутат від ВО "Свобода", Руслан Кошулинський.

10.00, 22 лютого. Пленарне засідання Верховної Ради відкрилося.

Доступ народних депутатів і співробітників апарату Верховної Ради "до будинків парламенту вільний".

Напередодні голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосив, що народні депутати зберуться на засідання в суботу вранці, 22 лютого.

21 лютого позафракційний народний депутат Микола Рудьковський зареєстрував законопроект № 4171 про проведення процедури імпічменту чинному президенту Віктору Януковичу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1428 | Додав: adminA | Теги: Революційна Рада, відставкою голів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ