Пт, 2024-04-26, 10:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 15 » Режим Януковича буде зметений силою української національної революції, говорять в Прикарпатті
11:34
Режим Януковича буде зметений силою української національної революції, говорять в Прикарпатті
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутати Івано-Франківського обласної, районних та міських рад Івано-Франківської області висловлюють протест проти позбавлення лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери звання Героя України, передає "Интерфакс-Украина".

"Ми, депутати обласної ради, районних рад та міських рад міст обласного значення Івано-Франківської області висловлюємо протест проти незаконних рішень судів України, які йдуть на повідку у вищих органів державної виконавчої влади України, що реалізують волю Кремля", - йдеться у зверненні до Президента України Віктора Януковича, Вищого адміністративного суду України, яке у п'ятницю прийняла спільна позачергова сесія обласної, районних та міських рад Івано-Франківської області.

Депутати зажадали від Януковича провести зустріч з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування Західної України та "представити своє бачення розвитку Української національної держави".

Рішення про скасування указу президента про позбавлення Бандери звання Героя України, вважають депутати, стало можливим тому, "що режим Януковича позбавив незалежності судову гілку влади, і сьогодні суди демонстративно виконують політичні замовлення адміністрації президента України, приймаючи абсурдні і неправомочні рішення".

"Окупаційна адміністрація Януковича-Азарова розгорнула широкомасштабну війну проти українців у всіх сферах суспільного життя - мовній, освітній, ідеологічній, судовій, соціальній, економічній, культурній, духовній", - йдеться у зверненні.

Депутати переконані, що "рано чи пізно режим Януковича буде зметений силою української національної революції". "І неважливо, що саме стане основним каталізатором революційного вибуху - так звана пенсійна реформа, зміни у трудовому законодавстві, посилення репресій проти українських патріотів. Але однозначним є те, що наступний етап української революції відбудеться під прапором Бандери", - сказано в документі.

Бандера, переконані депутати, "не дивлячись на безглузді й нікчемні рішення судів, був і залишається для мільйонів українців Героєм національного звільнення".

Депутати Прикарпаття, виконуючи волю громади, "будуть докладати зусилля до вшанування видатних дат національно-визвольної боротьби та українських національних героїв". "Війну нинішнього прокремлівського режиму проти Бандери і бандерівців ми розцінюємо як наступ на цивільні, конституційні і національні права українців. У цьому протистоянні ми будемо з нашим народом", - сказано у зверненні.

Спільна позачергова сесія обласної, районних та міських рад Івано-Франківської області відбулася на Європейській площі біля пам'ятника Бандері в Івано-Франківську. За прийняття звернення, яке також буде направлено всім облрадам Україні, проголосували всі присутні на площі депутати.

Згідно з даними реєстрації, які оголосив голова Івано-Франківської облради Олександр Сич, на сесії були присутні 76 з 114 депутатів облради (були відсутні в повному складі фракції Партії регіонів і Народної партії).

У роботі сесії не взяла участь Болехівська міськрада і не було кворуму серед депутатів Косівської та Верховинської райрад. Всього, за даними Сича, на сесії зареєструвалися 677 депутатів районних та міських рад області.

20 січня 2010 року третій президент України Ющенко присвоїв звання Героя України лідеру ОУН Бандері.

2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню указ президента Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя України. Таке рішення зумовлене тим, що звання Героя може бути присвоєно лише громадянам України, а Бандера загинув у 1959 році, до створення української держави. При цьому Конституційний суд відмовив у відкритті конституційного провадження у справі про конституційність указу Ющенка.

Потім Ющенко подав апеляційну скаргу на постанову Донецького окружного адміністративного суду. Торік у червні Донецький апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким залишив без задоволення 20 апеляційних скарг на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року.

12 січня у президента повідомили, що суд остаточно забрав у Бандери звання Героя України. Відповідний указ президента №46/2010 скасовано.

Ющенко і його політична сила мають намір відстояти присвоєння звання Героя Степану Бандері і Роману Шухевичу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1460 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ