Пт, 2024-04-19, 17:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 20 » Режим Каддафі згоден на вільні вибори і діалог з повстанцями
15:41
Режим Каддафі згоден на вільні вибори і діалог з повстанцями
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ Лівії Абдул Аті аль-Обейді в інтерв'ю кільком західним ЗМІ заявив, що його уряд готовий провести вибори, повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Guardian.

За словами чиновника, режим не проти того, щоб за чесністю і справедливістю процесу голосування стежили міжнародні спостерігачі. При цьому він, однак, уточнив, що вибори можна буде провести через півроку після закінчення в країні збройного протистояння. Перед цим, сказав Обейді, країною може управляти перехідний уряд національної єдності.

Міністр зазначив, що Тріполі виступає за різнопланову дискусію про необхідні країні реформи, причому заборонених для обговорення тем не буде. Серед іншого можна буде поговорити і про майбутнє Муаммара Каддафі - "чи залишиться він виконувати ту роль, що й тепер, чи відійде від справ".

Тон заяв Обейді разюче відрізнявся від тону міркувань інших офіційних представників Тріполі. Зокрема, він сказав, що повстанці - теж лівійці, "наші брати", з якими можна сісти за стіл переговорів і знайти спільну мову. "Міжнародне співтовариство має дати нам змогу вирішити все самостійно", - додав міністр.

Раніше представники офіційної лівійської влади категорично відмовлялися від будь-яких переговорів зі "щурами, собаками й тарганами" - такі визначення повстанцям дав Муаммар Каддафі. Його син - Саїф аль-Іслам - також наполягав, що жодних переговорів з опозицією бути не може, оскільки в її лавах тільки терористи, бандити й ісламісти.

Як зазначає The Guardian, корені родини Обейді з Бенгазі - "столиці" лівійських повстанців.

Франція і Великобританія відправляють військових на допомогу лівійським повстанцям

В останні тижні ні опозиціонери, ні урядові війська не можуть досягти серйозних успіхів на полі бою. У цих умовах Франція і Великобританія оголосили про намір надати додаткову підтримку повстанцям - в Бенгазі попрямують західні військові радники, які допоможуть опозиції сформувати власну армію замість розрізнених загонів, що діють без будь-якого командування.

Франція направить до Лівії невелику групу військових фахівців у сфері зв'язку. Про це повідомив 20 квітня офіційний представник французького уряду Франсуа Баруан, передає ИТАР-ТАСС.

За його словами, в країну буде направлено декілька офіцерів зв'язку, які будуть надавати підтримку повстанцям і Перехідній національній раді (ПНР) в "організації захисту цивільного населення". Баруан підкреслив, що у західної коаліції, як і раніше, немає намірів вводити до Лівії сухопутні війська.

19 квітня повстанська Національна рада Лівії попросила коаліцію направити на підтримку заколотників наземні підрозділи.

"Це кілька підрозділів радників, які здійснюють зв'язкову місію при Національній раді, їхнє завдання - забезпечити захист цивільного населення. Це здійснюється у суворій відповідності до резолюції РБ ООН", - заявив Баруан на прес-конференції в Парижі.

За словами міністра закордонних справ Великої Британії Вільяма Хейга, військові радники допоможуть повстанцям у питаннях тилового забезпечення та збору інформації. За попередніми даними, до Лівії вирушить група фахівців, що складається з 10 чоловік. Стільки ж військових експертів має намір послати Франція.

Міністр закордонних справ Лівії Обейді сказав, що британська військова присутність на позиціях повстанців у Бенгазі "зробить протистояння сторін ще більш затяжним".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 954 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ