Ср, 2024-04-24, 04:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Резолюція ООН допоможе захистити кримчан і посилити санкції
16:02
Резолюція ООН допоможе захистити кримчан і посилити санкції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ухвалена резолюція ООН "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" стала важливим дипломатичним та політико-правовим механізмом України у захисті прав своїх громадян на території тимчасово окупованого півострова. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, поширеній прес-службою відомства.

Наголошується, що документ також закликає Росію надати міжнародним правозахисним механізмам, насамперед Місії ООН з моніторингу за дотриманням прав людини в Україні, безперешкодний доступ до Криму з метою забезпечення моніторингу ситуації з правами людини, а також просить Управління Верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації на півострові.

У МЗС повідомили, що у грудні 2016 року заплановано затвердження ухваленої резолюції на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, український проект резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)" в ООН підтримали 73 країни, 23 проти, з-поміж них Росія і Бєларусь.

Уперше в документі ООН Росію названо державою-окупантом, а Крим – окупованою територією України.

Чубаров: резолюція ООН допоможе в судах проти РФ і з санкціями

Резолюція третього комітету ООН про права людини в Криму стане ще одним інструментом для українців у питанні продовження санкцій проти РФ та розширенні цих санкцій. Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від фракції БПП Рефат Чубаров у коментарі "Укрінформу".

"Резолюція надасть нам сили для того, щоб послідовно відстоювати продовження санкцій, особливо на європейських майданчиках. Резолюція дозволить нам домагатися від спеціалізованих структур міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ, спрямування на кримську територію, тимчасово окуповану Росією, моніторингової місії", – сподівається він.

"Ми можемо наполягати на інших санкціях проти Росії, у тому числі в міжнародних судах", – додав Чубаров.

Парламентар наголосив, що ця резолюція ООН є надзвичайно важливою тепер, враховуючи результати виборів у Молдові, Болгарії та США, оскільки підтверджує правильність зайнятої Україною позиції в боротьбі з Росією за відновлення своєї територіальної цілісності. Чубарову прикро, що за резолюцію не проголосували країни колишнього СРСР – Бєларусь, Вірменія, Казахстан й Узбекистан.

На його думку, цим документом ООН вперше називає Росію державою-окупантом, Крим - тимчасово окупованою територією, яка належить Україні.

"У пакеті інших рішень, які приймаються, і діють, які здійснюються, ця Резолюція посідає тепер вже головне місце, оскільки закріпила на міжнародному рівні через документ ООН ту термінологію, яку категорично і дуже бурхливо завжди заперечує Росія; те, що Росія є країною, яка окупувала чужу територію, і ця територія названа тимчасово окупованою Автономною Республікою Крим і містом Севастополь (Україна)", – сказав Чубаров.

"Це – сильне формулювання у міжнародній дипломатії", – додав він.

Україна "особливо боляче" сприйняла голосування Вірменії, Казахстану і Бєларусі за резолюцію ООН щодо Криму, - Геращенко

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко наголошує, що Україна "особливо боляче" сприйняла голосування Вірменії, Казахстану і Бєларусі за резолюцію про порушення прав людини в окупованому Криму. Як передає УНІАН, про це вона заявила під час виступу в парламенті.

"Особливо сьогодні я хочу зосередитися на тих країнах, які проголосували "проти". І це 23 країни-члени Організації Об`єднаних Націй", - сказала депутат.

Геращенко зазначила, що серед них є, як ті, які, "як правило, взагалі боляче ставляться до будь-якого питання обговорення прав людини, так і відверті сателіти Кремля".

Щодо голосування проти української резолюції Вірменії, Казахстану і Бєларусі вона зауважила: "Ми шануємо право Вірменії і Казахстану на їхні особливі відносини з Російською Федерацією, ми все розуміємо. Але й наші друзі в дружніх нам Казахстані і Вірменії мають розуміти, що сьогодні Україна, український народ і українська армія воює не лише за нашу незалежність. Ми відстоюємо право всіх пострадянських країн мати незалежну зовнішню політику. І ми маємо це доносити до наших партнерів".

Водночас, щодо позиції Бєларусі, Геращенко сказала, що "ми це розцінюємо, як ніж у спину".

"Ми дякуємо білоруській стороні за незалежний майданчик у Мінську. І ми цінуємо це. Але незалежний майданчик має бути незалежним в усіх позиціях, а не заангажованим грою на одну сторону", - сказала вона.

Перший віце-спікер наголосила, що "ми звертаємося до Бєларусі з проханням так само шанувати право України відстоювати нашу незалежність і суверенітет і розуміти, що наступний буде Мінськ, якщо сьогодні Київ не захистить нашу незалежність".        

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: захист кримчан, резолюція ООН, посилення санкцій
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ