Пт, 2024-04-26, 10:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 20 » Резолюція ООН щодо Сирії розділила членів Радбезу на два табори
10:57
Резолюція ООН щодо Сирії розділила членів Радбезу на два табори
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Рада Безпеки ООН готує резолюцію, яка має зобов'язати Сирію передати арсенали своєї хімічної зброї під міжнародний контроль. Представники п'яти постійних членів Радбезу розділилися на дві групи, що відстоюють протилежні позиції, повідомив російській газеті "КоммерсантЪ" співробітник апарату ООН.

Росія наполягає на тому, що військова операція в Сирії може розпочатися тільки з санкції ООН.

США, Франція і Великобританія пропонують внести до резолюції пункт про військове втручання. Китай у сирійському питанні підтримує РФ.

Крім того, американці збираються через Міжнародний трибунал звинуватити режим Башара Асада у військових злочинах, щоб мати змогу завдати удару в обхід ООН.

Унаслідок різкої розбіжності позицій представників членів РБ обговорення проекту резолюції про Сирію може затягнутися на невизначений термін, вважають експерти.

Представлений в минулий вівторок, 17 вересня, проект резолюції базується на російсько-американській угоді, підписаній в Женеві минулої суботи, 14 вересня, главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і держсекретарем США Джоном Керрі.

Згідно з планом, сирійська сторона повинна до 21 вересня надати перелік складів з отруйними речовинами. Передбачається, що всю зброю буде знищено до середини 2014 року.

Напередодні позицію Вашингтона ще раз прояснив держсекретар США Джон Керрі. Він заявив, що Радбез ООН має бути готовий дати згоду на ухвалення зобов'язальної резолюції з питання про сирійську хімзброю. Керрі зазначив, що нещодавно оголошені дані ООН вказують на те, що 21 серпня хімічну зброю під Дамаском застосував режим Башара Асада.

"Для міжнародної спільноти надзвичайно важливо в найжорсткіших формулюваннях виступити за дії щодо позбавлення світу від сирійської хімічної зброї", - сказав Керрі.

Франція готова озброїти сирійських повстанців

Поки в Радбезі обговорюється проект резолюції, президент Франції Франсуа Олланд вперше запропонував допомогу сирійським повстанцям. Французький лідер сказав, що Париж може озброїти опозицію в "контрольованих рамках", щоб зброя не потрапила до рук радикальних ісламістів, передає агентство Reuters.

Зазначивши, що Росія постачає зброю сирійській владі, Олланд заявив, виступаючи на прес-конференції в столиці Малі Бамако, що Франція може надати зброю повстанцям. Президент Франції був присутній у Малі на церемонії приведення до присяги нового президента країни Ібрагіма Бубакара Кейта.

Франція, яка є одним із найзапекліших критиків президента Башара Асада, досі утримувалася від допомоги повстанцям, незважаючи на зняття Євросоюзом у червні ембарго на постачання зброї до Сирії.

Як нагадав Олланд, французька сторона завжди пояснювала, що хоче контролювати цей процес, бо є загроза, що зброю перехоплять радикальні ісламісти.

Лідер Вільної сирійської армії Салім Ідріс, який закликав міжнародне співтовариство надати своїм військам озброєння, наступного тижня збирається зустрітися в Парижі з французькими військовими і представниками розвідки.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Сирії Ваель аль-Хальк 10 вересня заявив, що його країна підтримує пропозицію Росії передати всю сирійську хімічну зброю під міжнародний контроль.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: членів Радбезу, резолюція ООН, два табори, Сирії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ