Чт, 2024-03-28, 17:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 19 » РФ не може переозброїти Чорноморський флот: заважає Україна
09:42
РФ не може переозброїти Чорноморський флот: заважає Україна
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Голова Комітету Держдуми з оборони (фракція КПРФ) Володимир Комоєдов вважає, що Росія досі не переозброїла Чорноморський флот через те, що не може домовитися з Україною, та й нема чим, повідомляє УНІАН.

Комоєдов командував Чорноморським флотом ВМФ Росії в 1998-2002 роках.

"З переозброєнням Чорноморського флоту йде затримка, напевно, загальна - бо нічим переозброювати", - сказав Комоєдов.

При цьому він скептично відгукнувся про заявлених планах надходження на ЧФ підводних човнів, закладених на верфях Санкт-Петербурга.

"Закласти-то заклали. А вона готова? І навіть якщо б вона була готова, то там ще будуть проблеми. Які? Є закон щодо ЧФ, який передбачає не більше 100 кораблів і 25 тисяч чоловік ", - сказав він.

Він нагадав, що для переозброєння Україна вимагає укладення додаткової угоди.

"Треба домовлятися з Україною, а додаткових договорів - їх начебто 18, не зробили і не довели до розуму", - сказав він.

Комоєдов повідомив, що останнім переозброєння, яке відбувалося на ЧФ РФ, було при його командуванні.

"Тоді ми перевели з Балтійського флоту" Самум "(ракетний корабель на повітряній подушці проекту 1239) і завели 24 штурмовика Су-24. Всі - і більше нічого", - сказав він.

За його словами, Україна, блокує на законодавчому рівні можливість оновлення флоту, "висуває свої вимоги".

"Потрібно додаткову угоду робити (з Україною), а на це додаткову угоду нету нічого", - резюмував Комоєдов.

Як повідомлялося, Росія планує побудувати шість новітніх підводних човнів для підвищення бойової готовності Чорноморського флоту РФ. 17 серпня в Санкт-Петербурзі на ВАТ "Адміралтейські верфі" закладуть третього новітню підводний човен проекту 636.3 "Старий Оскол" для Чорноморського флоту Російської Федерації. Зараз на "Адміралтейських верфях" будується дві підводних човни такого класу для ЧФ РФ. Перша - "Новоросійськ", будівництво якої повинно закінчиться в 2014 році, друга "Ростов-на-Дону" - буде побудована в 2015 році.

Зазначимо, раніше МЗС РФ заявляв, що Москва буде погоджувати модернізацію ЧФ з українськими фахівцями. Також повідомлялося, що до 2014 року частина Чорноморського флоту Росії буде перебазована в Новоросійськ.

Раніше радник начальника Генштабу Росії, колишній командувач ЧФ РФ, адмірал Ігор Касатонов заявляв, що Україна перешкоджає збільшенню військової потужності Чорноморського флоту Росії.

Довідка

13 березня з. м. заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов повідомив, що переговори щодо заміни озброєнь Чорноморського флоту Росії з керівництвом України тривають.

24 листопада 2011 посол з особливих доручень МЗС України, заступник голови української частини підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України Міждержавної українсько-російської комісії Віктор Семенов повідомив, що підготовка угоди щодо модернізації озброєнь Чорноморського флоту РФ знаходиться на стадії завершення. Зокрема, він нагадав, що угоди по флоту, підписані в 1997 році, а саме - угода між Росією і Україною про параметри розподілу Чорноморського флоту, тільки зафіксували параметри його розділу, конкретизувавши перелік військових кораблів, суден і літаків, які перебувають у складі ЧФ РФ на території України. Ці ж угоди, додав Семенов, не передбачають механізму заміни (ротації) озброєнь Чорноморського флоту, що базується на українській території. За його словами, вирішення цього питання можливе тільки правовим шляхом - через підготовку двосторонньої міждержавної угоди.

Посол зазначив, що ще в 2000 році президенти України і Росії доручили підготувати угоду про створення механізму заміни озброєнь ЧФ РФ. Семенов підкреслив, що тоді ж українська сторона запропонувала свій варіант, із визначальних принципів якого можна було виділити дві позиції: дозвільний характер заміни з боку України і принцип заміни "тип на тип" і "клас на клас". У той же час, підкреслив він, з цим не погодилася російська сторона і в такому стані питання перебуває і сьогодні. Разом з тим, за словами Семенова, враховуючи харківську пролонгацію угод щодо флоту, підписаних у 1997 році, а також враховуючи не тільки фізичний, але і моральний знос основних видів озброєння ЧФ, українська сторона готова розглянути пропозиції Росії.

18 червня 2011 в той час президент російської "Об'єднаної суднобудівної корпорації" Роман Троценко повідомив, що планується ввести до складу ЧФ РФ до 2020 року близько 20 кораблів.

Згідно Харківським угодам, підписаним в квітні 2010 року президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим, термін перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі продовжено з 2017 року до 2042 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Україна, Чорноморський флот, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ