Сб, 2024-04-20, 02:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 6 » РФ переходить до справи: днями почнуть справжню "сирну війну"
11:39
РФ переходить до справи: днями почнуть справжню "сирну війну"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заборону на ввезення в Росію сирної продукції деяких українських виробників, яка не відповідає російським вимогам, буде накладено цього тижня, заявив голова "Росспоживнагляду" Геннадій Онищенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Офіційна влада України після контактів з нами жодних пропозицій щодо нормалізації ситуації не зробила, що змушує нас, починаючи з наступного тижня, почати вилучення і заборону поставок (продукції) низки виробників на територію РФ, для чого будуть дані відповідні вказівки митним органам", - заявив Онищенко.

Він повідомив, що "Росспоживнагляд" продовжує вивчати ситуацію, пов'язану з постачанням у Росію окремих видів молочної продукції з України.

"За останніми даними, в низці суб'єктів РФ виявлено відібрану з торговельних мереж сирну продукцію, яка не відповідає технічному регламенту на молоко і молочну продукцію, затвердженого законом РФ №88", - зазначив Геннадій Онищенко.

Так, в Орловській області, за його словами, така невідповідність виявлена у зразках сиру "Російського", виробленого Пирятинським сирзаводом (Полтавська область).

Згідно з його даними, в Краснодарському краї в 20 зразках "відзначено невідповідність вимогам по жирокислотному складу продукту" таких виробів, як-от: "Сир Сметанковий" виробництва "Гадячсир" (Полтавська область), сир "Король Артур" (ПП "Рось", Охтирський сиркомбінат , Сумська область), сир твердий "Мармуровий" (ПП КФ "Прометей", філія "Менський сир", Чернігівська область), сир "Пирятинський класичний" (Пирятинський сирзавод), сир Сметанковий ("Сирніч", Лозівський молочний завод, Харківська область), сир твердий "Голландія" ("Дубномолоко", м. Дубно), сир мармуровий "Славія" Баштанського сирзаводу тощо".

"Як ми бачимо, ситуація не змінюється на краще, географія поширення сирів, які не відповідають вимогам законодавства, збільшується", - заявив Онищенко.

Поки що, зазначив він, "Росспоживнагляд" вживає заходів відповідно до ст.14.43, ч.1 КпАП - вилучає таку продукцію з продажу "як не відповідну законодавству щодо захисту прав споживачів".

"Враховуючи непродуктивність контактів з Міністерством сільського господарства України, ми перейдемо на формат взаємодії з конкретними заводами-виробниками без участі офіційної влади України, яка зарекомендувала себе неспроможною вирішити, взагалі-то, досить рядові питання", - заявив Геннадій Онищенко.

Нагадаємо, що раніше Онищенко вже заявляв, що російська санітарна служба, можливо, буде змушена піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції.

Українські виробники були здивовані заявою голови "Росспоживнагляду" та назвали звинувачення безпідставними.

Пізніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що упевнений у якості українських сирів і вважає, що в разі обмеження Росією доступу українських сирів на свій ринок постраждають насамперед росіяни.

23 січня сайт "Росспоживнагляду" повідомив, що російська санітарна служба дійшла висновку про те, що українські виробники сиру порушують права російських споживачів, надаючи недостовірну інформацію про склад продукції.

"Росспоживнагляд" провів вибіркове дослідження зразків сирів, котрі є на російському ринку.

"Встановлено, що всі 14 зразків сирів мають у складі рослинні жири, інформація про наявність яких не позначена на етикетці, що вводить в оману споживача продукції і є порушенням федерального закону "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію" від 12.06.08 номер 88-ФЗ", - йдеться в повідомленні відомства.

В свою чергу міністр сільського господарства РФ Олена Скринник заявила, що проблем, пов'язаних з реалізацією українських сирів у Росії, не існує.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: днями почнуть справжню сирну війну
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ