Ср, 2024-04-24, 10:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 21 » РФ попередила Україну: спостерігач в МС зможе лишень "нюхати повітря"
10:53
РФ попередила Україну: спостерігач в МС зможе лишень "нюхати повітря"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Статус спостерігача при Митному союзі не дозволить Україні впливати на прийняття рішень в організації. Про це заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю європейським ЗМІ, передає "Інтерфакс".

"Із приводу того, чи може спостерігач впливати на якісь процеси? Звичайно, ні. Він же спостерігач", - заявив Медведєв.

Відповідаючи на запитання, прем'єр підкреслив, що країни МС будуть шанобливо ставитися до позиції країни-спостерігача, аналізувати її, "але спостерігач не бере участі у голосуванні, і в нього немає ніяких специфічних прав, які є в учасників Євразійського економічного союзу або ж в учасників Європейського союзу".

"Ми, звичайно, будемо раді бачити Україну, зараз ми саме формуємо підходи до членства в Митному союзі й у Євразійському економічному союзі - там буде повноцінне членство, і статус спостерігача", - заявив Медведєв.

Прем'єр Росії нагадав, що в міжнародних інтеграційних об'єднаннях є різні асоційовані й неасоційовані інститути, але при цьому вони не беруть участі у голосуванні, і, "в остаточному підсумку, їхній вплив на ключові, доленосні рішення вкрай незначний".

"Звичайно статус спостерігача виникає із двох міркувань - або просто, що називається, "нюхати повітря" і розуміти, що відбувається, у цьому немає нічого образливого, але тоді ніяких переваг не буде, а друге - це перша стадія приєднання до якогось інтеграційного об'єднання", - сказав Медведєв.

Якщо мова йде про другий варіант, зазначив російський прем'єр, "то тоді ми ще раз повинні нашим українським друзям сказати, що поки вони не приєднаються повністю, не за формою "три плюс один", на них не будуть поширюватися всі можливості й привілеї Митного союзу, вони для нас будуть сторонньою країною".

Раніше, 19 березня, прем'єр України Микола Азаров заявив, що українська сторона розраховує на статус спостерігача із правом дорадчого голосу. Він пояснив, що при такому форматі співробітництва в Києва буде можливість брати участь у прийнятті рішень і на будь-якому етапі у випадку, а якщо це зачіпатиме інтереси української сторони, його корегувати.

Перед цим Медведєв казав, що приєднання України до Митного союзу Росії, Казахстану і Бєларусі у форматі "три плюс один" не буде, членство повинно передбачати ратифікацію усіх документів.

"Що стосується різних категорій членства, нехай це статус спостерігача, всі ці позиції потрібно максимально ретельно в договорі відрегулювати, тим більше що ми розуміємо, в чому тут розбіжності. Очевидно, що членом Митного союзу і майбутнього Євразійського економічного союзу може бути лише така держава, яка прийняла і ратифікувала всі документи Митного союзу і Економічного союзу", - наголосив Медведєв 18 березня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: Україна, спостерігач в МС, нюхати повітря, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ