Сб, 2024-04-27, 05:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 6 » Річницю звільнення від російських терористів відсвяткували Слов'янськ та Краматорськ
10:06
Річницю звільнення від російських терористів відсвяткували Слов'янськ та Краматорськ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У неділю, 5 липня, мешканці Слов'янська та Краматорська Донецької області відсвяткували річницю звільнення від російсько-терористичних угрупувань. В урочистостях взяв участь заступник голови Адміністрації президента України Андрій Таранов, передає прес-служба президента.

Разом із місцевим жителями та військовослужбовцями, які продовжують відстоювати територіальну цілісність і незалежність України та несуть службу неподалік зазначених міст, він взяв участь в урочистому мітингу, присвяченому річниці звільнення Слов'янська та Слов'янського району.

Андрій Таранов переказав містянам вітання президента Петра Порошенка, у якому глава держави відзначив сміливість тих жителів міст, котрі, попри окупацію, страх, паніку, смерть і сльози, допомагали українським воїнам звільнити рідні міста від бойовиків. "Ви відчайдушно допомагали нашим воїнам, нічого не боялися, ви повірили в перемогу, і над цими містами замайорів наш рідний синьо-жовтий прапор. Ми всі пам’ятаємо, як ви зустрічали наших воїнів зі сльозами радості та словами вдячності", - зазначив Петро Порошенко. Президент також наголосив, що за рік, що минув, українці пережили багато подій, проте навчилися долати їх разом - українська армія посилилася, відновлюються звільнені міста. Глава держави побажав мешканцям звільнених міст здоров’я, невичерпних життєвих сил, добробуту в єдиній країні під чистим мирним небом.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих під час проведення антитерористичної операції на території Слов'янського району на горі Карачун військовослужбовців Збройних сил України та цивільних громадян - поклали квіти на місці, де встановлено пам'ятний знак.

У рамках святкування річниці звільнення відбувся Форум на честь визволення Слов'янська під назвою "Донбас - Україна. Порядок денний", на якому громадськість, влада та міжнародні партнери спільно шукали шляхи подолання проблем Донеччини та Луганщини. У форумі, який пройшов у приміщенні Державного педагогічного університету, разом з Андрієм Тарановим взяли участь представник президента у Кабінеті міністрів Олександр Данилюк, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, один із режисерів документального проекту "Вавілон-13" Володимир Тихий, представники канадської діаспори, громадські діячі Уляна та Міхаель Супрун.

Звертаючись до учасників зібрання, Олександр Данилюк висловив переконання, що без вільного та успішного Донбасу не може бути успішної України і запропонував пілотувати основні реформаторські проекти саме на Донбасі, щоб продемонструвати всім його мешканцям, зокрема тим, що вимушено проживають на підконтрольних бойовикам територіях, "що Україна радикально змінюється".

Крім того, було проведено товариський футбольний матч між командами представників ЗМІ та шоу-бізнесу і військовослужбовців з Краматорська.

Також високопосадовці разом з мешканцями Краматорська взяли участь в урочистому мітингу на центральній площі міста. Після цього відбувся святковий концерт.

Зазначимо, раніше Петро Порошенко з нагоди річниці звільнення міст Слов'янськ та Краматорськ від російсько-терористичних військ провів зустріч з військовими, які брали участь у визволенні цих міст. Глава держави від імені українського народу висловив подяку воїнам за їхній ратний подвиг та героїзм. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: річниця звільнення, Слов'янськ та Краматорськ, російські терористи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ