Пт, 2024-04-26, 21:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 7 » Рівень радіації в Японії виявився удвічі вищим за раніше заявлений
14:13
Рівень радіації в Японії виявився удвічі вищим за раніше заявлений
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Розплавлення палива в першому, другому і третьому реакторах японської АЕС "Фукусіма-1" сталося значно раніше, ніж повідомляла компанія-оператор станції TEPCO, викид радіації в атмосферу вдвічі перевищував дані компанії, повідомляє телеканал NHK з посиланням на агентство з атомної безпеки Японії.

На першому реакторі паливо розплавилося вже через 5 годин після землетрусу, це на 10 годин раніше, ніж повідомляла TEPCO. Отже, пошкодження реактора відбулося вже близько 20 години 11 березня. На другому і третьому реакторах розплавлення палива і пошкодження реактора сталося вранці 14 березня, що відповідно на 29 і на 13 годин раніше підрахунків TEPCO, передає РИА "Новости".

Крім того, агентство з атомної безпеки вважає, що викид радіоактивних йоду-131 і цезію-137 з трьох реакторів сягнув 770 тисяч ТБк, що вдвічі вище за оцінки TEPCO.

Свій аналіз агентство обґрунтувало на наданих TEPCO записах про роботу станції. Різниця в оцінках, на думку агентства, сталася через різні способи підрахунків.

Ці оцінки буде враховано в доповіді уряду Японії, яку представлять на нараді МАГАТЕ з питань атомної безпеки, що відбудеться 20 червня.

Нагадаємо, що після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, які було спричинено виходом із ладу системи охолодження, на об'єкті було запроваджено режим НС. Згодом на кількох енергоблоках сталися вибухи, що призвело до витоку радіоактивних елементів в атмосферу.

Компанія-оператор АЕС TEPCO заявляла, що чекає на стабілізацію ситуації на аварійних енергоблоках АЕС протягом шести-дев'яти місяців, а істотного зниження рівня радіації в районі станції - протягом трьох місяців.

Як стало відомо в травні, на першому, другому і третьому блоках станції відбулося розплавлення паливних збірок через те, що перебої з електрикою після землетрусу призвели до припинення надходження охолоджувальної води.

Як вважають фахівці, на всіх трьох реакторах велика ймовірність найгіршого сценарію, згідно з яким розплавлення паливних стрижнів призвело до так званого явища "melt-down", коли ядерне паливо випадає з розплавлених стрижнів і накопичується в нижній частині корпусу реактора.

Після аварії на "Фукусімі-1" уряд Японії евакуював з районів навколо станції близько 80 тис людей. Як заявив раніше прем'єр-міністр країни Наото Кан, про їхнє повернення у свої будинки може йтися не раніше початку майбутнього року.

Японське агентство з ядерної та промислової безпеки (NISA) оголосило 12 квітня про присвоєння максимального - сьомого рівня небезпеки - аварії на "Фукусімі-1", хоча до того дня на аварійній АЕС було встановлено п'ятий рівень небезпеки. Максимальний рівень ядерної небезпеки встановлювався лише одного разу - під час аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ