Чт, 2024-04-18, 04:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Робота в сучасних офісах неефективна і шкодить мозку
10:52
Робота в сучасних офісах неефективна і шкодить мозку
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Робота в офісі призводить до неефективного функціонування мозку людини і до зниження продуктивності працівника, довели британські та американські дослідники. Причина, на їхню думку, полягає у відкритому плануванні робочого приміщення, передає РИА "Новости".

За останніми дослідженнями, робота в сучасному офісі в умовах постійного галасу і метушні може знизити продуктивність офісного працівника на 15% і призвести до погіршення його самопочуття на 32%.

Причина – у відкритому плануванні офісу, яке вперше використали в 1950-х роках. Працюючи в такому приміщенні, людина надмірно напружена, а її мозок перебуває в постійній активності, що призводить до зайвого витрачання енергії.

"Відкрите планування офісів вигадали для того, щоб люди могли вільно пересуватися приміщенням і спілкуватися з колегами, що дозволило б ефективніше вирішувати завдання і обмінюватися ідеями. Але цього не відбувається", - розповів доктор Джек Льюїс, який організував експеримент.

"Коли ви зосереджені на роботі, а десь поруч дзвонить телефон, ви втрачаєте концентрацію. Ви можете не звертати на це особливої уваги, але мозок досить чутливий до чинників, які відволікають", - пояснив він.

Заборона на розміщення на робочому столі особистих речей також погано впливає на продуктивність працівника, вважає психолог з Ексетерського університету доктор Крейг Найт.

"Під час наших досліджень учасники експерименту працювали краще за столами, на яких стояли фотографії та квіти. Якщо людям дозволяли самим прикрасити робочі місця, використовуючи власні речі, їхнє самопочуття поліпшувалося на 32%, а продуктивність - на 15%", - стверджує доктор Найт.

Він уточнив, що в таких умовах працівник відчуває себе більш комфортно і тим самим краще концентрується.

Цю теорію підтверджують результати наукового експерименту, проведеного професором Фредом Гейджем з лабораторії генетики Інституту Салка в Каліфорнії.

Науковець порівняв мозок мишей, яких утримували в порожніх, чистих клітках, з мозком гризунів, які мешкали в середовищі, яке стимулювало мозкову діяльність. За один місяць мозок мишей, які жили в сприятливому середовищі, збільшився на 15%. Зростання відбулося за рахунок збільшення кров'яних судин і утворення нейронів.

Зазначимо, один зі способів підвищення ефективності праці - перерви на чай або каву. Такий висновок зробили фахівці шведського агентства з підбору кадрів "Менпауер". Вони акцентують здебільшого на тому, що під час таких перерв співробітники можуть поспілкуватися один з одним в неформальній обстановці й обговорити найрізноманітніші питання, зокрема й виробничі.

Крім того, маніакально-депресивний психоз у Росії став профзахворюванням офісних працівників. Напружена праця, спрямована на досягнення найвищого результату з подальшою гідною винагородою, - ось філософія офісних службовців різних комерційних компаній. Все б було гаразд, але у такої життєвої позиції є негативні наслідки.

За даними Мінохоронздоров'я і Держкомстату, за останніх 10 років кількість росіян, які потерпають від психічних розладів, збільшилась на 800 тисяч.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 838 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ