Чт, 2024-03-28, 22:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » Авіакатастрофа в Росії: загинуло 44 людини, з них двоє громадян України. ВІДЕО
12:07
Авіакатастрофа в Росії: загинуло 44 людини, з них двоє громадян України. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
:

Пасажирський літак Ту-134 в ніч проти вівторка зазнав катастрофи в Карелії, Росія. О 23.40 за московським часом (22.40 за київським) лайнер авіакомпанії "РусЕйр", що летів з московського аеропорту "Домодєдово" до Петрозаводська, заходив на посадку у складних метеоумовах - був туман і падав дощ.

Опівночі літак зник з екранів радарів. Ту-134 впав на шосе на відстані близько 700 метрів до порогу злітно-посадкової смуги, зруйнувався і загорівся, передає NEWSru.com з посиланням на агентства.

У МНС Росії підтвердили загибель 44 людей. У катастрофі також загинули двоє громадян України, повідомили в українському МЗС. За останніми даними, на борту Ту-134 перебували 52 людини - 43 пасажири і дев'ять членів екіпажу. Вижили тільки восьмеро людей, з них одна дитина. Стан семи поранених оцінюється як украй тяжкий - вони перебувають у медичних установах з травмами і опіками. Відомство опублікувало на офіційному сайті повний список пасажирів.

Серед загиблих - футбольний арбітр Володимир Петтай, який судив матчі російського чемпіонату з футболу. За даними МНС, на борту літака, що розбився, був один іноземець - рятувальник зі Швеції Якоб Веттрут, він летів на конференцію. З екіпажу вижила тільки стюардеса Юлія Скворцова. Лікарі зараз борються за її життя.

За словами представника прокуратури Карелії, на якого посилається "Інтерфакс", літак упав на шосе під Петрозаводськом. "Картина на місці події страшна. Тут місиво", - сказав співрозмовник агентства.

Причин авіакатастрофи поки що не визначено. У МАК відмовляються коментувати версії, проте, за попередніми даними, Ту-134 міг впасти через те, що на землі не було увімкнено посадкові вогні високої інтенсивності, які використовуються в умовах дощу і туману. Як визнали в адміністрації Петрозаводська, причиною падіння літака могло стати п'ятисекундне вимкнення вогнів злітно-посадкової смуги через обрив лінії електропередачі.

При заході на посадку в умовах сильного і низького туману екіпаж повітряного судна відхилився праворуч за курсом від злітно-посадкової смуги на 150-200 метрів. Побачивши це, на висоті 110 метрів і видимості до 170 метрів диспетчер дав екіпажу команду йти на друге коло, проте у цей момент літак вже зачепив лінію електропередачі, що проходить уздовж автомобільної траси, повідомили офіційні особи.

В результаті злітно-посадкову смугу було знеструмлено, і вогні на ній погасли. Коли через секунди автоматично увімкнулося аварійне освітлення, було вже пізно, літак зачепив верхівки придорожнього лісу і прорив упоперек шосейне полотно.

Літак заходив на посадку на автомобільну дорогу, яка розташовується перпендикулярно до злітно-посадкової смуги. В результаті Ту-134 пропоров близько 150 метрів лісового узлісся і зупинився лише за 20 метрів від будинків дачного селища, що зводиться.

Імовірно, торкаючись із землею, літак збив легкову машину, що рухалася по дорозі, яка тепер знаходиться під фюзеляжем лайнера, що впав. Офіційно цю версію ще не підтверджено. Скільки людей перебувало в машині у цей момент і що з ними сталося, поки що не повідомляється.

Літак Ту-134 з бортовим номером Ra-65691 було введено в експлуатацію 31 рік тому - 7 травня 1980 року, його наліт - 40 тисяч годин. Лайнер було виготовлено Харківським державним авіаційним виробничим підприємством (ХДАВП). Даний літак виконував рейс до Петрозаводська 20 червня як змінний для авіакомпанії "Руслайн".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1013 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ