Пт, 2024-04-26, 08:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » Росія каже, що СНД запровадить заходи, якщо Україна створить ЗВТ з Європою
18:17
Росія каже, що СНД запровадить заходи, якщо Україна створить ЗВТ з Європою
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Країни СНД можуть запровадити захисні заходи для українських товарів у разі створення зони вільної торгівлі України та ЄС. Про це сьогодні, 21 жовтня, на прес-конференції в Москві сказав відповідальний секретар комісії Митного союзу, заступник генерального секретаря ЄврАзЕс Сергій Глазьєв, коментуючи угоду про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності, передає УНІАН.

"Загрози, які можуть тут виникнути, пов'язані з тим, що кожна з держав зберігає самостійність у пошуку третіх партнерів, з якими вони можуть теж укладати угоди вільної торгівлі. Я спеціально говорю це для України, тому що, як мені здається, загроза цій угоді (про ЗВТ у рамках СНД) головним чином виходить від того проекту угоди про ЗВТ із ЄС, який Україна зараз готує", - сказав Глазьєв.

Він повідомив, що в цьому договорі є спеціальна стаття, яка обумовлює, що якщо хтось зі сторін укладає відносини про вільну торгівлю з третьою стороною, тоді необхідно проводити консультації.

"У випадку, якщо розкриття нашої зони вільної торгівлі через одного з учасників якомусь третьому великому партнеру загрожує інтересам інших сторін, можуть проводиться консультації, й на їх підставі – вживатися заходи із захисту спільного ринку", - сказав Глазьєв.

Він підкреслив, що ця загроза цілком реальна з урахуванням того, що не дуже добре йдуть справи з адмініструванням правил походження товарів.

Глазьєв підкреслив, що відкриття українського ринку для ЄС, а через ЄС і для Туреччини дуже турбує.

"Консультації на цю тему не проводилися, і я не виключаю, що в будь-який момент одна зі сторін вимагатиме консультацій з Україною з приводу зони вільної торгівлі з ЄС", - сказав Глазьєв.

За його словами, в цьому випадку, якщо уряди визнають, що виникає загроза для взаємної торгівлі, ця угода може почати розмиватися.

"Замість подальшої інтеграції ми можемо отримати нові бар'єри", - сказав він.

Як відомо, у Брюсселі офіційно завершилися переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом. Першому віце-прем'єрові Клюєву на переговорах з європейським комісаром з питань торгівлі вдалося закрити три важливих для України питання.

Раніше президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Тимошенко.

Слід зазначити, що керівники урядів країн СНД 18 жовтня у Санкт-Петербурзі підписали договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності. Згоди щодо цього документа було досягнуто раніше того самого дня на зустрічі глав урядів СНД. Договір про ЗВТ підписали Росія, Україна, Бєларусь, Казахстан, Вірменія, Таджикистан, Молдова і Киргизстан. Не підписали договір Азербайджан, Туркменістан і Узбекистан.

Європейська комісія не бачить прямого впливу підписаної Україною угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД на стосунки з ЄС.

В свою чергу Росія хоче бачити Україну в Митному союзі і обіцяє Києву, що товарообмін збільшиться на 9 млрд дол. А раніше прем’єр РФ Володимир Путін заявляв, що якщо Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС і піде зі своїми товарами на російський ринок, то Росія буде змушена "вибудовувати кордон" для цих товарів. Митний союз уже поступово запроваджує обмеження на імпорт продукції з України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 868 | Додав: admin | Теги: митний союз
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ