Вт, 2024-03-19, 12:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 28 » Росія не має наміру переглядати умови домовленостей з Києвом через зміну уряду - Путін
21:48
Росія не має наміру переглядати умови домовленостей з Києвом через зміну уряду - Путін
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Росія не прописувала письмово умов надання кредитів Україні, але вимагала від режиму Януковича проведення системних реформ.

Про це заявив на спільній прес-конференції з керівниками ЄС президент Росії Володимир Путін, передає "Українська правда".

Він заявив, що кредити Україні видавалися для того, щоб підтримати простих громадян.

"І той кредит, і зниження цін на газ пов'язані з бажанням підтримати не якийсь конкретно уряд, а український народ. У нас є вислів: "Коли пани б'ються, у холопів чуби тріщать", - сказав президент Росії.

Він звернув увагу на те, що Росія не просто так видала кредит Україні і знизила ціну на газ.

"Ми, на відміну від МВФ, суворо на папері не позначили умов надання цього кредиту. Але з прем'єром Азаровим у нас є певні домовленості", - сказав Путін.

Серед них він назвав створення умов для системних зрушень в економіці.

"Цей кредит береться не тільки для підтримки бюджету, для проїдання, але щоб створити умови для структурних змін в економіці. Запитайте Азарова, я не думаю, що він буде ховатися від преси, він сам мені про це розповідав", - заявив президент Росії.

Також Путін заявив, що Росія не планує переглядати умови домовленостей з Україною через зміни уряду, нагадавши, що дуже ефективно працював навіть з прем'єром Юлією Тимошенко.

Але він нагадав про те, що у "Нафтогазу" вже 2,8 мільярда боргів перед "Газпромом" і не дивлячись на кредити, Україна просить перенести платежі навіть за газ, який купується за зниженою ціною.

Путін заявив, що Росія завжди поважала суверенітет усіх країн, зокрема України.

"Будь-яке рішення має приймати країна в ході демократичних процедур. Але наше питання до підписання Україною угоди з ЄС пов'язане не з її суверенітетом, а з тим, які наслідки будуть для нашої економіки", - сказав він.

"Наприклад, чи може Україна знаходитися в рамках ЗВТ (в рамках СНД), в якій вона вже перебуває і сама просила про це. У нас склалося враження, що Україну виймають зі ЗВТ", - пояснив російський президент.

"Це не України стосується, це нас стосується", - додав він.

Москва не втручатиметься у внутрішні справи України, запевнив Путін

Росія не втручатиметься у внутрішні справи України та вважає, що велика кількість посередників може лише збільшити кількість проблем, зазначає президент РФ Володимир Путін.

"Стосовно порад Україні, як і що робити. Я думаю, що український народ сам може розібратися. В усякому разі, Росія в це ніколи не втручатиметься", - заявив президент РФ Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту Росія-ЄС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я можу собі уявити, як наші європейські партнери відреагували, якби в розпал кризи, скажімо, в Греції чи на Кіпрі, на одному з антиєвропейських мітингів з'явився б наш міністр закордонних справ і почав би звертатися з якимись закликами. Ми вважаємо, що це взагалі не дуже добре, а, маючи на увазі певну специфіку відносин між Росією та Україною, для нас це просто неприйнятно і неможливо", - сказав Путін.

Відповідаючи на запитання про можливу посередницьку роль Росії в конфлікті в Україні, Путін зауважив, що не впевнений в тому, що Київ потребує цього посередництва.

"Я не знаю, чи потрібно Україні це посередництво. Якщо їм треба - вони мають про це сказати. Але мені здається, що чим більше посередників, тим більше проблем", - зауважив президент Росії.

Нагадаємо, Росія погодилася надати Україні 15-мільярдний кредит і знизити ціну на газ. Президент РФ Володимир Путін аргументував своє рішення "бажанням допомогти братньому народу у важкий час".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: Києвом, Путін, наміру переглядати умови домовленос, зміну уряду, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ