Пт, 2024-03-29, 12:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Грудень » 17 » росія не наступатиме знову на Київ - генерал США у відставці Ходжес
08:44
росія не наступатиме знову на Київ - генерал США у відставці Ходжес
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

російська армія не намагатиметься знову наступати на Київ, переконаний американський генерал Бен Ходжес. Головнокомандувач ЗСУ Залужний у інтерв'ю заявляв про плани нової атаки рф на українську столицю.

У Кривому Розі рятувальники уночі дістали з-під завалів зруйнованого будинку тіло 1,5-річного хлопчика. Унаслідок російської ракетної атаки загинули також батьки дитини, старшого сина на момент удару не було удома, повідомляють місцеві ЗМІ.

"П'ятничний удар по місту забрав чотири життя. Росіяни вбили 64-річну жінку та молоду родину з маленьким сином. Тринадцять людей поранено. Серед них четверо дітей", - повідомив зранку суботи, 17 грудня, голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

За минулу добу українські війська відбили атаки рф у районах понад двадцяти населених пунктів, інформує у ранковому зведенні генштаб ЗСУ. "Зокрема це - Площанка, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області та Бахмут, Опитне, Зеленопілля, Андріївка, Мар'їнка, Побєда і Новомихайлівка Донецької області", - йдеться у повідомленні. На Запорізькому та Херсонському напрямках російські сили обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру понад 35 населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, Плавні, Гуляйполе, Дорожнянку, Ольгівське, Нікополь, Чорнобаївку, Антонівку, Милове і Херсон.

"Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів та відводить частину своїх військ з Каховки та Нової Каховки Херсонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози", - повідомляє також генштаб.

Росія не намагатиметься знову наступати на Київ, вважає американський генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес. "Я сумніваюся, що росія зможе зібрати сили такого розміру за цей час, тим більше належної якості", - написав Ходжес у Twitter. Він нагадав, що остання часткова мобілізація в росії провалилася. Цим американець заперечив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, який в інтерв'ю The Economist заявив, що рф готує близько 200 тисяч нових військових і що у нього немає сумнівів, що армія рф здійснить ще одну спробу наступу на Київ. Бен Ходжес вважає, що завищена оцінка потенціалу нових наступальних операцій росії грає на руку тим, хто не хоче продовжувати підтримувати Україну.

У дев'ятому пакеті санкцій Євросоюзу проти росії серед інших внесли 29 фігурантів спільного розслідування видань The Insider, Bellingcat і Der Spiegel про секретний підрозділ Головного обчислювального центру (ГОЦ) збройних сил рф, який займається наведенням високоточних ракет на цілі в Україні. Їхні імена значаться у списку, опублікованому в офіційному журналі ЄС 16 грудня.

Усі 29 мають офіцерські звання і служать у ГОЦ, причому більшість із них - у підрозділі планування ракетних ударів. За даними The Insider, найближчим часом санкції проти ймовірних навідників планують ввести і США.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 282 | Додав: adminA | Теги: наступ, генерал США Ходжес, Київ, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ