Чт, 2024-04-25, 07:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 3 » Росія не пускає консулів до українських політв'язнів
16:03
Росія не пускає консулів до українських політв'язнів
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Українським консулам вже понад три місяці не надають дозволів на відвідання в Росії українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка, яких незаконно засуджено до 20 і 10 років ув`язнення в колонії суворого режиму. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України у Facebook.

Згідно з повідомленням, станом на сьогодні посольством та консульськими установами України в РФ протягом тривалого часу (понад 2-3 місяців) очікується на отримання від російських компетентних органів понад 20 дозволів на зустріч з Сенцовим і Кольченком.

"До цього часу від російської сторони так і не отримано дозволу на відвідання громадян України Сенцова та Кольченка, незаконно засуджених за сфабрикованими звинуваченнями. Незважаючи на чисельні звернення українських дипломатичної та консульських установ України до відповідних компетентних органів РФ, відповіді до цього часу отримано не було", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що такі дії російської сторони розцінюються як грубе порушення статті 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією, що передбачає право консульських посадових осіб на відвідання громадян України в місцях їх тримання під вартою на території РФ.

"Продовжуватимемо і надалі вживати вичерпних заходів щодо відвідання Сенцова, Кольченка та інших громадян України, які незаконно утримуються та засуджені на території РФ", - зауважили дипломати.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був затриманий за сфабрикованим звинуваченням в анексованому Криму 11 травня 2014 року.

У серпні 2015 Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив Сенцова та кримського активіста Олександра Кольченка відповідно до 20 і 10 років колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі.

Українські консули за 1-ше півріччя відвідали 42 українців, затриманих або тих, хто відбуває покарання, за кордоном

Протягом першого півріччя 2016 року українські консули відвідали 42 українців, затриманих або хто відбуває покарання за кордоном, серед них - українські політв'язні в Росії, повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

"Протягом першого півріччя поточного року в рамках системних відвідувань консульськими посадовими особами України в пенітенціарних закладах було відвідано 42 громадян України, які були затримані за кордоном і/або відбували покарання на території Російської Федерації", - йдеться в повідомленні у Facebook.

У департаменті розповіли, що під час зустрічі українські консули мали можливість перевірити умови утримання та стан здоров'я українців, наявність належного адвокатського захисту та відсутність з боку адміністрації виправних колоній або СІЗО упередженого ставлення або інших протиправних дій щодо громадян України.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що українські консули відвідали незаконно засуджених у Росії українців, зокрема Валентина Виговського, Олександра Костенка, Олексія Чірнія, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха.

"Всім згаданим українцям надавалася належна консульсько-правова і матеріальна допомога, передавалися харчові продукти і деякі засоби гігієни. Під час зустрічей з керівництвом пенітенціарних закладів зверталася їхня увага на необхідність постійного моніторингу стану здоров'я українців і недопущення порушення прав наших співвітчизників під час утримання", - поінформували в департаменті.

Крім того, найближчим часом заплановано відвідання Сергія Литвинова, якого утримують в СІЗО міста Новочеркаська (Ростовська обл. РФ).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: українські політв'язні, консули, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ