Пт, 2024-04-19, 01:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 18 » Росія продовжує інформаційний наступ на Лукашенка
09:51
Росія продовжує інформаційний наступ на Лукашенка
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


Інформаційна кампанія проти білоруського президента не обмежилася одним фільмом. Напередодні ввечері російський телеканал НТВ, який контролює "Газпром", показав другий фільм-компромат на білоруського президента Олександра Лукашенка.
Як передає Ехо Москви, чогось нового або сенсаційного там немає - журналісти телеканалу зібрали в одному фільмі те, про що різні ЗМІ вже писали. Приміром, про можливі зв'язки президента Білорусії з Борисом Березовським (вказується, що Березовський приїжджав в республіку, але Росії виданий не був).

Факти в "Хрещеному батькові-2" викладалися не в хронологічному порядку, що зробило фільм досить сумбурним. Майже на початку закадровий голос безжально заявив, що друзів у Лукашенка у світі дуже мало: лише президент Грузії Михайло Саакашвілі (чиє психічне здоров'я, на думку авторів фільму, під великим сумнівом), та повалений лідер Киргизстану Курманбек Бакієв.

Про те, що російське керівництво до останнього часу прихильно ставилося до Лукашенка і просувало Союзну державу, навіть обіцяючи їй нанотехнології та космічні програми, закадровий голос промовчав, передає NEWSru.com.

Як відзначають Грани.ру, сюжет про зв'язок білоруського та грузинського президентів було вирішено зробити після того, як 15 липня Михайло Саакашвілі дав інтерв'ю Першому білоруському телеканалу, в якому заявив, що не розуміє претензій Росії і переконаний, що політика Москви щодо Грузії має елементи шантажу.

В якості "відповідного удару" НТВ нагадало росіянам, що з Саакашвілі взагалі не можна мати ніяких справ - він тікає від уявних ракет і жує краватки (всі ці епізоди з життя грузинського президента були в черговий раз найретельнішим чином продемонстровані).

Потім автори дещо докладніше зупинилися на Киргизстані, чийого поваленого лідера Бакієва Лукашенко зараз поселив у себе. Росіянам нагадали, що Курманбека Бакієва на батьківщині обвинувачують у шахрайстві та клановості, проте батька, як і раніше вважає його президентом країни і своїм другом.

Про відносини з Росією багато не говорилося, однак автори зробили акцент на нестійкій позиції Білорусі по Кавказу. Після серпневого конфлікту в 2008 році Лукашенко зробив "красиві заяви", але визнавати закавказькі республіки в підсумку не став і влаштував "непристойний торг", йдеться у фільмі.

Також до вміння Олександра Лукашенка "торгуватися" з різними країнами був віднесений і другий епізод: затримання і звільнення американського юриста Еммануїла Зельцера, якого в Білорусії спочатку посадили за комерційне шпигунство, але потім Лукашенко його помилував.

По-перше, глядачі НТВ дізналися, що це відбулося за підсумками бесіди Лукашенка з американськими сенаторами, тобто, робить висновок закадровий голос, США викупили свого громадянина за допомогою кредиту, який Білорусь отримала згодом. А по-друге, автори фільму не забули підкреслити про зв'язок Зельцера з підприємцем Борисом Березовським, ще одним діячем, якого не любить сучасне політичне керівництво РФ.

Не обійшли стороною й особисте життя Лукашенка. Глядачам показали, як президент всюди бере з собою маленького сина Колю, якого обіцяє зробити своїм наступником. Глядачам фільму донесли чутки, які давно мусуються в білоруському суспільстві та інтернеті: мама Колі - Ірина Абельська, спершу особистий лікар, потім "коханка диктатора". Сама вона була головним лікарем президентської клініки, а її мати - міністром охорони здоров'я Бєларусі. Але потім любов пройшла, пояснює закадровий голос, і Абельська потрапила в опалу, при цьому втративши сина Колю.

Від особистого життя знову перейшли до політики: під кінець "розслідування" зробили висновок, що Олександр Лукашенко готується до виборів 2011 року, тому тотальний контроль білоруського КДБ над суспільством нічим не обмежене.

Фільм "Хрещений батько-2" не побачили жителі Бєларусі - його вирізали з сітки мовлення.

Перший документальний фільм "Хрещений батько" був показаний на НТВ 4 липня 2010 року. У ньому йшлося про вбивства опозиціонерів у Білорусі, фактично щодо Лукашенка були висунуті звинувачення в злочинному усуненні його політичних супротивників і журналістів. Наводилися також висловлювання білоруського президента про те, що він хвалить Гітлера і збирається орієнтуватися на Німеччину 1930-х років в плані державного устрою.

У новому фільмі всі ці звинувачення фактично були повторені слово в слово, але були розділені новими "страхітливими" фактами про діяльність Лукашенко, взятими вже із сучасного життя.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1136 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ