Пт, 2024-04-19, 10:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 28 » У Росії видадуть свою версію історії України: від Переяслава до сьогодення
16:05
У Росії видадуть свою версію історії України: від Переяслава до сьогодення
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 У середині наступного року може бути видано російську версію історії України, заявив 28 жовтня директор Інституту загальної історії РАН академік Олександр Чубар'ян, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Мої колеги з Інституту історії висловили бажання видати нашу версію історії України. Зараз рукопис готовий. До середини наступного року книжку буде видано. Потрібно ще експертизу провести", - розповів Чубар'ян.

Він повідомив, що його колеги давно співпрацюють з українськими істориками. "Раніше були видані "Нариси історії Росії", написані нашими колегами й перекладені українською мовою. Потім "Нариси історії України" було перекладено російською та видано в нас. Тепер ми вирішили створити таку книгу. Я її не читав, однак не думаю, що стосовно неї будуть скандали. Зрештою, можна давати різні погляди на одне питання", - сказав Чубар'ян.

Директор Інституту загальної історії РАН зауважив, що є розбіжності в думках українських і російських істориків щодо питання походження державності, оцінок Переяславської ради, революції 1917 року та національних рухів.

Чубар’ян також повідомив, що зараз ведеться активна робота зі створення російсько-українського навчального посібника для вчителів історії.

"Вчора ми обговорювали з українськими колегами можливі схеми. Ми готові запропонувати 25 тем, вони підготували близько 20. Досить важко було підібрати теми, поки ми намітили перший модуль - "Повсякденне життя Росії й України у XX столітті". Він охоплюватиме культуру, науку, освіту. Але поки що ця тема не затверджена", - підкреслив Чубар’ян. Він додав, що ще немає домовленості про те, "у якому обсязі буде книга, як її писати".

Як відомо, Росія неодноразово закликала Україну переписати підручники історії і створити фактично нову концепцію викладання історії України в школах.

Зокрема, депутат Державної Думи РФ від партії "Єдина Росія" Сергій Марков заявив, що вважає "важливим завданням" "різку, радикальну зміну підручників історії в сучасній Україні", бо, на його думку, "вони сфальсифіковані".

27 жовтня Україна й Росія створили робочу групу з розробки спільного навчального посібника для вчителів історії. Крім того, українська та російська сторони спільно розроблять підручники з природничих і точних дисциплін.

У Блоці Юлії Тимошенко негативно оцінюють намір створити єдиний навчальний посібник для вчителів історії України і Росії. "Якщо написання спільного посібника проходитиме під патронатом відомого своїм українофобським світоглядом міністра Дмитра Табачника, це призведе лише до того, що такий посібник буде написано під диктовку сусідів. Україна не потребує зовнішнього контролю за своїм минулим, так само як і за сьогоденням та майбутнім", - підкреслили "бютівці".

Тим часом кримським школярам вже вручили першу партію російських підручників.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 888 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ