Вт, 2024-04-23, 13:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 29 » Росія відключила Бєларусі світло і показала фільм-викриття Лукашенка
11:30
Росія відключила Бєларусі світло і показала фільм-викриття Лукашенка
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Енергетична компанія Росії ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" опівночі за московським часом 29 червня припинила експорт електроенергії до Бєларусі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Компанія ще 9 червня обмежила постачання до Бєларусі через накопичений борг у сумі близько 1,5 млрд російських рублів за період з лютого. Постачання електрики було обмежено до 200 МВт з 400-500 МВт.

З 13 червня постачання було відновлено у повному обсязі. Проте другий транш платежу по заборгованості не було проведено відповідно до графіка, підписаного сторонами.

Російська компанія планувала припинити постачання електроенергії до Бєларусі 22 червня, бо бєларуська сторона не змогла 20 червня надати другий транш з боргу за енергопостачання відповідно до графіка погашення заборгованості. Після переговорів "Інтер РАО" погодилося перенести термін другого платежу на тиждень.

В основі обмежень постачань електроенергії до Бєларусі лежать ринкові причини, і політичного підґрунтя у цій ситуації немає, заявив у вівторок віце-прем'єр РФ Ігор Сєчін. "Я хотів би підкреслити: у зв'язку з діями "Інтер РАО" з обмеження постачань електроенергії для бєларуських споживачів - тут немає жодного політичного підґрунтя", - заявив Сєчін.

Російський віце-прем'єр підкреслив, що компанія кілька разів попереджала бєларуських партнерів, але розрахунків так і не було проведено. "Повторюю, що це - питання взаємодії двох компаній, на енергобезпеку Бєларусі ніяк не впливають, переговори ведуться, і ми розраховуємо, що найближчим часом розрахунок буде проведено", - сказав Сєчін.

Наприкінці минулого тижня прем'єр-міністр Бєларусі Михайло М'ясникович обіцяв, що борг буде сплачено найближчим часом. За словами представників "Бєленерго", хоча бєларуських грошей для платежу в компанії достатньо, проте є проблеми з їхньою конвертацією.

На російському телеканалі НТВ тим часом випустили черговий фільм з серії "Хрещений батька" під назвою "Бєларуське диво". У картині автори розповіли про крах бєларуського економічного дива, про яке неодноразово з великою гордістю говорив президент країни Олександр Лукашенко.

Зазначимо, що старт нового витка інформаційної війни було дано в Мінську. Наприкінці минулого тижня бєларуське телебачення виступило з різкою критикою на адресу президента РФ Дмитра Медведєва і "російських олігархів", які на тлі економічної кризи в Бєларусі хочуть увірвати "ласі шматки".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 943 | Додав: admin | Теги: Бєларусі, фільм-викриття, відключила, показала, Лукашенка, світло, Росія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ