Пт, 2024-03-29, 16:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Квітень » 29 » Росія вирішила відвести війська від кордонів з Україною
09:57
Росія вирішила відвести війська від кордонів з Україною
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

 Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявляє про відведення російських військ від українського кордону. Про це він сказав у телефонній розмові з міністром оборони США Чаком Хейгелом, повідомив 28 квітня сайт Міноборони Росії.

Коментуючи слова міністра оборони США Хейгела про масоване нарощування збройних сил Росії на кордоні з Україною, що триває, і дестабілізівні навчання, російський міністр оборони закликав співрозмовника сприяти максимальному зниженню "градуса риторики".

У розмові з Хейгелом Шойгу заперечував присутність на українській території російських диверсійно-розвідувальних груп, що дестабілізують ситуацію в південно-східних регіонах.

Російський міністр знову повторив брехню про те, що "перспектива силових дій проти мирного населення змусила російську сторону оголосити про початок масштабних військових навчань на національній території в регіонах, прилеглих до кордонів з Україною".

"Однак як тільки українська влада заявила про відсутність намірів використовувати регулярні військові частини проти беззбройного населення, російські підрозділи було повернуту в місця їхньої постійної дислокації", - цитує Шойгу сайт Міноборони РФ.

Хейгел, в свою чергу, наголосив, що українська влада має право захищати свої кордони, і закликав Росію допомогти у звільненні семи членів ОБСЄ, захоплених проросійськими озброєними активістами на сході України. Він також закликав припинити російський вплив на посилення дестабілізації в Україні і застеріг, що продовження агресії може призвести до ізоляції Росії і розширення економічних і дипломатичних санкцій, передає Радіо "Свобода".

28 квітня США та ЄС заявили про запровадження нових санкцій проти сімох російських чиновників і 17 компаній, близьких до соратників президента Росії Володимира Путіна.

Довідка

17 квітня в Женеві відбулася зустріч з подолання кризи в Україні, в якій брали участь виконувач обов'язків очільника МЗС України Андрій Дещиця, високий представник ЄС у закордонних справах і політику безпеки Кетрін Ештон, держсекретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Результатом зустрічі стало підписання документа про спільні зусилля керівництва Росії, США, Євросоюзу і України із врегулювання напруженої ситуації в Україні.

Сторони домовилися закликати усі протиборчі сторони в Україні звільнити захоплені будівлі, скласти зброю і сісти за стіл переговорів.

Також досягнуто домовленості, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має відігравати провідну роль у допомозі українській владі і місцевим співтовариствам у реалізації заходів з деескалації ситуації. США, ЄС, Росія підтримуватимуть цю місію, включно з наданням спостерігачів.

Крім того, буде гарантовано амністію протестувальникам і тим, хто залишить будівлі та інші громадські місця, і здасть зброю, за винятком тих, хто винний у серйозних злочинах.

22 квітня в. о. президента України Олександр Турчинов заявив, що Росія і її терористичні підрозділи демонстративно ігнорують виконання Женевських домовленостей.

Після цього Турчинов висунув вимогу відновити дієві антитерористичні заходи на сході країни.

23 квітня перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив про відновлення активної фази антитерористичної операції.

Того ж таки дня прес-служба МВС повідомила, що місто Святогірськ (Донецька обл.) звільнено від незаконних збройних угруповань у результаті антитерористичної операції.

24 квітня в ході проведення антитерористичної операції під Слов'янськом (Донецька обл.) було вбито 5 терористів.

Володимир Путін назвав "злочином проти народу" антитерористичну операцію в Слов'янську.

А міністр оборони РФ Сергій Шойгу відразу ж заявив про початок навчань у прикордонних з Україною.

Турчинов у телезверненні закликав Російську Федерацію припинити шантаж і відвести війська від кордону з Україною.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 986 | Додав: admin | Теги: Росія, Україна, відвести війська від кордонів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ