Чт, 2024-03-28, 20:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 18 » Росія всюди захищатиме Україну, ще й грошей дасть
20:01
Росія всюди захищатиме Україну, ще й грошей дасть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Росія у ряді випадків готова відстоювати інтереси України в міжнародних фінансових інститутах та задоволена тим, що 10 млрд дол, на які куплені облігації МВФ, підуть на допомогу Україні, заявив президент РФ Медведєв сьогодні, 18 травня, на зустрічі зі студентами Київського державного університету імені Шевченка, передає "Інтерфакс-Україна".
Він зазначив, що не так давно "ми ухвалювали рішення про те, щоб викупити ряд облігацій МВФ, які випущені на величезну суму, - сотні мільярдів доларів, і ми купили на 10 мільярдів". "Якщо говорити чесно, нам не байдуже, куди ці 10 мільярдів підуть. Якщо це на допомогу Україні, іншим близьким нам державам, то це добре, а якщо на незрозумілі цілі, на латання дірок, дірок в системі міжнародного фінансового регулювання, то мені шкода цих грошей", - сказав Медведєв.

Президент нагадав, що напередодні на засіданні Міждержради РФ-Україна він заявив, що Москва готова "допомагати нашим українським партнерам в їхньому спілкуванні з міжнародними фінансовими організаціями". "Мені видається це винятково важливим, тим паче, що вага Росії в цих організаціях достатньо солідна, ми - учасники "великої вісімки" і "великої двадцятки", що само по собі непогано", - сказав глава сусідньої держави.

"І, звичайно, ми готові, якщо говорити прямо, у ряді випадків просто лобіювати інтереси України, якщо це буде потрібно, для того, щоб ті рішення, які приймаються, пішли на користь близьким нам країнам", - заявив Медведєв.

Російський президент зазначив також важливість того, щоб розвивалися спільні російсько-українські проекти в галузі бізнесу. "Тільки тоді ми зможемо перемогти фінансову кризу", - висловив переконаність Медведєв.

Він констатував, що у обох країн вже пішло пожвавлення економік, росте товарообіг. Президент РФ нагадав, що в поточному році поставлено завдання досягти планки 30-40 мільярдів доларів товарообігу між двома країнами. "Але потрібно ставити і більш амбітні цілі, вчора я про це сказав, 100 мільярдів доларів товарообігу для таких великих економік, як Україна і Росія, - абсолютно під силу", - сказав Медведєв.

Президент РФ не хоче нав'язувати Україні будь-які схеми в газовій галузі

Він також вважає, що створення спільних проектів України і Росії в газовій галузі має відбуватися без нав'язування будь-яких схем і на прагматичній основі.

"Світ змінюється, з'являються нові джерела енергії, з'являються нові технології, з'являється новий вид палива, які створюються з газу і на основі газу. І мені здається, що в цьому плані у нас може бути дуже непогана кооперація", - сказав президент.

При цьому Медведєв особливо підкреслив, що "у Росії немає бажання нав'язувати якісь схеми Україні".

Він нагадав, що Росія володіє ВАТ "Газпром", яке перебуває в постійному контакті з українським "Нафтогазом". І зараз, за його словами, обговорюється низка питань про можливу співпрацю в спільних проектах.

Президент Росії підкреслив, що питання про те, які це будуть проекти, і на яких принципах будуватимуться домовленості двох країн, - ці теми підлягають узгодженню.

"Але мені здається, це робити потрібно, тому що світ змінюється, відбувається диверсифікація джерел палива, ціни на паливо змінюються, і ми зацікавлені в тому, щоб нові маршрути виникали і щоб ми отримували гарантії транзиту газу, а з іншого боку, наші партнери і українські споживачі отримали гарантії постачань. В принципі, все це зараз є, але можна було б подумати про майбутнє, на прагматичній основі і без нав'язування один одному будь-яких схем. Це найголовніше, і якщо ми так чинитимемо, всі будуть задоволені", - заявив президент Росії.

Як відомо, ідею об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" прем'єр-міністр РФ Путін озвучив у Сочі 30 квітня. У відповідь український прем'єр Микола Азаров пообіцяв вивчити російську ініціативу, хоча, за розрахунками експертів, частка України в об'єднаній компанії буде менша 10%.

Президент Янукович і прем'єр Азаров зазначили, що готові до об'єднання на паритетних засадах, але вивчать і інші пропозиції, строго дотримуючись при цьому національних інтересів країни.

Тим часом екс-президент Віктор Ющенко застерігає від можливого об'єднання. Він вважає, що в цьому контексті особливе значення має увага ЄС до України, оскільки "це не "внутрішнє питання двох урядів", як дехто поспішив прокоментувати".

17 травня керівник "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що українська газотранспортна система може бути повністю модернізована за рахунок російського "Газпрому". На його переконання, це може статися після об'єднання "Нафтогазу" та "Газпрому".

"По-перше, пропозиція щодо об'єднання двох компаній повністю лежить в руслі загальносвітової тенденції злиття компаній в паливно-енергетичному секторі", - зазначив Міллер.

"А, по-друге, в разі об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", спираючись на фінансові можливості "Газпрому", може бути повністю модернізована ГТС України", - сказав він.

При цьому Міллер зазначив, що Росія вважає за можливе поетапне проведення процесу об'єднання "Нафтогазу" та "Газпрому".

"Дуже важливо сказати, що ми згодні з баченням української сторони, що процес об'єднання має бути не просто взаємовигідним, а рівновигідним для України та Росії", - заявив керівник "Газпрому".

Медведєв вважає, що Росія може стати головним інвестором в українську економіку

Росія може стати головним інвестором в українську економіку, заявив президент РФ Дмитро Медведєв. "Росія може бути першим інвестором і не тому, що є якісь до цього геополітичні причини, а просто внаслідок того, що ми дуже близькі економіки і насправді дуже тісно одне з одним пов'язані", - заявив Медведєв в ході зустрічі з представниками ділових кіл двох країн.

Він зазначив, що за станом на 1 січня обсяг російських прямих інвестицій в українську економіку становив приблизно 2,7 млрд дол.

"Це і добре, і не багато насправді. Тому я думаю, тут теж є про що говорити", - сказав Медведєв.

Він додав, що в ході переговорів в Києві досягнута домовленість про всебічний розвиток спільних проектів.

Медведєв зазначив, що криза вдарила і по економіці Росії, і по економіці України, хоч зараз і спостерігається тенденція до пожвавлення на світових ринках.

"Але деякі тенденції, які існують на глобальних ринках, на міжнародному фінансовому ринку, не можуть не насторожувати. І спроби Євросоюзу зараз вийти з тих труднощів, в які вони потрапили, демонструють, що криза ще не закінчилася", - сказав Медведєв.

Він нагадав, що в червні збирається на засідання "G8" і "великої двадцятки". У зв'язку з цим Медведєв заявив, що з урахуванням відновлення повноцінних відносин між Росією і Україною хотів би в ході червневих переговорів "виходити із загальних підходів".

"Росія готова до того, щоб відстоювати наш консолідований підхід з конфігурації світової фінансової системи - мені здається, що це дуже важливо, тим паче, що для України це також можливість взяти участь у цих обговореннях, хоч би опосередковано", - сказав Медведєв.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1100 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ