Пт, 2024-03-29, 01:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 14 » Росія вважає, що Україна повинна кудись зникнути - Огризько
12:40
Росія вважає, що Україна повинна кудись зникнути - Огризько
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Підписана президентами України і Росії Віктором Януковичем і Володимиром Путіним спільна заява про делімітацію морського простору в Азовському і Чорному морях не ставить крапки в цьому питанні. Про це заявив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко на прес-конференції, повідомляє УНІАН.

"Це зроблено для того, щоб хоча б у якийсь спосіб продемонструвати певний поступ в розвитку ситуації", - вважає він.

"Якщо бути точним, то проблеми розмежування як такої не існує. Ще за попереднього уряду ми підійшли до того, що Азовське море було абсолютно чітко, спокійно і до вигоди обох сторін розмежоване", - додав Огризко.

За його словами, існує міжнародне морське право та спеціальна конвенція, у якій прописано "все до останнього міліметра", яким чином здійснюється делімітація.

"Якщо тільки мати для цього політичну волю, то це можна зробити протягом кількох місяців, намалювавши всі карти, вимірявши всі градуси, всі широти. Це не є проблемою, проблема є тільки в тому, або сторона це хоче зробити, або ні",- сказав екс-міністр.

На переконання Огризка, з Україною "просто ведуть гру, яка називається так: Україна - це якесь незрозуміле політичне утворення, яке повинне так чи інакше десь кудись зникнути".

Як повідомлялося, 12 липня у Ялті Янукович і Путін підписали спільну заяву, в якій відзначається, що сторони вважають важливим здійснити делімітацію морських просторів в Азовському і Чорному морях, а також у Керченській протоці, в дусі дружби, добросусідства і стратегічного партнерства, з урахуванням законних інтересів обох держав.

У цьому зв'язку сторони виходять із доцільності після досягнення згоди щодо всіх згаданих просторів укласти відповідну двосторонню угоду.

У документі також відзначається намір сторін забезпечити співробітництво в Азово-Керченській акваторії, включаючи стабільну роботу і розвиток Керч-Єникальського каналу шляхом створення українсько-російської корпорації з управління цією судноплавною артерією.

В той же день міська організація всеукраїнського об'єднання "Свобода" в Києві провела пікетування посольства Російської Федерації з вимогою припинити "імперський тиск" Кремля на Україну.

Росія і Україна в грудні 2003 року підписали Договір про співпрацю у використанні Азовського моря і Керченської протоки. Проте питання спільного використання Азовського моря і Керченської протоки досі не врегульоване.

Україна наполягає на проведенні лінії розподілу на основі адміністративного кордону між колишніми Радянським Союзом і УРСР, який позначений на картах і планах. Російська сторона вважає, що відповідно до законодавства колишнього СРСР, внутрішні води між республіками Союзу не розмежовувалися.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: Росія, Україна, Огризко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ