Сб, 2024-04-27, 06:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Жовтень » 23 » Росіяни поширюють фейкові новини про оксфордську вакцину від коронавірусу
12:59
Росіяни поширюють фейкові новини про оксфордську вакцину від коронавірусу
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Росіяни поширюють фейкові новини про оксфордську вакцину від коронавірусу

новини онлайн "У ході розслідування The Times була розкрита російська кампанія дезінформації, спрямована на підрив і поширення страху перед вакциною від коронавіруса Оксфордського університету. У Росії були створені картинки, меми та відеокліпи, що представляють вакцину британського виробництва як небезпечну, і тепер посередники прагнуть поширити ці зображення в соціальних мережах у всьому світу ", - пише The Times. Якщо ви читаєте новини Горохів онлайн в інтернеті на сайті volyn.com.ua, то напевно чули про подібні випадки.

Основна ідея зображень полягає в тому, що вакцина, мільйони доз якої будуть вироблені фармацевтичним гігантом AstraZeneca, може перетворити людей в мавп, оскільки в якості вектора в ній використовується вірус шимпанзе. Кампанія націлена на країни, в яких Росія хоче продавати свою вакцину Sputnik V, а також на західні країни, говориться в статті.

"Це може завдати шкоди не тільки Оксфордській програмі, але і більш широким глобальним зусиллям щодо захисту від вірусу, заохочуючи теоретиків змови і рух проти вакцинації", - вважає газета.

"(...) Джерело в Уайтхоллі назвало цю дезінформацію "безрозсудною і огидною поведінкою, яка може завдати реальної шкоди здоров'ю людей". "Така брехня завдає фундаментальної шкоду всім нам у всьому світі, і ми повинні бути напоготові, щоб виявляти і протидіяти цьому виду діяльності, щоб підтримувати надання фактичної інформації всім людям про Covid-19 і вакцини", - додав він.

"(...) Зображення були передані The Times людиною, залученою у кампанію, яка був стурбована тією шкодою, яку це завдасть зусиллям громадської охорони здоров'я. Неясно, чи була ця спроба пропаганди безпосередньо санкціонована Кремлем, але є свідчення того, що до її організації і поширення причетні деякі російські чиновники", - пише газета. - (...) Інформатор повідомив, що ключова мета полягала в тому, щоб розмістити зображення на західних веб-сайтах і в таких країнах, як Індія і Бразилія, де Росія намагається продавати свою вакцину".

"Є дані, що кампанія вже почалася. Один невеликий британський новинний сайт видалив два зображення з кешу вчора ввечері після того, як The Times зв'язалася з видавцем. На пов'язаному сайті в Брюсселі, де реєструється 20 тисяч унікальних відвідувачів в місяць, все ще відображається один з мемів".

"План також передбачав, що російські державні ЗМІ звернуть увагу на ці зображення і заявлять, що їхня поява свідчить про суспільний скептицизм щодо оксфордської вакцини. Репортажі з деякими з зображень з'явилися минулого місяця в програмі "Вести недєлі" в Москві, яку називають аналогом Newsnight на BBC Two. Меседж кампанії перегукується з заявами високопоставлених кремлівських чиновників, які говорять про "мавпячу вакцину" і протиставляють її російській вакцині, отриманій на основі аденовірусу людини".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 390 | Додав: admin | Теги: новини, онлайн
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ